به گزارش باشگاه خبرنگاران کرمانشاه
معرفی مفیدترین نکات و مهمترین توصیههای بهداشتی مخصوص این فصل به شرح زیر است:
1- گرمازدگی یکی از مشکلات شایع در فصل تابستان است. در این حالت بدن حرارت زیادی از محیط جذب میکند و قادر به دفع این گرمای اضافی نیست. گرمازدگی، یک وضعیت خطرناک جسمی است که باید فورا برطرف شود. برای این منظور مهمترین اقدام، پایین آوردن سریع دمای بدن است. برای خنک کردن بدن میتوانید روی پوست، بستههای یخ قرار دهید یا دوش آب سرد بگیرید. همچنین پوشیدن لباسهای آزاد و رنگ روشن، نوشیدن آب زیاد و خودداری از جنب و جوش و تحرک خیلی زیاد در این فصل برای پیشگیری از گرمازدگی توصیه میشود.
2- یکیدیگر از مشکلات جدی شایع در این فصل، بروز دردها و اسپاسمهای عضلانی است که عمدتا در ناحیه شکم، بازوها و پاها رخ میدهد. اسپاسمها معمولا همراه با فعالیت بدنی شدید، بروز میکنند. استراحت کردن در جای خنک، نوشیدن آب میوه تازه و نوشیدنیهای حاوی املاح معدنی مانند شربت آبلیمو از بروز اسپاسم جلوگیری میکند. زمانی که دچار این حالت میشوید همچنین باید از ادامه فعالیت بدنی سنگین پرهیز کنید چون منجر به گرمازدگی شدید میشود.
3- کمآبی شدید و از دست رفتن آب بدن نیز یکی دیگر از مشکلات شایع در فصل تابستان است. در این وضعیت دهان، چشمها و پوست بدن خشک شده، تعریق متوقف میشود و مشکلاتی چون اسپاسمهای عضلانی، حالت تهوع و سرگیجه بروز میکند. برای پیشگیری از این حالت که ادامه آن، خطر جدی به همراه دارد باید آب زیاد بنوشید تا آب از دست رفته بدن تامین شود. همچنین لباس روشن به تن کنید و از مصرف نوشیدنیهای حاوی الکترولیتها و املاح معدنی غافل نشوید.
4- یکیدیگر از اختلالات شایع فصل گرما بروز نوعی اختلال پوستی موسوم به آکنه روزاسه است. در این حالت، پوست در تماس با نور مستقیم خورشید و گرمای شدید هوا به تدریج قرمز و ملتهب میشود. علت قرمزی پوست، گشاد شدن عروق زیرپوستی بر اثر تماس با گرمای زیاد است. برای پیشگیری از این مشکل از تماس طولانی مدت با نور خورشید پرهیز کنید و همیشه از ضدآفتاب مرغوب با SPF 30 استفاده نمایید.
5- آفتابسوختگی نیز یکی از ناراحتیهای شایع پوستی در فصل تابستان است. تشعشعات فرابنفش خورشیدی موجب آسیبدیدگی و به اصطلاح سوختگی پوست میشود و علت آن قرار گرفتن طولانی مدت در برابر تابش مستقیم خورشید است. از علائم مهم آفتابسوختگی، تغییر رنگ و تیره شدن پوست است. برای پیشگیری از آفتابسوختگی توصیه میشود که در روزهای خیلی گرم و آفتابی بویژه از ساعت 10 صبح تا چهار بعدازظهر که اوج تابش خورشید است در فضای سرپوشیده بمانید. همچنین برای درمان آفتابسوختگی میتوانید آب شش عدد خیار پوست کنده را با دو فنجان پودر شیر و دو قاشق سوپخوری گل خشک شده گیاه «اسطوخودوس» مخلوط کرده و این ترکیب را به صورت یک خمیر شفابخش مستقیما روی نواحی از پوست که دچار سوختگی شده بمالید. همچنین ترکیب این خمیر طبیعی با مقداری آب ولرم میتواند به تسکین و نرمی پوست کمک کند.
6- تعریق و افزایش رطوبت پاها در داخل کفش که در این فصل بیشتر میشود نیز میتواند موجب بروز عفونتهای پوستی در پاها شود. اگر به این عارضه مبتلا شدید، میتوانید از پودرها و کرمهای آنتی باکتریال موجود در بازار برای درمان استفاده نمایید. اگر مشکل شما جدیتر شد حتما به متخصص پوست مراجعه کنید.
7- مشکل شوره سر نیز در فصل تابستان تشدید میشود که علت آن گرما و تعریق زیاد است. شوره سر میتواند موجب ریزش مو شود و یک مشکل پوستی جدی است. در این مورد مصرف مواد غذایی خنک و آبکی مانند ماست، آب هندوانه و توتها بسیار مفید خواهد بود. این خوردنیها کالری کمی دارند و برای هضم آنها، انرژی کمتری مورد نیاز است. همچنین مصرف مواد غذایی حاوی املاح معدنی در این فصل بسیار توصیه میشود که شامل انواع مواد غذایی نظیر میوهها، سبزیجات، شیر و غلات میشوند.
8- علاوه بر اینها مصرف مواد غذایی و نوشیدنیهای خیلی سرد در این فصل توصیه نمیشود چون بدن برای متعادل ساختن دمای خود باید خیلی بیشتر فعالیت کند و این وضعیت به جسم آسیب میزند.
9- در پایان نیز تاکید میشود که حتما در تابستان از موادغذایی استفاده کنید که به روش بهداشتی تهیه شدهاند چون بسیاری از باکتریها و ویروسهای خطرناک در این فصل رشد میکنند و از طریق آب و غذای آلوده به بدن وارد میشوند و اغلب عامل بروز بیماریهای خطرناکی هستند/س.