سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

قابل توجه مسافران شمال کشور؛

سال گذشته دریا ۳۱۹ نفر رابه کام مرگ برد/تفریح و شادی سفر را به غم تبدیل نکنید

طبق آمار اورژانس کشور سال گذشته ۳۱۹ نفر در دری غرق شدندکه از علل اصلی غرق شدگي می توان به عدم توانايي شنا كردن، طوفاني بودن دريا اشاره کرد.

 آرزو دهقانی، مدیر روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی کشور در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت:در سال گذشته ۳۱۹ مورد غرق شدگی در کشور ثبت شده است که از علل اصلی غرق شدگي می توان به عدم توانايي شنا كردن، طوفاني بودن دريا، آسيب ديدن در حين شنا كردن و شيرجه زدن اشاره کرد.

وی افزود:علائم غرق شدگي شامل لب ها و گوشها خاكستري و پوست بدن سرد و بي رنگ می شود. تورم شكم به دليل خوردن مقادير آب،تهوع و استفراغ، عدم تنفس، سرفه همراه با خلط صورتي و كف آلود، درد قفسه سينه و بي قراري می باشد.

توجه داشته باشید فردي كه در حال غرق شدن است علائم وحشت را نشان داده و با حركات دست كمك مي خواهد و نمي تواند روي آب بماند.

برای کمک به فرد غریق اگر دوره غريق نجات ديده ايد مي توانيد جهت نجات غريق وارد آب شويد، در غير اين صورت احتمال وقوع آسيب به خود شما بيشتر خواهد بود. ضمن حفظ خونسردي، هر چه سريعتر درخواست كمك كنيد. (با اورژانس ۱۱۵ تماس بگيرند)

دهقانی ادامه داد: در صورت امكان با حفظ ايمني خود، دست فرد غرق شده را بگيريد. در غير اين صورت طناب و يا چوبي درون آب بيندازيد تا او را بيرون بكشيد. چوب و يا قايق را در كنار قرباني قرار داده از كشيدن بيمار به داخل قايق خودداري كنيد، زيرا احتمال برگشت قايق و افتادن هر دوي شما در داخل آب وجود دارد. اگر نياز است كه براي رسيدن به غريق شنا كنيد، جليقه نجات بپوشيد و وارد آب شويد، غريق را از پشت بغل كرده و به او نزديك شويد. سعي كنيد او را آرام نماييد زيرا غريق متشنج مي تواند شما را غرق كند.

وی با بیان این که بهترين راه براي نجات غريق قرار دادن وي بر روي يك تخته شناور است عنوان کرد: اگر تخته در دسترس نبود و تصور مي كنيد كه ستون مهره وي آسيب ديده و دستتان را زيرچانه وي قرار داده و صورت او را بالا بگيريد به گونه اي كه سر، گردن و بدن در يك راستا باشد. زماني كه غريق را از آب بيرون كشيديد، سر و گردن او را حمايت كرده و بي¬حركت نگاه داريد (احتمال آسيب به سر و گردن بسيار زياد است). به او تنفس دهان به دهان بدهيد. احياء قلبي ـ ريوي را در صورت عدم وجود نبض آغاز نماييد. سپس او را به پهلوي چپ بخوابانيد. در صورت امكان او را بي¬حركت نگاه داريد.
در صورتي كه مصدوم استفراغ كرد، دهان او را پاك نماييد.

 دهقانی تاکید کرد:هيچ گاه به تنهايي در دريا، درياچه و يا استخر شنا نكنيد. زماني كه در قايق هستيد، جليقه نجات بپوشيد. قبل از شيرجه، عمق آب را بسنجيد. حداكثر عمق آب بايد ۵/۲ متر باشد. در عمق بيشتر از اين مقدار شيرجه نزنيد.دورة کمک های اولیه را بگذرانيد. هيچگاه كودكان را در كنار ساحل تنها نگذاريد. شنا كردن را به كودكان بياموزيد واجازه ندهید كه به تنهايي شنا كنند. /ح
برچسب ها: امداد ، شنا ، غرق شدگی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.