به گزارش
باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، این بازار تئاتر کودک و نوجوان، که تا 12 تیرماه با شعار "امروز، کودکی را به تئاتر ببریم" و با دبیری مجید امرایی برپاست، امروز با حضور سیدصادق رضایی، مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، مدیران سازمان های شرکت کننده در بازار، حسن دولت آبادی مدیر تئاتر کودک و نوجوان حوزه هنری، قطب الدین صادقی، مهدی قلعه، مدیر انجمن تئاتر کودک، اردشیر صالح پور و ناصر آویژه افتتاح شد.
در غرفه این مرکز پوسترها و عکس های نمایش های کودک و نوجوان حوزه هنری به نمایش گذاشته شده و کتاب های نمایشی کودک و نوجوان انتشارات سوره مهر نیز در معرض دید علاقه مندان قرار گرفته است.
افتتاحیه این بازار با اجرای موسیقی زنده گروهی از استان خراسان آغاز شد.
لازم به ذکر است، بازار تئاتر کودک و نوجوان با دو برنامه جنبی اهدای عروسک های ملی کشورهای مهمان حاضر در بازار (آرژانتین، هند، کرواسی، آلمان، نروژ، عراق و افغانستان) به اسیتژ و برپایی دومین سمینار «نگاهی به تئاتر کودک و نوجوان امروز» با تمرکز بر تاثیرات کاربردی درام بر دنیای کودک و نوجوان و با هدف ارتقا سطح آگاهی های متخصصان این حوزه، 8 تا 12 تیر از ساعت 9 تا 20 در مرکز آفرینش های فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان واقع در خیابان حجاب تهران برگزار می شود.
بازار تئاتر کودک و نوجوان وارد سومین روز میشود
بازار تئاتر کودک و نوجوان در سومین روز، 10تیرماه، در بخشهای مختلف هنری و علمی میزبان مخاطبان است.
بر اساس اين گزارش، جدول سومین روز بازار با اجرای برنامههای علمی، نشست تخصصی، کارگاه، اجرای نمایش در فضای باز و سالن مرکز آفرینشهای فرهنگیهنری کانون همراه است.
کارگاه تخصصی «تقویت اقتصاد در تئاتر کودک و نوجوان» در بخش ملل با حضور«لئو ووکلیچ» از کرواسی ساعت 9 تا 12:30 در سالن غدیر همین مرکز برگزار میشود.
«ماجرای پر فراز و نشیب یک گنجشک فسقلی در یک پنجشنبه عجیب و غریب» کار سولماز خواجهوند از تهران در بخش (رادیو تئاتر) ساعت 16:30 در سالن غدیر اجرا میشود.
نشستهای تخصصی «عروسک و عروسکهای نمایشی» ساعت 10، «کارت نمایش» ساعت 11، «تئاتر کودک و نوجوان ملل - چشم انداز آینده» ساعت 15 تا 17:30 و «بررسی نقش رسانه در توسعه و ترویج تئاتر کودک و نوجوان» ساعت 18 تا 19:30 در سالن کنفرانس شماره 1 برپا خواهد شد.
پلاتوی شماره 1 مرکز تئاتر کانون واقع در پارک لاله تهران نیز میزبان علاقهمندان کارگاه تخصصی «تئاتر درمانی» است که با حضور مجید امرایی، ساعت 9 تا 12:30 برگزار میشود. کارگاه تخصصی «نمایش خلاق در تئاتر کودک و نوجوان» کار یدالله آقاعباسی، ساعت 9 تا 12:30، در پلاتوی شماره 2 مرکز تئاتر برپا خواهد شد.
کارگاه تخصصی «بسط و نوشتن نمایشنامه برای کودکان و نوجوانان» با حضور «اویسن اولزبرگ براگر» از کشور نروژ، ساعت 9 تا 12:30، در نگارخانه مرکز برگزار میشود.
علاقهمندان هنر نمایش میتوانند «رویای کفش»، کار مرضیه اشرفیان را در دو نوبت 10 و 17:30 در سالن بوستان مرکز تئاتر کانون مشاهده کنند.
همچنین نمایش «این خونه موش نمیخواد» کار امید محمدی از تهران در دو نوبت 11 و 18:30 در سالن گلستان مرکز تئاتر کانون میزبان مخاطبان می شود.
در محوطه مرکز تئاتر نیز نمایش «یک گله، یک ماجرا» از تهران ساعت 18 اجرا میشود.
