سایر زبان ها

صفحه نخست

انتخابات

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اصفهان/

شناسایی نقش دوگانه نوعی مولکول در بروز و کنترل سرطان سینه

محققان مرکز تنظیم ژنومی (CRG) دریافتند: مولکولی موسوم به "کیناز PLK1" که تا به امروز به خاطر مرتبط بودن آن به سرطان شناخته شده بود، می‌تواند برای عملکرد صحیح سلول نیز حیاتی باشد.

به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران ، یکی از شاخص‌های تعیین فعالیت تومور یا سرطان، تقسیم سلولی است. تقسیم سلول‌های سرطانی نسبت به سایر سلول‌ها بیشتر است که اغلب اوقات ژن‌ها و مولکول‌های دخیل در این روند نیز برای تشخیص و درمان انواع خاصی از سرطان مورد هدف قرار می‌گیرند.

مولکول "PLK1" به خاطر نقشی که در تقسیم سلولی دارد، همواره با بروز سرطان سینه مرتبط بوده است. در حقیقت این مولکول آنزیمی است که طی چرخه سلولی و بویژه در رونوشت مواد ژنتیکی و میتوز نقش بسیار فعالی دارد و به همین علت است که این مولکول در بسیاری از سلول‌های سرطانی یافت می‌شود.

حال گروهی از محققان مشاهده کردند که "PLK1" نقش مهمی را در تنظیم ژن‌هایی که طی مرحله استراحت و آغاز تقسیم سلولی فعال هستند، ایفا می‌کند.

"میگوئل بیتو" در این رابطه می‌گوید: ما با استفاده از روش‌های ژنومیکس و پروتئومیکس متوجه شدیم زمانی که "PLK1" در میزان معینی به اصطلاح "بیان" می‌شود، در پاسخ به استروژن فعالیت نشان می‌دهد و در این زمان است که برای کنترل و تنظیم ژن‌هایی که تقسیم سلولی را متوقف می‌کنند، به این مولکول نیاز می‌شود.

این تحقیق ثابت می کند که "PLK1" همیشه به عنوان شاخصی برای پیش آگهی بد نیست. مهم این است که با استفاده از این اطلاعات به دست آمده برای مثال سطوح بالای "PLK1" را کاهش داده و درمان‌های مفیدی را برای سرطان سینه طراحی کنیم.

این پژوهش در مجله "Cell Reports" منتشر شده است.

منبع: ایسنا
برچسب ها: اصفهان ، سرطان ، سینه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.