سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تبریز/

صادرات 2 میلیارد دلار کالای غیرنفتی از آذربایجان شرقی

استاندار آذربایجان ‌شرقی سهم این استان از صادرات غیرنفتی کشور را 2 میلیارد دلار در سال اعلام کرد و گفت: در سال 91 سهم حوزه کشاورزی از این میزان، 224 میلیون دلار و در دو ماهه اول سال جاری 36 میلیون دلار بود‌.

 

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز، بیگی در مراسم تجلیل از پیشکسوتان و تولیدکنندگان نمونه کشاورزی، سهم این استان از صادرات غیرنفتی کشور را دو میلیارد دلار در سال اعلام کرد و گفت: در سال 91 سهم حوزه کشاورزی از این میزان، 224 میلیون دلار و در دو ماهه اول سال جاری 36 میلیون دلار بوده که اگرچه گشایش خوبی دیده می‌شود اما در مقایسه با حجم سرمایه‌گذاری‌هایی که در بخش کشاورزی انجام شده، این رقم مقبول نیست و باید برای یافتن بازارهای صادراتی بیشتر در این زمینه تلاش بیشتری داشته باشیم.

وی با تاکید بر این که باید این موضوع را باور و سختی‌های آن را تحمل کنیم، افزود: دولت دکتر احمدی‌نژاد در هر دو دوره خدمت خود، همت خود را بر منابع و سرمایه‌هایی قرار داد که با مهار آنها می‌توانیم به کشاورزی کمک کنیم.

وی افزایش ذخیره منابع آبی استان را از جمله دستاوردهای حوزه کشاورزی عنوان کرد و گفت: میزان ذخیره منابع آبی آذربایجان شرقی در سال 84، نیم میلیارد متر مکعب بود که در حال حاضر توانسته‌ایم این قابلیت را به هشت برابر افزایش دهیم.

بیگی با بیان این که نتیجه این دستاورد باید در زندگی مردم ملموس باشد، افزود: باید از این موضوع نه تنها برای تامین نیازمندی‌های داخل کشور بلکه برای پیدا کردن بازارهای صادراتی نیز استفاده کنیم.

وی با بیان این که دولت در دو سال گذشته تمرکز زیادی روی کشاورزی صورت داده، افزود: در سال گذشته توانستیم 306 میلیارد تومان فقط برای حوزه کشاورزی و دامداری در آذربایجان شرقی منظور کنیم که البته قسمتی از آن را در حادثه زلزله استفاده کردیم تا زندگی مردم را سامان دهیم.

بیگی با اشاره به تخصیص 10 درصد موجودی صندوق توسعه ملی به عنوان تسهیلات بخش کشاورزی در بودجه پیشنهادی دولت به مجلس، گفت: متاسفانه برخلاف شعارهایی که در راستای حمایت از بخش کشاورزی داده می‌شود، پیشنهاد دولت به 10 درصد ورودی صندوق توسعه ملی در سال 92 تغییر یافت که قطعا تفاوت زیادی نشان خواهد داد.

استاندار آذربایجان شرقی با بیان این که هر دولتی برای دست یافتن به استقلال سیاسی، ناچار از پیگیری استقلال اقتصادی و در راس آن کشاورزی است، خاطرنشان کرد: تحصیل سود بیشتر در حوزه کشاورزی به استمرار رشد و پیشرفت کشاورزی و اصلاح شیوه‌های آن وابسته است و این امر جز با یک اصلاح اقتصادی تمام‌عیار محقق نمی‌شود.

وی در این خصوص به بحث خرید تضمینی گندم توسط دولت اشاره کرد و افزود: قیمت خرید تضمینی گندم از سوی دولت 720 تومان تعیین شده اما در عمل این قیمت با واقعیت تطبیق نمی‌یابد و هزینه‌ای که کشاورز برای تولید متحمل شده تامین نمی‌شود؛ در این شرایط کشاورز ما ترجیح می‌دهد که گندم خود را در بازار آزاد یا در خارج از کشور بفروشد که قطعا با توجه به افزایش قیمت دلار، منفعت بیشتری خواهد داشت.

