سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خراسان‌رضوي/

سفرهاي تابستاني دل‌چسب‌تر با برنامه‌ريزي کامل‌تر + تصاوير(40)

با اشاره به آغاز فصل تابستان،شهرستانهاي استان خراسان رضوي ميزبان مسافران تابستاني است.

به گزارش گروه استانهاي باشگاه خبرنگاران، استان خراسان رضوی یکی از بزرگترین و پرجاذبه ترین استان های کشور به لحاظ طبیعی و فرهنگی و تاریخی است.  

چشمه سبز (چناران):

منطقه چشمه سبز در فاصله 60 کیلومتری جنوب غربی مشهد و در دامنه کوههای بینالود واقع شده است.
چشمه گراب (نیشابور):

این مکان سیاحتی در فاصله 50 کیلومتری جاده مشهد-نیشابور واقع شده.  
چشمه گیلاس «گلسب» (چناران):  

نام قدیمی این منطقه «گلسب» بوده و در فاصله ی 50 کیلومتری شمال غربی مشهد و حدود 21 کیلومتری غرب آرامگاه فردوسی واقع شده است.   
چشمه آب گرم (فردوس): 
 
چشمه های آب گرم فردوس در 23 کیلومتری شمال شهرستان فردوس واقع شده است. آب این چشمه ها به دلیل داشتن املاح مختلف از خواص دارویی بسیاری برای درمان بیماری های پوستی برخوردار است.  

چشمه شاهان گرماب (فریمان):  

روستای شاهان گرماب و چشمه آب گرم آن در 63 کیلومتری شرق فریمان بر فراز تپه ای قرار دارد.  

چشمه حضرت (نیشابور):  

در کنار بنای قدمگاه در شهرستان نیشابور مکانی مشهور به چشمه حضرت است که به استناد روایات آب این چشمه با دستان مبارک حضرت رضا (ع) از زمین جوشیده و اثرش تا به امروز باقی مانده است.
  
آب گرم شهر کهنه (قوچان):  

چشمه سارهای موسوم به «آبگرم شهر کهنه» در 18 کیلومتری بخش غربی قوچان و به فاصله 6 کیلومتری از بنای آرامگاه امام زاده سلطان ابراهیم قرار دارد.  

آبگرم معدنی کاریز (کاشمر):  

این پدیده طبیعی در حاشیه جاده آسفالته کریز به ریوش، در فاصله 15 کیلومتری شهر ریوش و به فاصله 3 کیلومتری روستای کریز واقع گردیده که دارای آبگرم معدنی با خاصیتهای درمانی است.  

آبشار و دیواره ی صخره ای اخلمد (چناران):  

روستای اخملد در 12 کیلومتری چناران واقع شده است این روستا در ناحیه ای کوهستانی قرار گرفته و دره ای زیبا و دیدنی دارد.  

آبشار قره سو (کلات):  
دره قره سو در نزدیکی کلات نادری قرار گرفته است. این منطقه ی کوهستانی پرآب و مصفا، مکانی جذاب برای گردشگران بوجود آورده.
  
آبشار رودمعجن (تربت حیدریه): 
 
این آبشار چشم نواز در 48 کیلومتری غرب تربت حیدریه در بخش بایگ قرار دارد. ناحیه ی رودمعجن منطقه ای کوهستانی است آبشار آن از زمره زیباترین نقاط این مکان به شمار می رود.
   
آبشار و دره سراب (قوچان):  

آبشار و دره سراب در 12 کیلومتری جنوب شهرستان قوچان در دامنه ارتفاعات کوه سنگر و محمد بیک، با ارتفاع تقریبی 2840 متر واقع شده که در سرچشمه رودخانه سراب آبشار بسیار زیبایی قرار گرفته و در نزد اهالی به «شارشار» معروف است.  

