سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چگونه از اطلاعات گوشی خود نسخه پشتیبان تهیه کنیم؟

با این راهکارهای ساده اطلاعات تلفن همراه شما هیچ وقت از بین نمی‌رود

زمانی ممکن است که با یک زمین خوردن ساده گوشی شما ریست شود یا مشکلی سخت‌افزاری برای آن ایجاد شده که نیاز به تعمیر داشته باشد. در هر دو حالت تمام اطلاعات گوشی شما از بین خواهد رفت.جلوگیری از تمام این اتفاقات یک راهکار ساده دارد.راهکاری که حتی آماتور‌ترین کاربر تلفن همراه هم می‌تواند از آن استفاده کند.

به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران،اتفاق است دیگر. به قول معروف دیر و زود دارد اما سوخت و سوز ندارد. استثنا هم در کارش نیست. همه کاربران تلفن همراه به خصوص آن قدیمی‌هايش حتما حتما تا به حال حداقل یک بار آن را تجربه کرده‌اند.

تجربه تلخ و دلخراش از بین رفتن تمام اطلاعات ذخیره شده در تلفن همراه. این اطلاعات می‌تواند شامل همه نوع اطلاعاتی باشد که کاربر وارد گوشی‌اش کرده است. از دفتر تلفن که حاوی اطلاعات و شماره تلفن‌های افراد مهم و ضروری است بگیرید تا پپامک‌ها و عکس‌هاي گرفته شده با گوشی یا حتی فایل‌هایی که از طریق بلوتوث دریافت کرده‌اید.

از بین رفتن این اطلاعات قطعا قابل پیش‌بینی نیست. زمانی ممکن است که با یک زمین خوردن ساده گوشی شما ریست شود یا مشکلی سخت‌افزاری برای آن ایجاد شده که نیاز به تعمیر داشته باشد. در هر دو حالت تمام اطلاعات گوشی شما از بین خواهد رفت.

ممکن است اطلاعات خود را روی فلش مموری ذخیره کرده باشید. هر چند که احتمال رخداد یک حادثه برای فلش مموری‌های داخل یک گوشی بسیار پایین است، اما خب حادثه و شانس هیچ وقت از قبل خبر نمی‌دهد. ممکن است نصب یک برنامه ساده روی گوشی یا حتی دریافت یک فایل بلوتوثی باعث شود که به یکباره و ناخواسته تمام اطلاعات موجود روی گوشی شما
از بین برود.

حتی اگر خیلی خوش‌شانس باشید و هیچ کدام از این اتفاقات برای شما رخ ندهد، از فراموشی و جا گذاشتن گوشی در اماکن پر تردد یا سرقت گوشی یا حتی اتفاقات مشابهی از این دست نباید گذشت. به هر حال آنچه مهم است داشتن یک نسخه پشتیبان از اطلاعاتی است که در گوشی شما وجود دارد.

شاید برای افراد آماتور این ذهنیت وجود داشته باشد که یک نسخه خطی از شماره‌های دفتر تلفن خود داشته باشند (که البته افراد دارای این ذهنیت از درصد بالایی در بین کاربران تلفن همراه برخوردار هستند) اما سوال اینجاست که عکس‌های گرفته‌شده با گوشی یا موارد دیگر چه خواهد شد.

جلوگیری از تمام این اتفاقات یک راهکار ساده دارد. راهکاری که حتی آماتور‌ترین کاربر تلفن همراه هم می‌تواند از آن استفاده کند. تهیه یک نسخه پشتیبان هر ماه یکبار از اطلاعات موجود در گوشی و ذخیره آن در جایی به غیر‌از تلفن همراه.

پس نتیجه می‌گیریم که پشتیبان‌گیری از اطلاعات مهم امری بسیار حیاتی است. توجه داشته باشید که گفتیم اطلاعات مهم. منظور از اطلاعات مهم بیشتر اطلاعاتی هستند که مربوط به شخص شما می‌باشند و در صورت بروز مشکل و از بین رفتن آنها دیگر نتوانید به آنها دست پیدا کنید، البته نه فقط اطلاعات شخصی؛ بلکه اطلاعاتی که به دست آوردن مجدد آنها بسیار مشکل، هزینه بر یا زمان‌بر باشد. اگر فقط از اطلاعات مهم خود پشتیبان‌گیری کنید، هم حجم کار پایین خواهد آمد و هم دردسرتان کمتر خواهد شد.

