به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاري رويترز، ارتش مصر که روز چهارشنبه مرسي را از سمت خود برکنار کرد به سختي مي تواند اين خلاء سياسي عميق را آن هم در بحبوحه خشونت هاي روزافزون و رکود اقتصادي در پر جمعيت ترين کشور جهان عرب از بين ببرد .
درگيري هاي خياباني بين طرفداران و مخالفان مرسي در قاهره ، اسکندريه و ديگر شهرهاي مصر باعث نگراني متحدان اين کشور ازجمله کمک کنندگان اصلي به آن يعني آمريکا و اروپا و همچنين اسرائيل شده که از سال 1979 با اين کشور پيمان صلح امضا کرده است .
در درگيري هاي روز جمعه و شنبه بين طرفداران و مخالفان مرسي دستکم 35 نفر کشته شده اند . اين درگيري ها در حالي رخ مي دهد که دو سال و نيم از سرنگوني حسني مبارک ديکتاتور مصر مي گذرد اما بحران سياسي در اين کشور همچنان به قوت خود باقي است .
دولت انتقالي که ارتش مصر آن را منصوب کرده است تا زمينه را براي برگزاري انتخابات رياست جمهوري جديد فراهم کند دو نامزد با افکار ليبرال را براي به عهده گرفتن سمت نخست وزيري موقت مصر معرفي کرده و حزب النور با هر دو آنها مخالفت کرده است .
مقامات انتقالي مصر قصد داشتند ابتدا محمد البرادعي و سپس زياد بهاء الدين را که هردو سياستمداراني با تفکرات ليبرال هستند به عنوان نخست وزير انتخاب کنند اما مخالفت حزب النور با اين دو نامزد باعث شد تا بن بست در اين روند همچنان ادامه يابد.
حزب النور نقشه راه ارتش را براي روند انتقال در مصر تاييد کرده و همين مسئله باعث شده است تا ديگر گروه هاي اسلامگرا آن را به خيانت به آرمان هايشان متهم کنند . برخلاف حزب النور ، بزرگترين رقيب آن يعني اخوان المسلمين اعلام کرده است در روند سياسي تحت حمايت ارتش هيچ مشارکتي نخواهد داشت .
بسياري از اسلامگرايان معتقدند سرنگوني نخستين رئيس جمهور مصر که در انتخاباتي آزاد پيروز شده بود نگراني ها را درمورد بازگشت اين کشور به دوره سرکوب مبارک افزايش داد .