سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در دانشگاه صنعتی امیرکبیر محقق شد:

ارائه روشی برای درمان پارکینسون با استفاده از تحریک عصبی

پژوهشگران دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیر کبیر با استفاده از روش تحریک عمقی مغز روشی را برای درمان بیماری پارکینسون ارائه کردند و در این تحقیقات موفق به مدل سازی فرآیند تحریک عمقی مغز با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی شدند.

به گزارش گروه علمي باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر :بهزاد ایروانی- مجری طرح بیماری پارکینسون را یکی از شایع‌ترین اختلالات عصبی پیشرونده توصیف کرد و گفت: تاکنون درمان قطعی برای این بیماری ارائه نشده است و از آنجایی که آسیب عصبی در این بیماری غیر قابل برگشت است و همچنین درمان‌های دارویی موجود نسبی است و  صرفاً برای کاهش ظهور علایم آن است.   پژوهش ها بر این جهت متمرکز است تا  روش درمان نوینی برای این اختلال عصبی بیابند.


وی با بیان اینکه تحریک عمقی مغز را  یکی از درمان‌های موثر برای این بیماری ذکر کرد و اظهار داشت: در این زمینه پژوهش‌های بسیاری در ارتباط با تحریکات عمقی مغز بر روی حیوانات صورت گرفته است و در این راستا تحقیقاتی را در قالب پایان کارشناسی ارشد در دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه امیرکبیر اجرایی کردیم.


ایروانی با بیان اینکه در این تحقیقات سعی شده است تا بدون استفاده از دارو با استفاده از تحریکات الکتریکی عمقی مغز روشی را برای درمان پارکینسون ارائه دهیم، ادامه داد: دریافت دارو در بیماران مبتلا به پارکینسون موجب افزایش دوپامین به صورت غیر طبیعی (پیام رسان عصبی) خواهد شد که پس از مدتی باعث کاهش ترشح طبیعی این ماده در بدن می¬شود و بیمار نسبت به این نوع درمان ها مقاوم می¬گردد .


وی اضافه کرد: از این رو در این پروژه تحقیقاتی با استفاده از تحریکات عمقی مغز روشی را برای درمان این بیماری ارائه شد. برای این منظور مدل حیوانی بیماری پارکینسون به  واسطه جراحی استریوتاکسی ایجاد شد.

ایروانی با تاکید بر اینکه حیوان مورد استفاده در این آزمایش، موش آزمایشگاهی بوده است، ادامه داد: پس از این مرحله الکترودهایی در مغز موش‌ها کاشته شد و رفتار آنها از طریق دوربین فیلمبرداری مورد بررسی قرار گرفت.


مجری طرح خاطر نشان کرد: پس از فیلمبرداری از رفتار آنها، مسیر حرکت موش‌ها با استفاده از پیش پردازش‌های تصویری ثبت شد و ویژگی‌های زمانی، فرکانسی و آشوبی این مسیرهای حرکتی به عنوان شاخص‌هایی برای بررسی رفتار استخراج شدند.


وی افزود: در ادامه این تحقیقات رفتار موش‌های تحت درمان با استفاده از روش تحریک عمقی مغز و گروه کنترل که شامل موش‌های مبتلا به پارکینسون بدون هیچ روش درمانی می‌شود، مقایسه شد.


ایروانی، مدل سازی رفتار موش‌های مبتلا به پارکینسون را از دستاوردهای این تحقیقات نام برد و یادآور شد: در این تحقیقات با استفاده از مسیر حرکتی موش‌ها موفق به ارائه مدلی از شبکه عصبی مصنوعی بر روی کامپیوتر شدیم که  این مدل سازی نوعی نقشه مغز موش است.


مجری طرح با تاکید بر اینکه در این مدل سازی سعی شده است تا مدل واقعی بازسازی شود، یادآور شد: این مدل به محققان کمک می‌کند تا نمونه‌های بیشتری را در فضای مجازی مطابق نمونه‌های واقعی آزمایش کند. 
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.