نمایش «صدای جوجه» کار آذر مبارکی از تهران ساعت 18:30 در محیط بازار تئاتر کودک و نوجوان و نمایش «چوبانلار» کار مهدی صالحیار از آذربایجان شرقی ساعت 19:30 در ورودی بازار میزبان علاقهمندان است.
گفتنی است، بازار «تئاتر کودک و نوجوان» با شعار «امروز، کودکی را به تئاتر ببریم» تا 12 تیرماه در مرکز آفرینشهای فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان واقع در خیابان حجاب تهران برپاست.
عروسک باستانی ”اسب چوبی” در بازار تئاتر کودک و نوجوان
گروه «نیشابورک»، به رهبری محمد دهنوی، همزمان با بازار تئاتر کودک و نوجوان هر روز صبح و عصر در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به اجرای مراسم آیینی سنتی رقص خراسانی با همراهی رقص نمایشی عروسک باستانی اسب چوبی میپردازد.
بر اساس اين گزارش، شروع مراسم امروز یکشنبه، 9 تیرماه، از ورودی مرکز آفرینشهای فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تهران تا سالن بازار تئاتر کودک و نوجوان با نواختن ساز سنتی سرنا و رقص محلی خراسان بود و در ادامه مراسم عروسک اسب چوبی به این مراسم ملحق شد.
عروسک اسب چوبی و فرد سوار بر آن نمادی است از یک مهاجم مغول که به خاک و سرزمین ایران حمله ور شده و دهقانان با حرکاتی نمادین در قالب حرکات موزون به مبارزه با این مهاجم سوار بر اسب می پردازند. این مراسم که ریشه در منطقه نیشابور دارد، از تاریخ این منطقه و حمله مغولها به نیشابور ریشه میگیرد.
گروه «نیشابورک» در مراسم اختتامیه، 12 تیرماه، نیز در سالن غدیر همین مرکز به اجرای موسیقی مقامی خراسان و رقص عروسک آهو بره خواهد پرداخت.
هنرمند هندی در بازار تئاتر کودک و نوجوان کارگاه تخصصی برگزار کرد
کارگاه تخصصی «نیاز و کاربردهای فانتزی در نمایش های ویژه کودکان و نوجوانان» صبح یکشنبه، 9 تیرماه، همزمان با بازار تئاتر کودک و نوجوان با حضور «آشیش کومار گاش» از هند برگزار شد.
بنابراين گزارش، این کارگاه تخصصی با حضور جمعی از علاقهمندان و هنرجویان در نگارخانه مرکز آفرینشهای فرهنگیهنری کانون برگزار شد.
«آشیش کومار گاش» در این کارگاه از هنرجویان حاضر خواست بر اساس تخیل و ذهنیت خود یک حیوان را، که تاکنون دیده نشده، روی کاغذ ترسیم کنند.
وی تاکید کرد در این فعالیت، طراحی به هیچ عنوان مهم نیست و تنها ذهنیت و تخیل هنرجویان اهمیت دارد.
«آشیش کومار گاش» در ادامه از هنرجویان خواست برای حیوان طراحی شده خود نام و شخصیت تعریف کنند و تا جایی که میتوانند رفتارها و کنشهای این حیوان تخیلی را بازگویند.
نماینده اسیتژ کشور هند سپس به هنرجویان پیشنهاد داد دو به دو با شخصیت حیوان طراحی شده خود به تعامل بپردازند.
”حسن دولت آبادی”: برای داشتن جامعه سالم از کودکی روی فرزندانمان کار کنیم
مدیر دفتر تئاتر کودک و نوجوان حوزه هنری معتقد است: زمینه های کاری برای تئاتر کودک و نوجوان گسترده است و اگر جامعه بزرگسال سالم می خواهیم، باید از کودکی روی فرزندانمان کار کنیم.
به گزارش دریافتی سایت ایران تئاتر از پایگاه خبری حوزه هنری، حسن دولت آبادی با اشاره به اینکه حضور دفتر تئاتر کودک و نوجوان حوزه هنری در بازار تئاتر کانون پرورش فکری بخشی از سیاست های این دفتر است، اظهار کرد: تعامل ما با نهادهای دست اندکار تئاتر کودک و نوجوان در گذشته هم صورت گرفته و ادامه پیدا می کند و با هر مرکز و نهادی، که به درستی کار تئاتر کودک و نوجوان انجام دهد، همکاری می کنیم.
