سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

طلاق الکترونیکی در عربستان!

شمار پرونده های اثبات طلاق در دادگاههای عربستان در هشت ماه گذشته به 1231 مورد رسیده است و حقوقدانان بر این باورند که به دنبال پیشرفت تکنولوژی امروزه روند طلاق به شکل جدیدی و از طریق شبکه های اجتماعی و یا حتی پیامک تلفن همراه انجام می شود.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران؛ روزنامه الشرق عربستان نوشت: یک قاضی عربستانی که خواست نامش فاش نشود با صحیح دانستن طلاق الکترونیکی، جنبه منفی آن را احتمال انکار این نوع طلاق از سوی همسر دانست و خاطرنشان کرد: قضات باید خطرات این انکار را تبیین کنند. زیرا پس از صدور لفظ طلاق از سوی مرد، دیگر زن بر وی حرام خواهد شد."سلطان عنزی"، وکیل دادگستری در عربستان، اعلام کرد در صورت انکار طلاق الکترونیکی از سوی مرد، همسر او باید درخواست اثبات طلاق را به دادگاه ارائه نماید.

بر اساس این گزارش علمای فقه سعودی تأکید کرده اند که پیام الکترونیک با دستخط - که مورد قبول فقه می باشد - هیچ تفاوتی ندارد و به دنبال پیشرفت تکنولوژی، طلاق از طریق دستخط به صورت پیام الکترونیک درآمده است و اینگونه وسائل در دسترس همگان قرار دارد و همه با آنها آشنا هستند.

با این حال عنزی تأکید کرد: طلاق زمانی واقع می شود که فرد، لفظ طلاق را به طور صریح بر زبان جاری نماید. اما برخی از علما با این امر مخالفت کرده و علاوه بر لفظ صریح، وجود شهود طلاق را شرط لازمه آن دانسته اند. 

این وکیل عربستانی خاطرنشان کرد: طلاق از طریق اینترنت ! انواع مختلف دارد که از جمله آنها می توان به گفت وگوی اینترنتی اشاره کرد. در صورتی که فرد، لفظ طلاق را این گونه بر زبان جاری سازد، طلاق واقع می شود. زیرا [براساس فقه اهل سنت] در عربستان طلاق نیازی به حضور، رضایت و حتی اطلاع زوجه ندارد. همچنین وجود شاهد جزو شروط صحت یا وقوع آن نیست و هر گاه زوج به طور عمدی یا غیر عمدی در هنگام خشم و به جای قسم، لفظ "طلاق" را بر زبان جاری نماید، طلاق واقع می شود.تنها این مسأله باقی می ماند که زن اطمینان یابد فردی که وی را مورد طلاق داده است همسرش بوده است و هیچ گونه نیرنگ و فریبی در کار نبوده است.

روزنامه الشرق عربستان خاطرنشان کرد، نوع دیگر طلاق از طریق ارسال پیام در اینترنت است. هرگاه مردی همسرش را با ارسال متنی طلاق دهد و هدفش عملا طلاق دادن همسرش باشد، این طلاق صحیح است . اما در صورتی که قصد انجام طلاق را نداشته باشد، آن طلاق واقع نمی شود. به همین دلیل علمای سعودی طلاق از طریق پیامک را نیازمند نیت فرد برای این کار می دانند.

برچسب ها: وهابی ، پیامک ، طلاق
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.