سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شهرکرد/

شهرستان بروجن رتبه نخست کشور در اجرای سیستم های نوین آبیاری را کسب کرد

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بروجن گفت: این شهرستان در اجرای سیستم های نوین آبیاری رتبه نخست کشور را دارد.

روح اله معتمدی افزود: میانگین اجرای سیستم آبیاری نوین در کشور 18 درصد و در استان چهارمحال و بختیاری 35 درصد است و این در حالی است که این میانگین هم اکنون در شهرستان بروجن بالای 50 درصد اراضی کشاورزی را شامل می شود.
وی اظهار داشت: از سال 69 تا پایان سال 89 حدود 11 هزار و 182 هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان بروجن به سیستم های نوین آبیاری مجهز شده و از سال 90 تاکنون سه هزار و 962 هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان به سیستم های آبیاری نوین تجهیز شده که دو هزار و 700 هکتار آن طی یکسال گذشته انجام شده است.
معتمدی تصریح کرد: تا کنون 15 هزار و 145 هکتار از اراضی شهرستان بروجن به سیستم های نوین آبیاری تجهیز شده که تاثیر قابل توجهی در کاهش میزان مصرف آب در بخش کشاورزی داشته است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بروجن گفت: هم اکنون مطالعات اجرای سیستم های نوین آبیاری در بیش از یکهزار و 800 هکتار از اراضی شهرستان انجام شده که با تخصیص اعتبار، عملیات لوله گذاری این طرح ها آغاز می شود.
وی تصریح کرد: طی دوسال گذشته با استفاده از سیستم های نوین آبیاری، توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی و اجرای طرح های مختلف، بخش کشاورزی و دامپروری شهرستان بروجن در مسیر توسعه قرار گرفته است.
معتمدی افزود: هم اکنون بیش از 40 درصد جمعیت شاغل شهرستان بروجن در بخش های کشاورزی و دامداری فعالیت می کنند و 24 درصد از کل جمعیت شهرستان بصورت مستقیم در بخش کشاورزی فعال هستند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بروجن اظهار داشت: طی سال گذشته بیش از یکهزار و 500 طرح در کارگروه توسعه کشاورزی شهرستان بررسی شد که از این تعداد 930 طرح در بخش های مختلف کشاورزی، دامپروری و صنایع تبدیلی و تکمیلی تصویب و به بانک های عامل معرفی شد.
وی گفت: 432 طرح از این تعداد طرح در قالب طرح های سرمایه گذاری بیش از 135 میلیارد ریال تسهیلات دریافت کرد.
معتمدی تصریح کرد: طی سال گذشته با بهره برداری از طرح های اشتغالزایی بخش کشاورزی، برای 444 نفر شغل ایجاد شد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بروجن افزود: اشتغال ایجاد شده نسبت به سهم پیش بینی شده در این بخش بیش از 140 درصد افزایش یافت.
وی یاداور شد: شغل های ایجاد شده در بخش های دام و طیور، زراعت، باغبانی، صنایع تکمیلی و تبدیلی، مکانیزاسیون، دامپزشکی، مشاغل خانگی و آب و خاک بوده است.
معتمدی گفت: در کارگروه توسعه کشاورزی شهرستان بروجن، احداث دو مجتمع دامپروری گاوشیری درشهر بلداجی به ظرفیت 48 واحد تصویب شد که مراحل واگذاری 21 واحد آن با ظرفیت 810 راس گاوشیری به متقاضیان انجام شده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بروجن اظهار داشت: اولین مجتمع گلخانه ای فارغ التحصیلان بخش کشاورزی شهرستان نیز در 30 واحد گلخانه در 18 هکتار اجرا و برای 60 نفر اشتغال ایجاد کرده است.
وی افزود: برای اولین بار در استان چهارمحال و بختیاری کارگروه تسهیل مشکلات صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی در شهرستان بروجن تشکیل شد.
معتمدی، مهم ترین تولیدات کشاورزی شهرستان بروجن در سال گذشته را پنج هزار تن شیرخام، 230 تن عسل، 80 هزار تن سیب زمینی، یک هزار تن حبوبات 12 هزار و 600 تن سیب درختی، 625 تن بادام و سه هزار و 600 تن هلو برشمرد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بروجن گفت: دو هزار و 300 تن تولید گوشت قرمز، دو هزار و 400 تن گوشت سفید، یکهزار و 500 تن چغندر قند، سه هزار تن جو، 150 تن گردو، زردآلو و چهار هزار تن انگور از دیگر تولیدات در شهرستان بروجن برشمرد.
وی افزود: طی سال گذشته 10 میلیون لیتر نفت گاز و 300 هزار لیتر نفت سفید بین کشاورزان توزیع شد.
معتمدی تصریح کرد: هم اکنون از 58 هزار هکتار اراضی کشاورزی شهرستان، 31 هزار هکتار اراضی آبی و بقیه به صورت دیم کشت می شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بروجن اظهار داشت: پنج هزار و 400 هکتار باغ، 320 هزار راس دام سبک، 10 هزار راس دام سنگین و 15 هزار کلنی زنبور عسل در این شهرستان فعال است.
وی گفت: هم اکنون 15 واحد مرغداری با ظرفیت 300 هزار قطعه جوجه ریزی در هر دوره در شهرستان بروجن فعال است که سالانه یک میلیون و 200 هزار قطعه جوجه ریزی دارد.
شهرستان بروجن، با 119 هزار نفر جمعیت، از شهرستان های 9 گانه استان چهارمحال و بختیاری می باشد که مرکز آن ( شهر بروجن، با بیش از 52 هزار نفر جمعیت ) در فاصله 62 کیلومتری شهرکرد ( مرکز این استان ) قرار دارد./س

 

برچسب ها: سیستم ، نوین ، آبیاری
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.