سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کرمانشاه/

140گونه گیاهی دارویی و صنعتی در رویشگاه های جنگلی و مرتعی در کرمانشاه

به گفته معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه، بیش از 90 درصد گیاهان دارویی و صنعتی شناسایی شده در دنیا در کشور ما وجود دارد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران کرمانشاه


مراد شیخ ویسی گفت: امروزه توسعه گیاهان دارویی و صنعتی در جهان به عنوان یکی از مهمترین ابزارهای مدیریت پایدار هر کشور درآمده است.

به گفته معاون فنی منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه، امروزه گیاهان دارویی و صنعتی به یکی از منابع مهم درآمد ارزی و اشتغالزایی تبدیل شده و از این حیث پرداختن به آن از اهمیت زیادی برخوردار است.

شیخ ویسی سهم تجارت گیاهان دارویی و صنعتی در دنیا را بالغ بر 120 میلیارد دلار دانست.

وی خاطر نشان کرد: به جرات می توان گفت که بیش از 90 درصد گیاهان دارویی و صنعتی شناسایی شده در دنیا در کشور ما وجود دارد و توجه ویژه به این موضوع می تواند علاوه برجلوگیری از بهره برداری غیر پایدار از منابع ملی، شیوه بهره برداری از زمین را تغییر دهد که این مسئله در جایگاه خود ضمن ایجاد درآمدزایی و اشتغال مدیریت بهینه درمنابع آب و خاک را نیز فراهم می آورد.

به گفته شیخ ویسی بر اساس تحقیقات صورت گرفته حدود 140 گونه گیاهی دارویی و صنعتی در رویشگاه های جنگلی و مرتعی استان کرمانشاه وجود دارد که بخش عمده ای از این گیاهان توسط بومیان به صورت سنتی جمع آوری و در بازارهای محلی به فروش می رسد.

شیخ ویسی گیاهان با ارزش صادراتی و تجارتی استان کرمانشاه را شامل گونه های بنه، گون، موسیر، آویشن، ثعلب، زرشک و سماق دانست.

وی یکی از رویکردهایاداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان را توسعه و احیاء رویشگاه های مربوط به این گونه ها با مشارکت بهره برداران عنوان کرد و ابراز داشت: به همین خاطر در برخی از رویشگاه ها نسبت به توسعه کشت گیاهان دارویی مثل موسیر، آویشن ، نهال بنه، زرشک و سماق در سطح حدود 500 هکتار با مشارکت مردم اقدام شده است.

وی گفت: این اقدام با استقبال خوبی مواجه شدهو در صورت تامین نهاده های لازم و حمایت دولت می توان طی یک برنامه 10 ساله حدود 25 هزار هکتار از اراضی مستعد توسعه کشت گیاهان دارویی را با همکاری مردم عملیاتی کرد.

شیخ ویسی سقز و کتیرا را از جملهمحصولات جنگلی و مرتعی در استان کرمانشاه دانست و ابراز داشت: در یک دوره بهره برداری حدود 200 تن سقز و حدود 60 تا 70 تن کتیرا از منابع طبیعی استان برداشت می شود.

وی ارزش این مقدار سقز را 16 میلیارد تومان و ارزش کتیرای استحصال شده را سه میلیارد تومان براورد کرد./س

برچسب ها: کرمانشاه ، گونه ، دارو
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.