به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران بجنورد، مصرف مواد غذایی نامناسبی که به سرعت قند خون را بالا میبرند و سپس آن را دچار سقوط آزاد میکنند امکان بیماریهای قلبی، سرطان و حتی آلزایمر را بالا میبرند.
محصولات لبنی کم چرب، حبوبات و انگور را جایگزین مواد غذایی دیگری مانند سیب زمینی سرخ کرده، اسپاگتی و نوشیدنیهای گازدار بکنیدتا در این صورت بهتر بتوانید میزان قند خونتان را کنترل کنید.
هر کدام از ما باید روزانه بین شش تا هفت واحد دانههای مختلف مصرف کنیم که سه واحد از این دانه ها باید غلات کامل باشد. غلات کامل به پیشگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی و دیابت کمک زیادی میکنند و تأثیر مثبتی روی میزان قند خون دارند. توصیه میکنیم مصرف نان گندم کامل، پاستاهای تهیه شده از گندم کامل، برنج قهوهای، جو، جوی دو سر، چاودار، بلغور گندم و غیره را در الویت برنامهی غذایی خود قرار دهید.
میزان گلوسید موجود در بیشتر میوه ها و سبزیجات نسبتاً کم است. در عوض این مواد غذایی مفید سرشار از ویتامینها، مواد معدنی، فیبرهای غذایی و ترکیبات محافظتی فوقالعادهاند. علاوه بر این زمانی که میوه و سبزیجات بیشتری مصرف میکنید به راحتی اثرات مواد غذایی سرشار از گلوسید (قند) را کاهش میدهید. سعی کنید در کنار غذا حتماً سالاد و سبزی خوردن داشته باشید و غذاهایتان را هم با سبزیجات زیادی آماده کنید.
سینهی مرغ، لوبیا، عدس، سویا و دیگر منابع پروتئینی اجازه نمیدهند که میزان قند خونتان بیش از حد بالا رفته و بعد دچار سقوط شود. علاوه بر این مواد غذایی حاوی پروتئین خیلی زود گرسنگی را رفع کرده و به کاهش وزن نیز کمک میکنند.
چربیهای اشباع شده مانند چربیهایی که در گوشت قرمز چرب و برخی از مارگارینها وجود دارد میتواند روی میزان قند خون تأثیر منفی بگذارد. اما چربیهای اشباع نشده مانند روغن زیتون و ماهیهای چرب (ماهی آزاد، ساردین، تن و غیره) تأثیر عکسی دارند و به کنترل قند خون کمک زیادی میکنند. برای مصرف سالادهایتان به جای استفاده از سسهای چرب از روغن زیتون استفاده کنید. مصرف ماهی را افزایش داده و هر هفته دو تا سه مرتبه ماهی میل کنید. نیازی نیست گوشت قرمز را از برنامهی غذاییتان حذف کنید. بهتر است مصرف آن را کاهش داده و از گوشتهای کم چرب مانند گوشت بوقلمون استفاده کنید. توصیهی اکید داریم که از مصرف گوشتهای فراوری شده مانند سوسیس و کالباس و غیره بپرهیزید.
اسید استیک یعنی همان اسیدی که ترشی سرکه مدیون آن است یکی از ترکیبات ساده ای است که میتواند میزان قند خون را کنترل کرده و از افزایش آن جلوگیری کند. میتوانید برای مصرف سالادهایتان از سرکه نیز استفاده کنید/س.