نسخه پشتیبان چیست؟‌


در فناوری اطلاعات، نسخه پشتیبان یا بک آپ، حمایتی است که می‌تواند مربوط به کپی‌برداری داده‌ها باشد. آنها در احیای داده‌های اصلی نقش مهم دارند. این فراسند دو هدف دارد: اولین هدف شامل بازیافت کامپیوتر است و در حالت دوم چند فایل بازیافت خواهد شد.

این نوع حمایت آخرین خط تدافعی را تشکیل می‌دهد. نیاز به ذخیره داده‌ها در فرایند پشتیبان‌گیری نباید نادیده گرفته شود. سازماندهی ذخیره می‌تواند یک عامل مهم در حمایت از فرآیند باشد.

راه‌های تهیه نسخه پشتیبان

برای تهیه نسخه پشتیبان راه‌های مختلفی وجود دارد که با توجه به نوع گوشی‌ای که شما در اختیار دارید می‌توانید از آن استفاده کنید. ساده‌ترین راه ممکن در این بخش استفاده از نرم‌افزارهایی است که به نوعی شرکت سازنده گوشی در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

این نرم‌افزار روی یک سی‌دی است که داخل جعبه گوشی قرار گرفته است، البته در گوشی‌های هوشمندی که این روزها در بازار وجود دارد به دلیل کاهش هزینه‌های جاری تولیدکنندگان این نرم‌افزار معمولا روی خود گوشی ذخیره شده است که با اولین اتصال از طریق کابل به کامپیوتر امکان نصب آن روی کامپیوتر فراهم می‌شود.

استفاده از برنامه‌های شرکت‌های سازنده گوشی


همانطور که گفته شد، ساده‌ترین راه استفاده از نرم‌افزار یا رابط کاربری گوشی و کامپیوتر شما است. این نرم‌افزار امکانات متنوعی در اختیار شما قرار می‌دهد. از جمله تهیه نسخه پشتیبان از تمامی فرآیندهای موجود در گوشی، ارسال پیامک‌های گروهی از طریق رایانه،‌ دانلود و نصب برنامه‌ها و بازی‌های مختلف از اینترنت روی گوشی و حتی به‌روز‌رسانی سیستم‌عامل گوشی. تمامی گوشی‌های موجود در بازار (البته گوشی‌هایی که در رنج قیمتی بالای 200 هزار تومان قرار دارند) بدون شک دارای این رابط کاربری هستند.

دسترسی به این امکانات بعد از نصب برنامه داخل سی دی یا گوشی در اختیار کاربر قرار می‌گیرد، اما تهیه نسخه پشتیبان تقریبا در تمامی مارک‌های مختلف یک فرآیند یکسان دارد. بعد از راه‌اندازی برنامه مذکور روی کامپیوتر وارد قسمت Back Up می‌شود.

البته توجه داشته باشید که پیش از این کار حتما باید گوشی خود را توسط کابل رابط بین گوشی و کامپیوتر به کامپیوتر خود متصل کرده باشید. زمانی که وارد منوی پشتیبان‌گیری می‌شوید، مواردی که می‌توانید از آنها نسخه پشتیبان تهیه کنید پیش روی شما قرار خواهد گرفت.

دفتر تلفن، پیامک‌ها، تقویم، پوشه تصاویر و فیلم‌ها و برنامه‌ها، تنظیمات شخصی و مواردی از این دست که تقریبا در تمامی برنامه‌ها یکسان هستند از جمله امکاناتی است که شما می‌توانید از آنها نسخه پشتیبان تهیه کنید. بعد از انتخاب موارد مورد نظر خود حال باید مکانی که می‌خواهید فایل پشتیبان آنجا ذخیره شود انتخاب کنید و بعد از آن با فشار دادن دکمه شروع فرآیند پشتیبان‌گیری از گوشی شما آغاز می‌شود.

توجه داشته باشید که در طول این فرآیند نباید ارتباط گوشی و کامپیوتر شما قطع شود. همچنین در نظر داشته باشید زمان مورد نظر برای این فرآیند با توجه به حجم اطلاعاتی که شما می‌خواهید از آن نسخه پشتیبان تهیه کنید متفاوت است.