غار دره آل (مشهد):  

غاره دره آل مکانی است با دهانه بزرگ و دیدنی و دیوارهای مرتفع و بلند که چشمه ای در مجاورت آن قرار دارد. این غار در 45 کیلومتری شمال شرق مشهد در مسیر راه کلات نادری واقع شده است. 
غار مغان (مشهد):  

این غار در 36 کیلومتری شهر مشهد و در جنوب روستای مغان، در دامنه ی کوههای بینالود قرار گرفته است.  
غار هندل آباد (مشهد):  

این غار در بخش تبادکان و در فاصله ی 45 کیلومتری مشهد قرار گرفته است. غار هندل آباد در محدوده روستایی به همین نام واقع شده. درون غار چشمه آبی وجود دارد که آب آن از نظر مردم محلی دارای تقدس است.
غار سنو (گناباد):  

غار سنو که در نزدیکی روستای سنو در شهرستان گناباد واقع شده است از انواع غارهای آبی است به طوری که حتی در خشکسالی های متوالی میزان آب موجود در غار تغییری نمی کند غار سنو تا حدودی شبیه به غار علی صدر همدان می باشد.  

غار کارده (مشهد):  

این غار به فاصله 50 کیلومتری شمال مشهد در مسافت 3 کیلومتری روستای کارده قرار گرفته است.  
غار مزداوند (سرخس): 
 
این غار در شمال شرق منطقه ای موسوم به مزداوند در شهرستان سرخس واقع شده است.  

غار پرده رستم (چناران):
  
این غار در نزدیکی روستای جهاب در شهرستان چناران قرار گرفته است.  

غار آتشگاه (کاشمر):  

این غار در 20 کیلومتری شمال غرب شهرستان کاشمر قرار گرفته.  

غار قزلق (درگز):  

این غار در 7 کیلومتری چاپشلو از توابع شهرستان درگز واقع شده است.  

غار طبیعی گنبده (بشرویه):  

این غار در 15 کیلومتری بشرویه و در روستای نیگون قرار دارد.  

غار ماپری (تربت حیدریه):  

به رغم وجود اتلال باستانی متعدد و شواهد برجای مانده که حکایت از پیشینه ای مشخص و رد پای انسان ماقبل تاریخ در منطقه تربت حیدریه دارد، از دیگر نمونه های با اهمیت این آثار، غاری است موسوم به «ماپری» در 19 کیلومتری شمال غربی تربت حیدریه و در نزدیکی روستایی به نام «صنوبر» که به استناد بررسی های باستان شناسی از نخستین زیستگاه های این منطقه مربوط به پیش از تاریخ بوده است.  

غار بزنگان (سرخس):  

یکی از آثار و جاذبه های طبیعی شهرستان سرخس غار بزنگان واقع در 6 کیلومتری جنوب غربی روستایی با همان نام است که با توجه به شواهد پیشینۀ آن به دوران تاریخی و ماقبل تاریخ می رسد.  

باغ کلات نادری:  
باغ کلات نادری در شهر کلات، شمال شرقی مشهد، در بستری کوهستانی، در ميان دو رشته کوه در استان خراسان رضوی قرار گرفته است.   مجموعه باغ و عمارت خورشيد برای آرامگاه نادر شاه افشار به سال 1160 هـ.ق به دستور وی ساخته شده است. از نظام کاشت باغ بجز يک رديف چنار کهنسال در باغچه غربي باغ و در کوچة غربي باغ که جزو عرصه باغ بوده، چيز ديگري بر جاي نمانده است.  

باغ قدمگاه نيشابور:  

اين باغ در بستری كوهستاني و در دامنه جنوب كوه بينالود و رو به دشت نيشابور واقع شده است. اين باغ از سمت جنوب به جاده نيشابور-مشهد اتصال مي‎يابد.   از نيشابور حدود 24 كيلومتر و از مشهد حدود 100 كيلومتر فاصله دارد. اين مكان به عنوان مكاني مقدس از سابقه طولاني برخوردار است.

باغ خونی (مشهد):  

به استناد متون در اوایل عصر قاجار و در بخش جنوبی خارج از حصارهای شهر مشهد نمادی از باغ سنتی ایرانی ساخته شده که به باغ خونی و یا بواسطه وجود چشمه ای در آن به «باغ چشمه» موسوم گردید.  

