سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نشريه "ايندين اکسپرس" ؛

عليرغم کارشکني هاي عربستان سعودي روابط ایران با همسایگان خود در سطح خوبی است

نشريه "ايندين اکسپرس" در مقاله جديد خود با اشاره به کارشکني هاي عربستان سعودي در روابط ايران و پاکستان اذعان مي کند که پاکستاني ها به روابط حسنه خود با کشورمان ادامه خواهند داد.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از ايندين اکسپرس، "کريستوفر جفرلوت" نويسنده مقاله با اشاره به مداخلات عربستان سعودي در امور داخلي پاکستان مي افزايد "عربستان سعودي همواره در امور داخلي کشور پاکستان                                                                                                                                                  دست به مداخله زده است. در اوايل اکتبر سال 2008 ميلادي، تنها چند هفته پس از انتصاب "اصف علي زرداري" بعنوان رييس جمهور جديد پاکستان ، معاون وي در جريان سفرش به رياض در سفارت آمريکا در حضور امرکيايي ها اظهار داشت که دولت عربستان سعودي حاضر به اعطاي کمک مالي به دولت زرداري نيست و در اين باره افزود که در سال 2008 ميلادي نيز سعودي ها تنها 300 ميليون دلار به دولت پاکستان کمک کرده بودند. وي در اين باره اظهار داشته بود که دولت عربستان سعودي منتظر است تا دولت زرداري در پاکستان سقوط کند. شواهد ديگري نيز نشان مي دادند که عربستان سعودي نسبت به دولت زرداري بي اعتماد است. شايد شيعه بودن آصف علي زرداري يک دليل عمده اين مسئله بوده باشد. عربستان سعودي براي سست کردن پايه هاي دولت زرداري کمکي 700 ميليون دلاري را در سال 2009 ميلادي به ارتش پاکستان در جريان برگزاري کنفرانس ژاپن ارايه داد و زمينه هاي لازم براي بازگشت "نواز شريف" به قدرت را فراهم کرد. از دهه 70 ميلادي آنگونه که "عادل عبدالجبير" سفير پيشين عربستان سعودي در واشنگتن اظهار داشته بود "سعودي هاتنها ناظران اوضاع پاکستان نيستند بلکه در تحولات آن کشور مشارکت دارند." نواز شريف سالها روابط خوبي با سعودي ها داشته است. وي از نظر مذهبي نيز در مدرسه اي درس خوانده که به وهابي هاي وابسته بوده است. نواز شريف در دهه 90 ميلادي نيز زماني که به مقام نخست وزيري رسيد روابط خود با عربستان سعودي را بهبود بخشيد. در مقابل در اواخر دهه 80 و اوايل دهه 90 ميلادي، "بي نظير بوتو" سياستمدار برجسته پاکستاني با اقدامات خود سعودي ها را خشمگين ساخت که از جمله آنها مي توان به خودداري ورزيدن وي از عقب نشيني سربازان شيعه از خاک عربستان سعودي اشاره کرد. همچنين بي نظير بوتو برخلاف نظر سعودي ها کشور پاکستان را وارد جنگ عليه عراق نکرد که همين امر خود باعث افزايش خشم و نفرت خاندان آل سعود نسبت به وي شد. عربستان سعودي در سال 2007 ميلادي نيز به بازگشت شريف به قدرت کمک کرد."  
نويسنده با اذعان به تمايل دولت پاکستان به گسترش همکاري ها با جمهوري اسلامي ايران و کارشکني خاندان آل سعود در اين باره مي افزايد "مسئله اساسي اي که مي تواند به چالشي بزرگ در روابط دولت نواز شريف و عربستان سعودي تبديل شود همکاري پاکستاني ها با ايران است چرا که ايران رقيب اصلي عربستان سعودي در منطقه به شمار مي رود. با اين حال بحران انرژي در پاکستان باعث شده تا دولت آن کشور با درنظر گرفتن منافع ملي اعلام کند که پاکستان در حدود هزار مگاوات برق از ايران خواهد خريد. اين ميزان خريد برق از آن رو قابل توجه است که دولت پاکستان همين ميزان را نيز از دولت هندوستان خريداري کرده بود. سعودي ها خواستار کاهش روابط پاکستان با جمهوري اسلامي ايران هستند و بسته پيشنهادي انرژي جايگزين انرژي ايران به پاکستاني ها را ارائه داده اند . با اين حال دولت پاکستان احتمالا در مقابل فشار سعودی ها مقاومت خواهد کرد و به توسعه روابط خود با ايران بخصوص در حوزه خطوط لوله انتقال گاز ادامه خواهد داد. اين کار به پاکستان و ايران کمک خواهد کرد تا توازن قوا در منطقه را حفظ کنند. پاکستان پيش تر نيز نقش مهمي را در منطقه در همکاري با شوروي و چين ايفا کرده بود. امروز پاکستان و ايران منافع مشترکي در گسترش همکاري با يکديگر دارند."  
 









تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.