به گزارش باشگاه خبرنگاران
کرمانشاه
محمد خاوری گفت: عدم باور و قبول فرزندان از سوی خانواده و بی اعتمادی خانواده نسبت به آنها نیز می تواند زمینه ساز گرایش افراد به سمت اعتیاد باشد.
این روانشناس معتقد است عوامل گفته شده همچنین می توانند فرد معتادی را که ترک کرده دوباره به منجلاب اعتیاد گرفتار کند.
خاوری معتقد است، خواست خود معتاد و همچنین تلاشهای مسئولین کمپ های ترک اعتیاد و بخش درمان تنها 50 درصد می تواند درزمنیه ترک اعتیاد موثر باشد و در 50 درصد دیگر خانواده ها نقش دارند که باید با حمایت های عاطفی خود معتادان را در زمینه ترک اعتیاد یاری دهند.
وی افزود: پس از دوران ترک باید حمایت های عاطفی و روانی خانواده از این افراد چندین برابر شود تا آنها خلایی را مبنی بر گرایش دوباره به اعتیاد پیدا نکنند.
خاوری معتقد است: نباید پس از ترک اعتیاد، گذشته را دوباره به معتادان یادآوری کرد و آنها را با طعنه زدن مورد تمسخر قرار داد.
او گفت: ما باید بپذیریم فرد معتاد یک بیمار است و نباید پس از پشت سر گذاشتن بیماریش خاطرات تلخ آن دوران را به یادش بیاوریم.
این روانشناس بیکاری را برای معتادانی که ترک کرده اند بسیار خطرناک توصیف کرد و افزود: بیکاری موجب می شود فرد معتاد به فکر فرو رود و دوباره افکار منفی به سراغش بیایند و او را دوباره درگیر اعتیاد کنند.
خاوری تصریح کرد: در همین راستا بهتر است افراد معتاد به محض ترک اعتیاد، خود را به کاری مشغول کنند، هر چند که اینکار دستمزد اندکی داشته باشد زیرا کارکردن آنها را از افکار منفی دور می سازد.
این روانشناس معتقد است در دوران پس از ترک پول برای فرد معتاد مانند یک سم عمل می کند و به همین علت باید در دادن پول به این افراد بسیار احتیاط کرد./س