سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سردار جلالی در بیانیه‌ای تأکید کرد

ضرورت ساختارمند کردن پدافند شیمیایی در کشور

رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور در بیانیه‌ای عدم انهدام زرادخانه‌های سلاح‌های کشتار جمعی موجود در کشورهای عضو شورای امنیت را تهدیدی برای امنیت جهانی دانست و تأکید کرد: مسئولان کشور نسبت به نظام‌مند کردن دفاع شیمیایی اهتمام جدی ورزند.

به گزارش حوزه دفاعی - امنیتی باشگاه خبرنگاران، سردار "غلامرضا جلالی" رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور و فرمانده قرارگاه پدافند زیستی به مناسبت روز مبارزه با سلاح‌های شیمیایی، بیانیه‌ای صادر کرد.

در بیانیه سردار جلالی ضمن گرامی‌داشت خاطره شهدا و جانبازان شیمیایی آمدده است: بدون تردید استفاده از سلاح‌های شیمیایی و گازهای سمی رژیم بعثی و افلقی عراق علیه سردشت یکی از صفحات تاریک و سیاه گذشته نه چندان دور تاریخ بشری است. رها ساختن سلاح‌های میکروبی و شیمیایی در جنگ شاید، گواهی بر برتری تسلیحاتی باشد که بر محدودیت‌های جغرافیایی غلبه دارد، اما این برتری چیزی جز یک جنایت هولناک علیه بشریت نیست. هشتم تير از يك سو يادآور درد و رنج طاقت‌فرساي مردم رشيد و مظلوم و رزمندگان غيور ايران اسلامي است كه براي حفظ نظام مقدس جمهوري اسلامي و حراست از مرزهاي ايران اسلامي در برابر حملات ناجوانمردانه شيميايي رژيم جنايتكار صدام پايمردي و ايستادگي كردند و از سوي ديگر يادآور خوي غيرانساني دولت‌هاي مستكبر غربي به خاطر حمايت همه‌جانبه از رژيم صدام در استفاده از سلاح‌هاي شيميايي عليه رزمندگان و نيز شهروندان غيرنظامي بخصوص در منطقه سردشت است.

در قسمت دیگری از این بیانیه با اشاره به استفاده از سلاح شیمیایی توسط تروریست‌ها در سوریه آمده است: انسان­‌ها، با کمال تاسف در طول تاریخ از تکنولوژی­‌های در دسترسشان برای کشتار، نابودی و مقاصد منفعت‌طلبانه، بارها و بارها استفاده کرده و از روزهای اول زندگی بر روی کره خاکی، همواره درصدد بوده‌اند که به گونه‌­ای، بر همنوع خود غلبه کنند و برای این منظور از همه امکانات موجود در دسترس خود بهره می­‌گرفتند. استفاده از سلاح‌های شیمیایی توسط دشمنان انسانیت فقط در جبهه‌های جنگ و خط مقدم جبهه اتفاق نیفتاد، بلکه مردم غیرنظامی در نقاط مسکونی نیز مورد هدف این حملات قرار گرفتند. بمباران شیمیایی مردم غیر نظامی و بی دفاع مردم سوریه با کمک آمریکا توسط تروریست‌ها، یادآور فجایع دردناکی است که بارها توسط جنایتکاران جنگی در هشت سال دفاع مقدس با سلاح‌های شیمیایی و میکروبی علیه ملت ایران و به ویژه مردم مناطق مرزی از غرب تا جنوب صورت گرفت.

در ادامه این بیانیه با تاکید بر ضرورت رسیدگی به بیشتر و درمان جانبازان شیمیایی چنین آمده است: به‌راستی تا به‌حال یک رزمنده سینه سوخته از عوارض بمب‌های شیمیایی را دیده‌اید؟ چقدر از زندگی و مشکلات این افراد و خانواده‌هایشان خبر داریم، صدای خس‌خس سینه جانبازان شیمیایی بغض را در گلوی انسان حبس می‌کند و فکر کردن به اینکه این جانبازان چگونه با این مشکلات سر می‌کنند، سخت است؛ آری حتی فکر کردنش هم سخت است ودردمندتر آن است که این حملات از چشم جهانینان پوشیده ماند و رسانه‌های غرب که دول آنها تامین‌کننده این سلاح‌های مرگ‌آفرین بودند؛ به عدم انعکاس این حقایق دردناک و کتمان آن پرداختند.