باغ و عمارت امین اسلامی (نیشابور):  

از جمله بناها و آثار تاریخی نیشابور باغی است مصفا به مساحت تقریبی هشت هزار مترمربع موسوم به امین اسلامی که در حاشیه خیابان امام خمینی در مجاور باغ ملی این شهر واقع است.  

باغ نشاط (نیشابور):  

باغ نشاط در 22 کیلومتری غرب نیشابور و در مسیر جاده قدیم این شهر به سبزوار و در میان روستای تقی آباد واقع است در حدود سال 1326 هـ.ق آقابالاخان سالار معتمد (گنجی) از خوانین بزرگ خراسان و منطقه، این باغ بزرگ را با نام نشاط احداث نمود.  

باغ اسکویی (سبزوار):  

باغ و عمارت موسوم به «اسکویی» در فاصله 4 کیلومتری غرب شهر سبزوار و در روستای «ابارش» واقع است.   

قدمت این باغ و عمارت میان آن، متعلق به دورۀ قاجار و مالک آن نیز خاندان اسکویی است.

باغ خان (بشرویه)  خانه طاووسی معروف به باغ خان یکی دیگر از منازل قدیمی است که در بافت قدیمی شهر بشرویه و در خیابان ملاعبد ا... تونی، کوچه ملاسعدی واقع شده است.  

طرقبه (مشهد):  

این شهر در 18 کیلومتری جنوب غربی مشهد و در مسیر راه جاغرق واقع شده و از غرب به کوه های بینالود و از شمال به کوه تخت رستم محدود می شود. طرقبه دارای باغ های فراوان با میوه های متنوع و چشمه سارهای زیباست و رودخانه ای خروشان از کنار آن می گذرد، در تابستان دارای آب و هوایی خنک و مطبوع است. این ناحیه از قدیم الایام به عنوان تفریحگاه مورد توجه ساکنان و زائران مشهد بوده است.  

شاندیز (مشهد):

 یکی از مناطق ییلاقی اطراف مشهد است که در بخش طرقبه و در فاصله 30 کیلومتری غرب مشهد و در حدود 13 کیلومتری طرقبه در مسیر راه مشهد به ابرده و زشک واقع شده است. چشمه سارها و باغ های فراوان، فضای سرسبز و خرم، رودخانه و چشم اندازهای بی بدیل طبیعی، آب و هوای مطبوع و به ویژه صنایع دستی بومی. این منطقه ییلاقی را به صورت گردشگاهی مهم برای گردشگران، زائران و مردم مشهد درآورده است.    

جاغرق (مشهد):  

روستای ییلاقی جاغرق در 21 کیلومتری جنوب غربی مشهد و در فاصله ی 7 کیلومتری جنوب غربی طرقبه واقع شده است و به روستاهای عنبران، طرقدر، کردینه، تغاره و شاندیز محدود می شود. جاغرق دارای آب و هوای معتدل کوهستانی است و زمستان های سرد و تابستان های معتدل دارد  

نغندر (مشهد):

این روستا از توابع بخش طرقبه و در فاصله ی 10 کیلومتری آن واقع شده است. این روستای سرسبز و آباد در دامنه ی کوههای شمالی بینالود واقع شده و منطقه ای ییلاقی سرسبز و مصفا را با چشم اندازهای طبیعی شگرف در برمی گیرد.    

کنگ (مشهد):

این روستا در دامنه کوههای بینالود و در بخش جنوبی این رشته کوه به فاصله 22 کیلومتری جنوب غربی طرقبه واقع شده است. معماری روستای کنگ شبیه ماسوله است و از بام هر خانه به عنوان حیاط خانه ی بالاتر استفاده شده است.

عنبران (مشهد):  

روستای عنبران در 26 کیلومتری مشهد و به فاصله یک کیلومتری طرقبه واقع شده است. مناظر سرسبز با علف های خودروی خوشبو باعث شده این روستا را عنبران نامند.  

 پارک ملی تندوره (درگز):  

پارک ملی تندوره در 30 کیلومتری غرب شهرستان درگز واقع شده است. این پارک در مجاورت زیارتگاه چهلمیر قرار گرفته و دومین محل دیدنی و طبیعی ایران به شمار می رود.  در این منطقه حیوانات وحشی بسیاری زندگی می کنند که از آن میان می توان به کل، قوچ،  گرگ، پلنگ و انواع پرندگان شکاری اشاره کرد.  

