سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آیت‎الله هاشمی رفسنجانی:

دانش و تکنولوژی کلید حل مشکلات بشر است

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه دانش و تکنولوژی کلی حل مشکلات بشر است، گفت: دانشمندان مسلمان در به فعلیت رساندن دانش خویش مشکل دارند و باید رویکرد فکری مدیران عملیاتی شود.

به گزارش گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی عصر امروز (یکشنبه) با اعضای داخلی و خارجی شرکت‌کننده در هشتمین همایش بیوتکنولوژی و چهارمین همایش ایمنی‌ زیستی و مهندسی ژنتیک، دیدار کرد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در این دیدار با اشاره به آثار برگزاری گردهمایی علمی با موضوعات غذایی گفت: چند سالی است که مجامع بین‌المللی به فکر سیر کردن گرسنگان زمین افتاده‌اند ولی ثابت‌ماندن آمار گرسنگان دنیا در 800 میلیون نفر طی سال‌های مختلف نشان می‌دهد  تصمیم‌گیری‌ها و برنامه‌ها موفق نبوده است.

وی با بیان اهمیت امنیت غذایی و دانش آن در جهان افزود: تعامل با دنیا برای توسعه دانش غذایی از ضرورت‌های دنیای امروز است و مطمئنم ارزش این دانش در آینده نه چندان دور، برای بشر بیشتر روشن می‌شود.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی ادامه داد: خداوند به بشر دستور می‌دهد که نیازهای خود را از زمین تأمین کنید و مأموریت انسان‌ها کشف امکانات زمین و پیدا کردن راه‌های مصرف درست و بهینه آنهاست.

وی با ابراز تأسف از عقب‌ماندگی کشورهای اسلامی گفت: دانشمندان مسلمان در به فعلیت رساندن دانش خویش مشکل دارند و باید رویکرد فکری مدیران و مسئولان، میدانی و عملیاتی شود.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، "ارتقای بهره‌وری" را لازمه کارهای مربوط به تولیدات مواد غذایی دانست و گفت: باید با استفاده بهینه از امکانات، کمبودها را جبران کنیم.

آبت الله هاشمی رفسنجانی، دانش و تکنولوژی را کلید حل مشکلات آتیه بشر در تأمین مواد غذایی و سایر نیازها خواند و گفت: شرط تحقق این مهم به روز بودن دانش بشریت در همه اعصار است.

وی با اشاره به وجود مغزهای متفکر در میان دانشجویان و استادان دانشگاه‌های ایران، گفت: ایران با این سرمایه از موانع و محدودیت‌ها، مخصوصاً تحریم‌ها عبور خواهد کرد.

در آغاز این دیدار، دکتر بهزاد قره‌یاضی رئیس همایش بیوتکنولوژی و ایمنی‌ زیستی و مهندسی ژنتیک، ضمن ارائه گزارشی از روند برگزاری این همایش به واردات 16 میلیاردی محصولات کشاورزی در سال گذشته به کشور اشاره کرد و گفت که «5 میلیارد از این واردات مربوط به محصولاتی بود که در ایران هم تولید می‌شود».

دکتر ملبوبی رئیس انجمن بیوتکنولوژی نیز در این دیدار طی سخنانی تصریح کرد: زیست فناوری اهمیت به‌سزایی در امنیت غذایی دارد و با استفاده از ظرفیت‌های مغزافزاری و توان کشور در تولیدات، می‌توان در دنیا رقابت صادراتی داشت.

وی در پایان صحبت‌هایش پیشنهاد کرد سهمی هر چند اندک از تولید ناخالص ملی برای بیوتکنولوژی در نظر گرفته شود تا حرکت توسعه کشور در این زمینه شتاب بیشتری بگیرد.

پرفسور کازو واتانابه عضو ارشد کمیته ملی ایمنی ‌زیستی ژاپن نیز به نمایندگی از مهمانان خارجی همایش سخنرانی کرد و گفت: اوضاع بیوتکنولوژی ایران با توجه به محدودیت منابع، در مقایسه با دیگر کشورها خوب است و می‌تواند مرکزی برای همکاری‌های منطقه‌ای باشد.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.