سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

روزه‌داری در شهری كه خورشيد در آن غروب نمی‌كند

مسلمانان شهر «كرونا» (Kiruna)، در شمالی‌ترين قسمت سوئد، كه در اين ماه غروب خورشيد را به خود نمی‌بيند برای عمل به آموزه‌های دينی خود و روزه‌داری با مشكل مواجه هستند.

به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران،به نقل از پايگاه اطلاع‌رسانی «The Local»، «علی ملهم»، مسلمان 45 ساله شهر كرونا كه 24 سال است در اين شهر اقامت دارد می‌گويد: سالی كه در اين شهر سكنی گزيدم، ماه رمضان در فصل بهار بود.

وی افزود: اما در اين وقت سال كه خورشيد در اين شهر غروب نمی‌كند، روزه‌داری عملاً غيرممكن است.ملهم كه يك مسلمان شيعه مذهب است، افزود: من و همسرم از علمای ايران و عراق مشورت گرفتيم و آن‌ها به ما گفتند كه می‌توانيم روزه‌های خود را در فصل پاييز بگيريم.

وی افزود: اما برخی از مسلمانان اهل تسنن در كرونا برای حل اين مشكل تصميم گرفته‌اند كه روزه خود را همزمان غروب آفتاب در مكه بشكنند.

علی ملهم گفت: من حتی بررسی كردم تا با زمان طلوع و غروب در شهرهای مجاور كرونا يعنی «لولئا» يا «اومئا» روزه‌ بگيرم اما در اين شهرها نيز فاصله بين طلوع و غروب خورشيد فقط 1 ساعت است و كار بسيار سختی است.

«عمر مصطفی»، رئيس ليگ اسلامی سوئد می‌گويد: در اين زمينه، علما و سازمان‌های اسلامی نظرات متفاوتی دارند. برخی می‌گويند مسلمانان كشورهای شمالی و اسكانديناوی همزمان با مكه روزه‌داری كنند و برخی ديگر می‌گويند كه روزه‌داری بايد براساس اوقات شرعی محل سكونت صورت گيرد.

وی افزود: تصميم با خود فرد است. اسلام راه‌حل‌های متفاوتی را پيشنهاد می‌كند.

بنابر آمارهای نيمه‌رسمی در كشور 9 ميليون نفری سوئد 200 هزار مسلمان زندگی می‌كنند اما مركز اسلامی «مالمو» معتقد است كه مسلمانان حدود 350 هزار نفر از جمعيت اين كشور را تشكيل می‌دهند.

مسلمانان كشور فنلاند در شمال شرقی سوئد نيز رمضان امسال با همين مشكل مواجه هستند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.