سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پس از یکسال و دو ماه انتظار؛

ابر ماه در آسمان مي درخشد/تا سال 2014 از اين رويداد خبري نيست

پس از 14 ماه دوباره قمر ماه به بزرگترین شکل خود در آسمان دوم تیرماه خود نمایی می کند.

به گزارش خبرنگار گروه فناوری های نوین باشگاه خبرنگاران ؛کره ماه  دارای قطری حدود یک چهارم قطرزمین است و پنجمین قمر بزرگ منظومه شمسی محسوب می شود و جنسی از سنگ دارد و همزمان با زمین 5/4 میلیاد سال پیش در فضا شکل گرفته است و دارای دره ها ،کوه ها و گوال های عمیق و بی شماری می باشد.

علت اصلی ایجاد پستی بلندی بر سطح این کره سنگی جو ناچیز اطراف آن است زیرا این کره به دلیل نداشتن جوی ضخیم دائما مورد اثابت سنگ ها و شهاب های سرگردان در فضا قرار می گیرد و همچنین این کره به دلیل نداشتن جو دارای دمای متغییری است به طوری که دمای قمر ماه در روز به 117+ می رسد وشب نیز کاهش چشمگیری داشته و به  173- درجه می رسد.

علت و تاثیرات نزدیکی و دوری قمر ماه به زمین 

ماه در مداری بیضوی شکل به دور سیاره محل سکونت ما در حال چرخش می باشد و میانگین اصله آن با زمین حدود 384 هزار  و 403 کیلومتر است که در این چرخش مداری گاهی به نزدکترین فاصله با زمین و گاهی در دورترین نقطه از زمین قرار می گیرد.

هنگامی که ماه در نزدیکنرین نقطه به زمین قرار گیرد حضیض مداری می گویند که در چنین شرایطی میزان جزر و مد  اقیانوس ها و دریا ها افزایش می یابد و زمانی که در دورترین نقطه قرار می گیرد به آن نقطه اوج مداری می گویند.

ماه در نقطه حضیض مداری خود بسیار بزرگتر از سایر زمان ها در آسمان می درخشد و شامگاه یکشنبه دوم تیر ماه علاوه بر قرار گیری در نقطه حضیض سطح کامل آن نیز روشن خواهد بود.

منظور از ماه بدر چیست؟

ماه در چرخش مداری خود اشکال مختلفی از خود مانند ماه نو ،هلال ،نیمه و بدر را به نمایش می گذارد خورشید در درخشش خود بخشی از نور خود را به سمت ماه ساطع کرده و سطح ماه به واسطه این نور روشن می شود زمانی که نور خورشید فقط قسمتی از آن روی ماه را که رو به ما است روشن کنند ما تابش نور را در سطح ماه به صورت هلال باریک یا نیم قرص یا نیم دایره می بینیم.

اما هنگامی که نور تابیده شده از خورشید تمام سطح ماه را روشن کند ما ناظران زمینی می توانیم قرص کامل ماه را به صورت گلوله ای روشن در آسمان رصد کنیم که به آن ماه بدر یا کامل امی گویند.

 ستاره شناسان این پدیده‌های نوری در کره سنگی ماه را فازها ،صورتهای مختلف ماه ،اهله یا اشکال ماه  می‌نامند و هنگامی که ماه در جهت تابش خورشید قرار گیردبه دلیل نور زیاد خورشید در آسمان محو شده و دیده نمی‌شود.

حدودا یک هفته پس از ماه نو ناظر زمینی می توانند ماه را که از پهلو مورد تابش نور خورشید قرار گرفته رصد کنند که در چنین شرایطی نیمی از ماه تاریک و نیم دیگر آن روشن دیده می شود که به آن ماه نیمه می گویند.

به چه حالتی از ماه اُبَر می گویند؟

زمانی که در آسمان به صورت قرص کامل یا بدر بدرخشد و همزمان نیز در نقطه حضیض مداری قرار گیرد از دید ناظر زمینی بسیار بزرگتر از سایر زمان ها در آسمان خواهد درخشید که بهترین زمان برای رصد آن دقیقا زمانی است که در کمترین ارتفاع از زمین قرار دارد یعنی دقیقا لحظاتی پس از طلوع و یا لحظاتی قبل از غروب کره ماه بهترین زمان است.

اطلاعاتی درباره ابر ماه روز یکشنبه

پس از 14 ماه روز یکشنبه دوم تیر ماه سال جاری ماه کامل که در نزدیکترین نقطه به مدار زمین قرار می‌گیرد که 14 درصد بزرگتر و 30 درصد روشن تر نسبت به ماه های کامل یا بدر سال 2013 است.

گفتنی است :تا سال 2014 دیگر ماه ابر در آسمان نخواهد درخشید.

برچسب ها: ابرماه ، رویداد ، آسمان
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.