پناهگاه حیات وحش شیر احمد (سبزوار):  

این پناهگاه در 7 کیلومتری جنوب شرقی شهرستان سبزوار قرار گرفته است پناهگاه حیات وحش شیراحمد ناحیه ای کویری-دشتی را در برمی گیرد و بوته های «گون» پوشش گیاهی آن را تشکیل می دهند. این پناهگاه زیستی حیواناتی همچون آهو و پلنگ است.

باغ کشمیر (تربت جام):  

این ناحیه که از تپه ماهورهایی دیدنی تشکیل شده است در 55 کیلومتری شمال شهرستان تربت جام واقع شده است. در باغ کشمیر جانورانی همانند قوچ و گرگ زندگی می کنند.  

منطقه شکار ممنوع مرزی باجگیران:  

این منطقه که شامل اسلمه، قاطربش، بردر و قرچقه می باشد از تاریخ اول بهمن ماه سال 1382 به مدت هفت سال تیراندازی ممنوع در آن اعلام گردید.  

منطقه شکار ممنوع «دربادام» (قوچان):  

منطقه دربادام با 15000 هکتار مساحت دارای چهره ای کوهستانی است و در فاصله حدود 45 کیلومتری شمال شهر قوچان در مجاورت پارک ملی تندوره قرار گرفته است. این منطقه رسما در سال 1357 به عنوان منطقه شکار ممنوع شناخته شد.  

منطقه حفاظت شده قرخود (درگز):  

این منطقه در غرب شهرستان درگز قرار گرفته و با وسعت حدود 45 هزار هکتار منطقه ای است تپه ماهوری، کوهستانی و صخره ای با شیب تند که از سال 1350 مورد حفاظت واقع شد عمده گونه های جانوری قرخود شامل قوچ و میش اوریال، کل و بز، پلنگ، گرگ و روباه، خوک وحشی، پایکا، گورکن و ... بوده از جمله پوشش گیاهی آن نیز می توان به ارس، زالزالک، زرشک، کرکو، بید، گون و انواع گرامینه اشاره نمود.  

منطقه شکار ممنوع هنگام (گناباد):  

منطقه هنگام با وسعت بسیار در شرق گناباد قرار دارد و سیمای طبیعی آن به صورت  یک دشت تپه ماهوری است.   منطقه شکار ممنوع هلالی (گناباد):  این منطقه تیراندازی ممنوع با مساحت 120000 هکتار یکی دیگر از این گونه محدودهای حفاظت شدۀ گناباد می باشد.  

منطقه شکار ممنوع درونه (کاشمر):

منطقه مزبور با گسترش 60000 هکتار در غرب شهرستان کاشمر قرار دارد. بدلیل تنوع زیستگاه حیات وحش و قابلیتهای بالقوه در زمینه احیاء و حفظ پوشش گیاهی و جانوری درون منطقه ای، شکار ممنوع اعلام شده است.  منطقه شکار ممنوع بزمای (تربت حیدریه):  این منطقه حفاظتی با وسعت 28000 هکتار در 8 کیلومتری جنوب شرقی تربت حیدریه قرار دارد. سیمای طبیعی بزمای، کوهستانی و تپه ماهوری بوده و بیشترین گونه های آن شامل چوبک، کلاه میرحسن، میخک کوهی، شکرتیغال، فرفیون، ریواس، گون و ... است و از جمله حیات وحش آن می توان به کل، بز، قوچ و انواع پرندگان اشاره کرد.

پناهگاه حیات وحش حیدری (نیشابور):

این پناهگاه در 70 کیلومتری شمال غرب نیشابور واقع شده است. پناهگاه حیات وحش حیدری از تپه ماهورهایی با پوشش گیاهی درختان «ارس» شکل گرفته است و در آن حیواناتی نظیر قوچ، پلنگ و انواع پرندگان زندگی می کنند./ز 
برچسب ها: استان ، خراسان ، رضوی ، جاذبه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.