وی در ادامه افزود: در بازار امسال هم در چند بخش همکاری داریم که یکی از آن ها غرفه است. در این غرفه هم کتاب های نمایشنامه کودک و نوجوان منتشر شده از سوی سوره مهر را ارائه کرده ایم و هم کتاب های دیگری که در عرصه ادبیات و شعر و در ارتباط با کودک و نوجوان چاپ شده است.
دولت آبادی با بیان اینکه عروسک ها و فیلم هایی از فعالیت های تئاتر کودک و نوجوان حوزه هنری در غرفه این مرکز برای مخاطبان به نمایش در می آید، گفت: سعی می کنیم برای شناخت بیشتر و ارتباط با مخاطبان فعالیت ها را منعکس کنیم.
مدیر دفتر تئاتر کودک و نوجوان حوزه هنری تشریح کرد: در بخش دیگری سخنرانی صورت می گیرد که من به عنوان دبیر بخش کودک جشنواره تئاتر ماه گزارشی را از فعالیت های دفتر تئاتر کودک و نوجوان و همچنین پیش بینی هایی که برای جشنواره ماه کرده ایم ارائه می دهم و دیگر فعالیت ها مانند مسابقه ابتکاری نمایشنامه نویسی استعدادهای تازه را معرفی می کنم.
این نمایشنامه نویس و استاد دانشگاه ضمن اظهار تاسف از کم لطفی هایی که نسبت به تمام فعالیت های مربوط به کودکان در کشور می شود، خاطرنشان کرد: فعالیت هایی همچون بازار تئاتر کودک و نوجوان نشان می دهد که نیاز تا چه حد است. در حال حاضر شاهدیم که خانواده ها با فرزندانشان برای بازدید از بازار آمده اند و این مشخص می کند که ما چقدر استعداد داریم و فضای به این بزرگی که پر از غرفه های کودک و نوجوان است نشان می دهد که زمینه های کاری گسترده است. بنابراین فقط باید باور کنیم که اگر جامعه بزرگسال سالم، متعادل و آرامی می خواهیم، باید از کودکی روی بچه هایمان کار کنیم.
”اکرم قاسمپور”: بداهه پردازی یکی از خلاقیتهای ذهن است
کارگاه تخصصی «بداههپردازی در تئاتر کودک و نوجوان» همزمان با برگزاری بازار تئاتر کودک و نوجوان، با حضور اکرم قاسم پور، برگزار شد.
به گزارش دریافتی سایت ایران تئاتر از روابط عمومی و امور بینالملل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، پلاتوی شماره 2 مرکز تئاتر کانون به منظور برگزاری کارگاه تخصصی «بداهه پردازی در تئاتر کودک و نوجوان»، صبح یکشنبه، 9تیرماه، میزبان اکرم قاسم پور، پژوهشگر و استاد دانشگاه و تنی چند از مربیان کودک و نوجوان بود.
قاسم پور در ابتدا، با تاکید بر اهمیت تمرکز برای مواجهه با پیشبینی نشدهها، گفت: بداههپردازی یکی از خلاقیتهای ذهن است، یعنی مواجهه با پیش بینی نشدهها و تحت کنترل درآوردن آنچه به صورت نابه هنگام رخ داده است. بنابراین ذهن ما باید به اندازه کافی آمادگی برخورد با غیر منتظرهها را داشته باشد.
وی با این توضیح که تمرکز، یک مقوله ذهنی است ولی میتواند وارد واقعیتهای زندگی ما شود و نمودی عینی یابد، تاکید کرد: به عنوان افرادی که در حوزه کودک و نوجوان فعالیت داریم، لازم است با کمک مقوله تمرکز، موجودیت ذهنی و ارتباطاتی را که به کودک و خودمان مربوط می شود، تحت کنترل قرار دهیم.
در ادامه کارگاه، قاسمپور به منظور فهم عناصر لازم برای رفتار دقیق و به هنگام در برابر اتفاقهای پیشبینی نشده برای حاضران، تمرینهایی عملی را تدارک دید.
بازی گروهی با توپ، که نیازمند سرعت عمل، تمرکز، هماهنگی و مشارکت گروهی است، از جمله تمرینهایی بود که به آن پرداخته شد. همچنین تمرکز بر نقاط مختلف بدن چون دست، از دیگر تمرینهای صورتگرفته در این کارگاه بود.
گفتنی است، مربیان کانون حاضر در این نشست از استانهای مختلفی چون یزد، زنجان، قزوین، گلستان، مازندران، قم، اصفهان، همدان، آذربایجان شرقی و غربی و سمنان در کارگاه تخصصی «بداههپردازی در تئاتر کودک و نوجوان» حضور داشتند./ص