سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نشست هم اندیشی «تدبیر و امید در نظام سلامت» برگزار شد

با حضور 120 نفر از روسا و نمایندگان انجمن های علمی و صنفی، اعضای شورایعالی نظام پزشکی و برخی از صاحب نظران اجرایی؛ نشست "هم اندیشی تدبیر و امید در نظام سلامت" در سالن همایشهای بیمارستان میلاد برگزار شد.

به گزارش گروه علمي  باشگاه خبرنگاران؛ دکتر کامیابی رئیس انجمن پزشکان عمومی در افتتاح این مراسم با اشاره به اینکه فرصتی فراهم شده تا مجموعه ای ازنخبگان علمی و اجرایی به بیان دیدگاههای خود بپردازند اظهارداشت: آشنایی انجمن ها با یکدیگر و اتحاد بین آنها از جمله مهمترین اهداف برگزاری این نشست است که امیدواریم با استمرار برگزاری این نوع گردهمایی ها وفاق و اتحاد بیشتری را بین انجمن های علمی و تخصصی جامعه پزشکی شاهد باشیم.

وی با اشاره به اینکه با بررسی مشکلات سلامتی و سپس ارائه راهکارها به این نتیجه خواهیم رسید که در آینده نزدیک وزرای بهداشت و درمان و رفاه و تامین اجتماعی چه افقی را باید دنبال کنند تا مشکلات نظام سلامت مرتفع شود. در دولت جدید باید افرادی تصدی امور را عهده دار شوند که توانایی حل مشکلات را داشته و ازنظرات تخصصی  انجمن ها برای رفع چالش ها بهره مند شوند و نقش انجمن ها در این حوزه پررنگ تر شود.

درادامه دکتر اکرمی استادیار ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه رئیس جمهور منتخب حدود 14 شاخص را در انتخاب وزرای خود مد نظر دارد اذعان داشت: اعتدال حرف اول را در میان شاخص های مدنظر ایشان دارا بوده و توانایی، سابقه، کارنامه مناسب و به روز بودن نیز از جمله مولفه هایی است که برای تصدی امور نظام سلامت و برگزیدن افراد شایسته برای تولیت بخشهای مختلف حوزه بهداشت و درمان در نظر گرفته خواهد شد.

وی با بیان اینکه باید به انجمن های علمی اعتبار و امکانات کافی داده شود تا از خمودی خارج شوند افزود: تا کی باید مشکلاتی همچون تعرفه ها، مشکلات سازمان نظام پزشکی و واگذاری تعرفه بین وزارتخانه های  رفاه و بهداشت و درمان را نظاره گر باشیم؟

در ادامه نشست دکتر شریف زادگان، وزیر اسبق رفاه و تامین اجتماعی اظهارداشت: نگاه اقتصادی و اجتماعی به حوزه بهداشت و درمان شامل عرضه و تقاضا است و متاسفانه نه ارائه دهندگان و نه گیرندگان خدمات ازوضعیت موجود راضی نیستند.

وی ادامه داد: شرایط کشور از نظر موقعیت ها و مسائل مختلف، خاص بوده و قدرت دولت نیز برای مانور کم است لذا باید کاری کنیم که هر دوگروه ارائه دهنده خدمت و هم گیرنده آن راضی باشند.

وی هم چنین به هزینه های بالای دندانپزشکی به عنوان یک نمونه، اشاره کرد و گفت: اکثر مردم درمانهای دندانپزشکی را رها می کنند زیرا امکان پرداخت وجود ندارد و در چنین شرایطی باید راهکارهای مناسب را به دولت ارائه داد تا در انتخاب وزرا و سازمانهای مرتبط با امر سلامت، حساسیت و دقت بیشتری صورت گیرد.

دکتر شریف زادگان با بیان اینکه وزارتخانه های رفاه و بهداشت و درمان باید هماهنگ با یکدیگر عمل کنند تصریح کرد: سلامت را نمی توان با جیب مردم پیش برد لذا هم نگاه اقتصادی و رفاهی به آن حاکم است و هم نگاه بخش خودش؛ که طی هشت سال گذشته علمی نبوده و از تجارب متخصصان این حوزه برای اداره امور استفاده نشده است.

وی با اشاره به اینکه باید از همه امکانات موجود به ویژه انجمن ها در نظام سلامت استفاده شود اذعان داشت: نقش انجمن ها در سیاستگذاری مهم بوده و باید خودشان فعالانه به سراغ دولت بروند تا استراتژی ها درست انتخاب شود.

دکتر غلامرضا انصاری عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز اظهار داشت: چالشهای عظیمی در بخشهای مختلف داریم که با نگاهی گذرا متوجه می شویم سیاستهای غلط اقتصادی در بخش های مختلف معضلاتی را ایجاد کرده است.

