به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از پرس تی وی ، دانشگاه الازهر روز جمعه (۷ تير) با انتشار بيانيهاي اعلام کرد :ما براي کسب اطمينان از اينکه دچار جنگ داخلي نميشويم به هوشیاری و احتياط نياز داريم.
الازهر که يکي از بانفوذترين مراکز آموزشي در جهان اسلام به شمار ميرود همچنين گروههای جنايتکار را که به مساجد حمله کردهاند، در رابطه با خشونتهای خیابانی مقصر دانست.
به گفته گروه اخوانالمسلمين در جریان خشونتهای خیابانی که در طول یک هفته در مصر اتفاق افتاد، ۵ تن از طرفداران اين جنبش کشته شدهاند.
روحانيهاي مصري همچنين از مخالفان محمد مرسي، رئيس جمهور اين کشور خواستند به جاي پيگيري طرحهاي خود براي تداوم تظاهراتها، پيشنهاد مرسي درباره برگزاري گفتوگو را بپذيرند.
مرسي روز چهارشنبه (۵ تير) در يک سخنراني تلويزيوني هشدار داد وقوع دو دستگي در سياستهاي اين کشور "به فلج شدن مصر "منجر ميشود.
وي اذعان کرد که در نخستين سال از دوران رياست جمهوري خود مرتکب اشتباهاتي شده است اما خواهان آشتي ملي شد و افزود آماده است در زمينه اصلاح قانون اساسي با مخالفان همکاري کند.
"جبهه نجات ملي" اصليترين ائتلاف مخالف مصر روز پنجشنبه (۶ تير) ضمن رد پيشنهاد مرسي، برگزاري انتخابات زودهنگام را خواستار شد.
جبهه نجات ملي ادعا کرد مرسي در پذيرش مسئوليت ايجاد دو دستگي عميق سياسي و شکست اقتصادي در اين کشور ناکام بوده است.
گروه مخالف "تمرد" (شورش) نيز خواهان برگزاري تظاهراتهاي گسترده در روز يکشنبه (۹ تير) مصادف با نخستين سالگرد آغاز رياست جمهوري مرسي شده است. گروه تمرد هدف از برگزاري اين تظاهراتها را درخواست برای استعفاي مرسي و برگزاري انتخابات زودهنگام رياست جمهوري اعلام کرده است.
از سوی دیگر، در آستانه برگزاري تظاهرات برنامهريزي شده از سوی مخالفان، نيروهاي مصري به منظور تامین امنیت به سراسر اين کشور اعزام شدهاند.
چندین گروه سياسي اعلام کردهاند که دولت مصر تحت سلطه اخوانالمسلمين قرار دارد. مخالفان همچنين مرسي را به انحراف از انقلاب ۲۰۱۱ که به سرنگوني رژيم حسني مبارک منجر شد متهم ميکنند.
با اين وجود، طرفداران مرسي ميگويند وي در حال پاکسازي موسسات و نهادهاي مصري از فساد است. آنها همچنين معتقدند که مرسي براي اجراي اصول انقلاب ۲۰۱۱ به زمان نياز دارد.
کشور مصر از زمان پيروزي مرسي در انتخابات رياست جمهوري که پس از سرنگوني مبارک اتفاق افتاد تاکنون صحنه برگزاري اعتراضات ضد دولتي بوده است.