به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اردبیل / عادل عبدایمانی در جلسه بررسی مشکلات طرحها و پروژههای آبیاری مدرن در اردبیل اظهار داشت: براساس سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی برای افزایش راندمان آبیاری در این بخش سیاستهای حمایتی اعمال میشود تا با گرایش زارعان و کشاورزان به این نوع آبیاری مشکلات و کمبودهای آب به سرعت برطرف شود.
وی تصریح کرد: این سازمان در بخش مدیریت آب و خاک تاکنون 34 هزار و 193 هکتار از اراضی استان را با اعتبار یکهزار و 660 میلیارد ریال به روش تحت فشار آبیاری میکند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خاطر نشان کرد: شهرستانهای اردبیل، بیلهسوار و نمین در سطح کلان و در مساحت 19 هزار هکتار زیر پوشش این نوع آبیاری قرار میگیرند.
عبدایمانی اضافه کرد: در شهرستانهای مشگینشهر، خلخال، کوثر، نمین، نیر و گرمی نیز آبیاری تحت فشار در مساحت 15 هزار و 193 هکتار انجام میشود.
وی با اشاره به مدیریت بهرهوری به ویژه در بخش کشاورزی بیان کرد: بهرهوری در بخش کشاورزی از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که ما با توانمند کردن کشاورزان به شیوهها و روشهای مختلف تولیدی میتوانیم زمینه تحولی خوبی را فراهم کنیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یادآور شد: با صرفهجویی در مصرف آب با بهینهسازی مصرف تمام تلاش این سازمان بر این است تا راندمان آبیاری تا سطح 75 درصد ارتقا یافته و افزایش پیدا کند.
عبدایمانی ادامه داد: در کنار صنعتی کردن سیستم آبیاری کانالتگذاری نیز در دستور کار است به طوریکه با اجرای کانالتگذاری از هدر رفت آب جلوگیری میشود.
وی گفت: تاکنون 720 کیلومتر با اعتباری بالغ بر 80 میلیارد ریال در شهرستانهای پارسآباد و بیلهسوار که قطب کشاورزی استان هستند، کانالتگذاری شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان افزود: هم اکنون افزون بر 185 کیلومتر کانالتگذاری نیز با اعتباری بالغ بر 200 میلیارد ریال در دست اقدام است.
عبدایمانی به مقام شاخص و ممتاز استان در سطح ملی در اجرای این پروژهها اشاره کرد و اظهار داشت: در سطح کشور در اجرای کانالتگذاری، استان اردبیل مقام و جایگاه برتری دارد که مهمتر از همه کانالتگذاری سبب میشود تا اراضی کشاورزی زهدار نشود و جلوی برخی تخریبها و آسیبهای ناشی از این امر گرفته شود.
وی در مورد اجرای طرح آمایش آب و خاک که در راستای منابع و ظرفیتهای آبی و کشاورزی در راستای مطالعات پایهای و تخصیص منابع آب و آبیاری صورت میگیرد، تصریح کرد: در استان پیشرفت خوبی را در این زمینه شاهد هستیم که نتیجه آن افزایش درآمد کشاورزان و اقتصادی شدن تولیدات آنها است/س.