این بیانیه با اشاره به ارسال سلاح شیمیایی به تروریست‌ها در سوریه توسط استکبار افزوده است: دولت آمریکا در چراغ سبز دادن به کشورهای اروپایی و ارسال فناوری اینگونه سلاح‌ها به طور غیرمستقیم و مستقیم به تروریست‌ها در سوریه مرتبا حقوق بین‌الملل را در ممنوعیت تولید و تکثیر و استفاده از سلاح‌های شیمیایی و میکروبی نقض کرد.،در همین رابطه رسانه‌های غربی در بسیاری موارد به دست داشتن در تجهیز تروریست‌ها به سلاح‌های شیمیایی، میکروبی و هسته‌ای اعتراف کرده‌اند.

در بیانیه سردار جلالی ضمن برشمردن ضرورت پدافند شیمیايی در کشور چنین آمده است: با گذشت سال‌ها از فاجعه كاربرد سلاح‌هاي شيميايي در جنگ تحميلي رژيم صدام عليه ايران، هنوز پيامدهاي انساني و زيست‌محيطي اين سلاح‌هاي سمي، تهديدي جدي براي سلامت قربانيان و محيط ‌زيست منطقه به شمار مي‌روند و ده‌ها هزار نفر از قربانيان اين سلاح‌ها در كشور ما هنوز از عوارض و صدمات مزمن ناشي از به كارگيري سلاح‌هاي ممنوعه شيميايي و سمي رنج مي‌برند. متاسفانه ضعف سازمان‌های بین‌المللی در محکومیت صریح به‌کارگیری سلاح‌های شیمیایی توسط رژیم صدام و عدم محکومیت آن سبب گردید که در جنگ‌های دیگر منطقه‌ای علیه مردم بی‌دفاع سوریه از سلاح‌های نامتعارف سمی استفاده شود. انتشار گزارشاتی مستند مبنی بر حمایت علمی فنی و تجهیزاتی کشورهای غربی در تجهیز رژیم صهیونیستی به تولید سلاح‌های کشتار جمعی با عدم توجه سازمان‌های بین‌المللی و مجامع مدافع حقوق بشر مواجه شده که این خود نشان‌دهنده جدی نبودن این سازمان‌ها در مبارزه واقعی علیه توسعه این سلاح‌های ضد انسانی است. از سوی دیگر عدم انهدام زرادخانه‌های سلاح‌های کشتار جمعی موجود در کشورهای عضو شورای امنیت تهدیدی است بر امنیت جهانی و لذا ضرورت ساختارمند نمودن پدافند شیمیایی در کشور را بیش از پیش آشکار ساخته، می‌طلبد مسئولین کشور نسبت به نظام‌مند نمودن دفاع شیمیایی اهتمام جدی ورزند.

در خاتمه این بیانیه، ضرورت تقویت الزامات و منع تولید و نگهداری سلاح شیمیایی یادآوری و آمده است:ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و جانبازان هشت سال دفاع مقدس به ویژه شهدا و جانبازان حملات شیمیایی باردیگر توجه دولت‌ها و کشورهای جهان را به لزوم ممانعت از به‌کارگیری سلاح‌های غیر متعارف هسته‌ای، شیمیایی، میکروبی و همچنین دفاع از قربانیان اینگونه حوادث را بیش از گذشته معطوف کرده، ضرورت تقویت الزامات حقوقی و قانونی بین‌المللی و منع تولید و نگهداری سلاح‌های شیمیایی به‌ویژه در سوریه توسط تروریست‌ها را خواستار و معتقدیم خاورمیانه عاری از همه گونه سلاح‌های کشتار جمعی، ضامن امنیت و صلح منطقه‌ای و جهانی خواهد بود.

انتهای پیام/ش
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.