اما بعد از آنکه نسخه پشتیبان را تهیه کردید، در صورتی که مشکلی برای گوشی شما رخ داد و ‌خواستید مجددا از اطلاعات پشتیبان گرفته شده استفاده کنید همین روند بالا را تکرار کنید، اما در پایان به جای کلیک روی دکمه Back Up باید روی گزینه Restore کلیک کرده و مسیری را که فایل پشتیبان در آن ذخیره شده مشخص و فرآیند بازیابی اطلاعات را انجام دهید.

توجه داشته باشید که در حین عملیات بازگردانی، تمامی اطلاعاتی که در حال حاضر روی دستگاه خود دارید با اطلاعات بازگردانی شده جایگزین خواهند شد. همچنین برنامه‌های در حال اجرا نیز به سرعت بسته می‌شوند.

در صورتی که بک‌آپ گرفته شده را در همان مسیر پیش فرض برنامه کاربری گوشی خود ذخیره کرده باشید، اطلاعات به صورت اتوماتیک نمایش داده خواهند شد. در غیر‌این صورت با کلیک بر روی دکمه find file به مسیر ذخیره فایل بک‌آپ رفته و آن را در برنامه بارگزاری کنید.

به جز بحث پشتیبان‌گیری از اطلاعات راه‌اندازی این برنامه‌ها روی کامپیوتر شخصی به شما این امکان را می‌دهد، هر زمان که توسط کابل یا فناوری بلوتوث گوشی خود را به کامپیوترتان متصل کردید فرآیند بروز‌رسانی روی گوشی شما انجام شود.

استفاده از برنامه‌های کاربردی


به جز برنامه‌هایی که شرکت‌های تولید‌کننده در اختیار کاربران قرار می‌دهند،‌ هم‌اکنون برنامه‌های کاربردی دیگری هم وجود دارد که کاربران می‌توانند با نصب آنها روی گوشی‌های خود هر زمان که بخواهند از اطلاعات موجود روی گوشی نسخه پشتیبان تهیه کنند.

 در این بین البته برنامه‌هایی وجود دارند که تا حدودی فرآیند پشتیبان‌گیری را تخصصی‌تر کرده‌اند یا این امکان را برای کاربر فراهم می‌کنند تا از اطلاعات خود روی فضای وب نسخه پشتیبان داشته باشند تا در صورت نیاز هر زمانی که به اینترنت متصل می‌شوند بتوانند اطلاعات مورد نظر خود را مجددا بازیابی کنند.

همچنین برای آن دسته از کاربرانی که مدل و برند گوشی خود را عوض کرده‌اند نیز برنامه‌هایی وجود دارد که می‌تواند به شکل پیش‌فرض نسخه پشتیبان از گوشی قبلی را با توجه به گوشی جدیدی که کاربر می‌خواهد از آن استفاده کند تهیه کنند.

برنامه‌های داخلی سیستم‌عامل

به جز دو روش فوق به خصوص در گوشی‌هایی که به سیستم‌عامل آندروئید و آی او اس مجهز هستند گزینه‌ای در بخش تنظیمات یا همان Settings وجود دارد که می‌تواند به راحتی فرآیند پشتیبان‌گیری را برای کاربران انجام داده و در نهایت یک فایل فشرده شده از تمام آن چیزهایی را که در گوشی وجود دارد در اختیار کاربر قرار دهد. کاربر می‌تواند با ذخیره این فایل روی کامپیوتر یا فضای وب در مواقع ضروری به آن دسترسی داشته باشد.

 در آندروئید کاربر می‌تواند دفتر تلفن و تقویم کاری خود را با آنچه در سرویس‌های جیمیل و گوگل خود دارد به روز‌رسانی کند تا در نهایت در مواقع ضروری تنها با اتصال به اینترنت بتواند از آنها استفاده کنند. آی‌‌ او ‌اس نیز بعد از معرفی ای کلود این امکان را برای کاربران خود فراهم آورده است تا اطلاعات مورد نظر خود را در هنگام اتصال به اینترنت روی فضای وب ذخیره تا در مواقع لزوم بتوانند از آن استفاده کنند.

به جز استفاده از برنامه‌هایی که در بالا ذکر شد، زمانی که گوشی خود را توسط کابل رابط به کامپیوتر متصل می‌کنید، به عنوان یک درایو جدید شناخته می‌شود، در نتیجه فایل‌های موجود در پوشه‌هایی همچون تصاویر و فیلم‌ها در دسترس شما قرار گرفته و به راحتی می‌توانید آنها را روی کامپیوتر خود ذخیره کنید./دنیای اقتصاد

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.