سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در پیام اتحادیه بین‌المللی امت واحده مطر ح شد

دولت آینده مصداق تام «تدبیر» و «امید» برای معتقدین به نظام و نااميدي دشمنان باشد

اتحادیه بین‌المللی امت واحده با صدور پیامی تحقق"حماسه سیاسی" در بيست و چهارم خرداد ماه را به "مقام معظم رهبري" و پيروزي حجت‌الاسلام والمسلمین "حسن روحانی" در انتخابات را به وي تبريک گفت.

به گزارش حوزه دانشگاه باشگاه خبرنگاران، اتحادیه بین‌المللی امت واحده اسلامي با صدور پیامی ضمن تبریک خلق حماسه سیاسی به رهبر انقلاب نکاتی را به رئیس‌جمهور منتخب ملت یادآور شد.

متن پیام بدين شرح است:

بسم الله العلیم الحکیم

جناب حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی

اکنون که با مشارکت گسترده و کم نظیر ملت همیشه در صحنه ایران، حماسه بزرگ 24 خردادماه امید بیگانگان به تضعیف پایگاه مردمی نظام جمهوری اسلامی را ناامید و توان باشکوه نظام در مدیریت انتقال قدرت را به رخ یاوه گویان کشید، اتحادیه بین‌المللی امت واحده نیز این پیروزی بزرگ را به رهبری و ملت بزرگ ایران و شخص حضرتعالی به عنوان رئیس جمهور دولت یازدهم صمیمانه تبریک گفته و با آرزوی توفیق دولت آینده نکاتی را در زمینه کاری خود به استحضار می‌رساند:

1- انقلاب اسلامی پدیده‌ای در امتداد حرکت‌های آزادی‌خواهانه و جنبش‌های اسلامی معاصر در جهان اسلام بود که مبتنی بر گفتمان «بازگشت به خویشتن» و «عقلانیت اجتهادی اسلام ناب» در مقابل «گفتمان تحجر» و «گفتمان بازگشت به غرب» به پیروزی رسید و در زمانی که هیچ جنبش اسلامی و آزادیخواه دستاورد مشخصی نداشت و امیدی برای تحقق حاکمیت دین قابل تصور نبود، موفق به نظام‌سازی بر اساس آموزه‌های اسلامی و فائق آمدن بر چالش‌های فراوان تحمیلی گردید.

 با این وصف بی‌شک پدیده انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی برای مستضعفان و آزادیخواهان و جنبش‌های اسلامی نقشی الهام‌بخش دارد که شایسته است با درایت و هوشمندی جنابعالی که 16 سال مسئولیت دبیرخانه شورایعالی امنیت ملی کشور را بر عهده داشته اید نه تنها از انتخاب شایسته مردم در 24 خردادماه معنای  تمایل به گفتمان «بازگشت به غرب» برداشت نشود بلکه بر عقلانیت نظام در برون رفت از وضعیت سیاسی موجود و راه‌های نرفته برای تقویت و ترویج گفتمان «بازگشت به خویشتن» تاکید شود.

2- بر کسی پوشیده نیست که سیاست‌های کلان نظام از جمله حمایت از محور مقاومت و دفاع از حقوق ملت مظلوم فلسطین در منطقه و مستضعفین جهان آن چنان که نص‌صریح اصول 3 و 154 قانون اساسی بیان می‌کند سیاست‌هایی اصولی و تغییرناپذیر است.

در طول 34 سال از عمر نظام مقدس جمهوری اسلامی با حضور دولت‌های گوناگون با سلایق و گرایشات مختلف در اصل این سیاست تغییری حاصل نشده است و قطعا دولت یازدهم نیز با حضور حضرتعالی که سال‌های متمادی نماینده مقام معظم رهبری در شورایعالی امنیت ملی کشور بوده‌اید با اشراف به اهمیت راهبردی این مسئله، به تداوم این سیاست‌ها در عرصه بین‌الملل پایبند خواهد بود. با این حال به نظر می‌رسد نفس اعلام این مساله از سوی جنابعالی موجب ناامیدی دشمنان انقلاب اسلامی و برطرف شدن برخی نگرانی‌ها خواهد شد کما اینکه مواضع اصولی جنابعالی در نخستین کنفرانس خبری رئیس‌جمهور منتخب نیز گواه همین موضوع است.

3- یکی از چالش‌های کنونی بر سر راه امت اسلامی گسترش روزافزون تفکرات افراط‌گرایانه و تکفیری مذهبی در جغرافیای جهان اسلام است که متاسفانه چشم‌انداز روشنی برای مهار این موج رو به گسترش وجود ندارد و هر روز شاهد تعمیق اختلافات طایفه‌ای و وقوع درگیری‌های خونین مذهبی هستیم. از این رو بایسته است دولت جنابعالی با اتخاذ دیپلماسی فعال با کشورهای اسلامی و برنامه‌ریزی‌های مبتکرانه، گفتمان فراگیر ضد تکفیرگرایی و افراط‌گرایی مذهبی(اعم از شیعه و سنی) در جهان اسلام را محقق کرده و با ارتباطات دیپلماتیک و مذاکرات هدفمند زمینه فروکاستن این فتنه و تعدیل کینه‌های مذهبی در منطقه را فراهم نماید.

4- یکی از فرصت‌های پیش روی مهار افراط‌گرایی و تعمیق روابط جمهوری اسلامی ایران با جهان اهل سنت، استفاده از ظرفیت برادران اهل سنت ایران است. از این رو شایسته است رویکرد تعاملی و فرصت محور به جای رویکرد تهدید محور مبنای ارتباط با هم‌وطنان اهل سنت قرار گیرد.

باشد تا بتوان از قابلیت‌ها و توانمندی‌های اهل سنت ایران در عرصه «دیپلماسی وحدت» بهره برد و به مرور زمان زمینه تقویت سرمایه اجتماعی نظام در میان اقلیت‌ها به خصوص اهل سنت فراهم شود. بدیهی است که تحقق این مهم مستلزم توجه بیشتر به مطالبات هم وطنان اهل سنت و تلاش برای عملی کردن این مطالبات است.

5- استفاده از توان سازمان‌های مردم نهاد و تشکل‌های مردمی و دانشجویی و سایر پتانسیل‌های غیر دولتی در حوزه بین‌الملل جهت برقراری ارتباطات میان فرهنگی شاه کلید مغفول دیپلماسی عمومی جمهوری اسلامی است که امید است با استقرار دولت یازدهم شاهد شکوفایی این ظرفیت باشیم.

نکات مهم دیگری نیز در حوزه سیاست خارجی به نظر می‌رسد که انشاءالله در فرصت‌های آتی به استحضار خواهد رسید. امید است دولت آینده مصداق تام «تدبیر» و «امید» برای معتقدین به نظام و انقلاب و «ناامیدی» برای دشمنان این ملت باشد و با حرکت به سمت اقتدار داخلی و منطقه‌ای، نظام اسلامی الهام بخش سایر ملل آزاده جهان و الگوی اسلامی پیشرفت و عدالت باشد. صمیمانه توفیقات روز افزون شما و دولت یازدهم را از خداوند بزرگ مسالت می کنیم.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.