بیگی با بیان این که اینها نتایج اقتصاد غیرواقعی است، افزود: این شرایط را می‌توانیم به نحوی مدیریت کنیم که کشاورز به حق خود برسد مشروط بر این که اعمال قیمت واقعی در تمام شئونات اقتصادی اتفاق بیفتد.

استاندار آذربایجان شرقی با تاکید بر ضرورت تقویت و بازاریابی در حوزه صادرات، تصریح کرد: ایجاد محدودیت در صادرات به بهانه جلوگیری از افزایش قیمت، موجب رکود و مانع از شکوفایی می‌شود؛ چرا که تولید باید صرفه اقتصادی داشته باشد و بخش عمده سود تولید از طریق صادرات محقق می‌شود.

وی به اهداف طرح هدفمندی یارانه‌ها اشاره و خاطرنشان کرد: هدفمندی یارانه می‌توانست این امکان را فراهم کند که با مدیریت توده‌های ضعیف و تقویت قدرت خرید آنها، تولید را رونق دهیم.

بیگی با بیان این که اقتصاد غیرواقعی نمی تواند دوام بیاورد، افزود: یقین داریم که وجهه همت دولت آینده، اصلاح اقتصادی خواهد بود و یکسان‌سازی قیمت در داخل و خارج از کشور موجب خواهد شد که هر کس به اندازه مصرف خود هزینه بپردازد و ثروت ما غارت نشود.

وی نقش کشاورزان را در اصلاح اقتصادی بسیار مهم دانست و گفت: باید نرم‌افزارهای لازم برای حمایت از کشاورزان در سختی‌ها فراهم شود موکول به این که کشاورزان هم با این موضوع همراهی کنند و قبول کنند که کشاورزی در سطح پایین مقرون به صرفه نیست.

استاندار آذربایجان شرقی در ادامه به مشکلات بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: تولید در بخش کشاورزی ما متضمن هزینه‌هایی است که ضرورتا باید با ارایه آموزش‌های لازم آن را اصلاح کنیم.

وی با تاکید بر نقش محققان و مروجان کشاورزی در زمینه اصلاح شیوه‌های تولید در این بخش از جمله افزایش میزان برداشت از واحد سطح و ارتقای بهره‌وری منابع آبی، گفت: خوشبختانه در سال‌های اخیر به ‌شاخص‌های خوبی از جهت توسعه آبیاری تحت فشار دست یافته‌ایم اما هنوز هم هزینه تولید در بخش کشاورزی با درآمد برابری نمی‌کند که نشان می‌دهد نتیجه تحقیقات کشاورزی نتوانسته در میدان عمل اجرا شود.

بیگی با بیان این که وظیفه همه است که دستاوردهای کشاورزی را ترویج دهند، افزود: قطعا کشاورزان که امروز بخش قابل توجه آنان، فارغ‌التحصیلان هستند منفعت خود را به خوبی تشخیص می‌دهند و این وظیفه جهاد کشاورزی است که یافته‌های تحقیقاتی را برای کشاورزان تبیین کند و آنها را در میدان عمل اجرایی کند.

استاندار آذربایجان شرقی با بیان این که کشاورزان نمونه، قهرمانان ما هستند، گفت: باید این افراد را به عنوان نشانه و عملکرد آنها را به عنوان الگو به سایر کشاورزان معرفی کنیم.

وی با اشاره به انتخاب کشاورزان و تولیدکنندگان برتر استان، گفت: از جمله مولفه‌های ارزیابی کشاورزان و تولیدکنندگان برتر، میزان استراتژیک بودن محصول کشاورزی آنان است که شاخص درستی است؛ چرا که کشاورزی می‌تواند به استقلال اقتصادی ما کمک کند.

بیگی با بیان این که پشتیبانی دولت از حوزه عمران روستایی و کشاورزی غیرقابل انکار است، گفت: امروز بارقه امید و نشاط را در کشاورزان خود می‌بینیم چرا که توانسته‌ایم با مدیریت محصول، ارزش افزوده بیشتری را در این حوزه فراهم کنیم.

وی تاکید کرد: کشاورزان باید احساس کنند که تولید آنها اثربخش است و این زمانی تحقق می‌یابد که شیرینی منفعت آن را در زندگی خود لمس کنند./س

 

برچسب ها: صادرات ، کالای ، غیرنفتی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.