وی افزود: متولی واحدی برای بخش اجتماعی نداشتیم تا در چارچوب قوانین و اهداف تعیین شده چالشها مدیریت شده و به حداقل برسد بطوری که در بخش سلامت فردی و اجتماعی بطور جدی دچار مشکل هستیم و اکثر صندوق های بیمه از نقطه سربه سر گذشته اند و زیان ده هستند.

وی تصریح کرد :درسه بخش زیستی، بهزیستی و فرا زیستی باید فعالیتهای اجتماعی را سازماندهی کنیم و برنامه ریزی ها به سمت نهادهای عمومی و سازمانهای مردم نهاد هدایت شود.

دکتر نوربخش رئیس انجمن ارتوپدی ایران نیز در ادامه این نشست بیان داشت: در سال جاری کل بودجه درمان 25 هزار و 500 میلیارد تومان است که 15 هزار و 600 میلیارد تومان بودجه جاری بوده و 8 هزار و 600 میلیارد تومان درآمد اختصاصی است که 2000 میلیارد تومان نیز برای پزشک خانواده در نظرگرفته شده است.

وی با بیان اینکه بودجه سال 92 دربخش درمان 5 درصد کمتر از سال گذشته است افزود: سطح تعهدات درست بالا نرفته و بحث تغییر نرخ ارز از مرجع به مبادله ای مشکلاتی را در بخش های مختلف ایجاد نموده است.

رئیس انجمن ارتوپدی ایران با تاکید بر اینکه بار اصلی درآمدها درنظام بهداشتی و درمانی کشور بر دوش مردم و دهک های پایین است اظهار داشت: در بودجه منهای 5 درصد رشد داشتیم و درحوزه دارو 2 برابر شدن نقدینگی را به خاطر تبدیل نرخ ارز مرجع به مبادله ای شاهد هستیم.

وی با اشاره به اینکه برای واردات دارو 25 برابر نقدینگی نیاز است گفت: به دلیل سیاستهای نادرست ارزی معضلاتی در حوزه دارو وجود دارد که ریشه یابی آن ساده است.

 
به گفته دکتر نوربخش اصلاح تعرفه ها، ارائه درست خدمات سطح پایه و تشکیل شورایعالی بیمه سلامت می تواند راهگشای بسیاری از معضلات بهداشت و درمان کشور باشد.

در ادامه نشست هم اندیشی تدبیر و امید در نظام سلامت، دکتر نوبخت دبیر مجمع انجمن های علمی ایران گفت: بخش خصوصی حسابش از بخش دولتی جداست و افرادی که بضاعت مالی دارند خود با انتخاب این بخش برای دریافت خدمات به آن مراجعه می کنند اما در بخش دولتی باید بستر ارائه خدمات مطلوب به بیماران فراهم باشد.

وی تصریح کرد: پول این ملت در خزانه دولت است و اگر به سلامت نرسد کجا خرج شود؟ و ما به عنوان متولیان سلامت آحاد جامعه موظف هستیم حافظ سلامت ملت ایران باشیم.

دکتر زالی رئیس کل منتخب سازمان نظام پزشکی ایران نیز با بیان اینکه سلامت به یک مطالبه عمومی تبدیل شده است اظهار داشت: باید از ظرفیت سرشار اجتماعی برای مطالبات نظام سلامت استفاده شود.

وی افزود:حضور و نظرات 164 انجمن علمی تخصصی به عنوان پیوست وزین نظام سلامت و استفاده از ظرفیتهای کارشناسی موجود میتواند راهگشا باشد و با توجه به مدیریت دانش و متانت اجرایی باید عدالت در سلامت را مدنظر قرار داده و محقق کنیم.

درادامه دکتر حسینی رییس انجمن علمی اورولوژی ایرانبا بیان اینکه انجمن ها توان بسیار بالایی دارند گفت: با وجود توان بالای انجمنهای علمی تخصصی کسی توجه به آنها نکرده و وزارت بهداشت در خصوص استفاده از تجربه و ظرفیت انجمنها دچار نوعی ترس است و از واگذاری اعتبارات به آنها خودداری میکند و یا در برنامه های آموزشی و پژوهشی خود از آنها بهره مند نمیشود.

وی تاکید کرد: باید به انجمن ها به عنوان نهاد مدنی اعتبار داده شود.

گفتنی است: در ادامه این نشست تعدای از حاضرین به بیان دیدگاه ها در خصوص مشکلات نظام سلامت و همچنین راهبردهای حل مشکلات پرداختند.

سپس از تمامی حاضرین برای تعیین شاخص های پیشنهادی وزرای بهداشت و رفاه نظر سنجی صورت گرفت و مقرر گردید که جمع بندی این نظرات به صورت مکتوب به محضر رییس جمهور منتخب تقدیم گردد.
برچسب ها: سلامت ، علمی ، پزشکی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.