سلیمانی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز افزود: سوزاندن بقایای گیاهی، کاهش حاصلخیزی خاک، از بین رفتن مواد آلی آن، افزایش مصرف کودهای شیمیایی و... کاهش تولید کمّی و کیفی محصولات و درنهایت ناپایداری تولید را در پی دارد.
وی تصریح کرد: سطح خاک با سوزاندن بقایای گیاهی لُخت شده و خاک زراعی در معرض فرسایش آبی و بادی قرار گرافته و از بین می رود.
سلیمانی ادامه داد: کارشناسان کاهش نفوذپذیری آب و بیشتر شدن سِله بستن خاک را که با برخورد مستقیم و با فشار قطرات باران بر ذرات خاک حاصل می شود را از معایب ناشی از آتش زدن بقایای گیاهی می دانند.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: با در نظر گرفتن یکی از مشکلات اصلی دامپروری کشور که همانا کمبود و گرانی علوفه است، سوزاندن بقایای گیاهی موجب عدم تامین علوفه و خوراک مورد نیاز دام ها می شود.
وی اظهار دداشت: رشد، توسعه و گسترش ریش در خاک های فاقد بقایا کمتر شده و در اثر عبور و مرور ماشین آلات خاک فشرده شده و تخریب خاکدانه ها را به دنبال خواهد داشت.
سلیمانی تاکید کرد: کشاورزان با حفظ بقایای گیاهی ضمن افزایش تولید محصولات زراعی و افزایش میزان درآمد در بهبود کیفیّت تولیدات کشاورزی گام برمی دارند./س