سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مصر صحنه ناآرامی های درازمدت

چه اتفاقی در مصر در حال روی دادن است؟ آیا سرنگونی رئیس جمهور مسلمان مصر سمبلی از شکست آمریکاست؟ آیا به قدرت رسیدن نظامیان و دولت آنها نا آرامی ها را آرام خواهد کرد؟

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه تحقیقاتی "گلوبال ریسرچ" ؛
به هنگام سرنگونی "مبارک"، علیرغم اینکه اخراج وی برکناری یکی از فرماندهان ارتش بود؛ ارتش مصر هیچ گونه مداخله ای ننمود. حتی زمانیکه "مرسی" بسیاری از افسران ارشد را از سمت خود خلع نمود، ارتش هیچ اقدامی نکرد. ارتش از "مبارک" حمایت نکرد. وی در قبال راحتی و آسایش بزرگان ارتش و استعفای اجباری بدون محاکمه و دادگاه "تسلیم شد". 

اما هدف نخبگان و برگزیدگان جهان ناآرامی ها در مصر همینطور در کل خاورمیانه است. بنابراین عنصر سکولار جامعه با مسلمانان در حال مبارزه است. انها نیز  به حمایت غرب ( پول، سلاح، مهمات و اطلاعات) نیاز دارند. اما حال که18 ماه از انقلاب مصر گذشته است، غرب  دیگر قادر نخواهد بود که ازحمایت نیروهای مصری امتناع کند چراکه یک تا دو سال برای سرنگونی مصریان سکولار "اروپایی" زمان نیاز دارد.

این بدین معناست که ارتش نیازمند حمایت از عنصر سکولار جامعه علیه مسلمانان خواهد بود. به رئیس جمهور اولتیماتوم داده شده و از سلاح گرم برای حمله به تظاهر کنندگان حامی "مرسی" استفاده می شود. بمانند سنت های قرون 19 و 20، غرب نیز بدون توجه به حقوق بشر سیاست زور و اعتدال پیشه کرده است.

به بیان دیگر، پیشتر ارتش از حمایت از رئیس جمهور قانونی هراس داشته اما هم اکنون از سرنگونی رئیس جمهور قانونی کشورش بیمناک نیست . سوال اینجاست که این همه شجاعت از کجا نشات گرفته است؟ آیا ارتش مصر "لاحه" را از یاد برده است؟ آیا آنها ویدیو های "صدام" را از یاد برده اند؟

عکس العمل غرب به کودتای نظامی "حزب عدالت" چیست؟ هیچ!!! ارتش مصر رئیس جمهوری را  دستگیر نموده که جهانیان آن را رهبر قانونی مصر می دانسته اند و اما غرب در مقابل این اقدام هیچ واکنشی نشان نداده است.

این همان پاندول هرج و مرج و آشفتگی است. نیروهای سکولار قدرت را به دست خواهند گرفت.  این پاندول همچنان به این سو آن سو خواهد رفت تا نوسان شورشیان بیشتر از پیش گردد .اما اقتصاد و "هزینه آزادی" چیست؟ انقلاب ها هیچ گاه مشکلات اقتصادی را بهتر ننموده اند که بدتر کرده اند! طی انقلاب مصر، ذخیره ارز خارجی کشورو ذخایر گندم  باری دیگر به سطح بسیار پایینی رسیدند. اما این بار دیگر هیچ ارزی در صندوق مصر وجود ندارد.

در ماه مه 2011 مطبوعات روسیه به نکته ای اشاره نمودند:" پیروزی دموکراسی در مصر خیلی پیشتر با اتمام ذخیره غذایی این کشور عربی روی داده است. همراه با آزادی ورشکستگی ملت دولت را تهدید می کند."

پایگاه خبری روسیه "ریانووستی" هفته گذشته نوشت:" چه چیز ارتش مصر را از منصوب نمودن افراد باکفایت در دولت طی 16 ماه گذشته پیش از انتخاب "مرسی" منع نمود؟ و هم اکنون زمانیکه رئیس جمهور مصر میلیاردها دلار ازهمسایگان عرب خود کمک دریافت کرده (و کمک های مالی "صندوق بین المللی پول" را رد نموده است) هیچ شایسته سالاری در دولت آینده قدرت باز پرداخت آنها را نخواهد داشت".

مصر مقروض همسایگان عرب خود شده است. در حال حاضر با تغییر قدرت، "مصر جدید" از "صندوق بین المللی پول" وام دریافت خواهد کرد. در آینده نیز از همسایگان عرب خود  کمک مالی خواهد گرفت. نهایتا، شورش ها با جدال برسر قدرت بیش از پیش خواهد شد. شرایط  کنونی مصر نیز اوضاع اقتصادی این کشور را وخیم تر خواهد کرد. 
برچسب ها: مصر ، سرنگونی ، مسلمان
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.