حسین امیری خامکانی در گفتگو با
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، در واکنش به روند کند توسعه میادین مشترک نفتی ایران، گفت: در شرایط کنونی کمبود نقدینگی صنایع نفت و گاز کشور را آزار میدهد هرچند این موضوع در سال جاری تا حدودی مرتفع شده، اما یکی از دلایل اصلی ضعف در اين صنعت، عدم تامین منابع مالی و بی نظمی در اختصاص سرمایه به این صنعت است.
امیری خامکانی، با اشاره به اینکه دولت و مجلس سعی برآن داشته که توسعه میادین مشترک را در اولویت کار خود قرار دهد، افزود: دولت در این راستا برنامه های متعددی را در بودجه سنواتی همچنین در مصوبات سالجاری مشخص کرده تا بتواند به توسعه این میادین کمک کند.
وی خاطرنشان کرد: در بودجه سالجاری حدود 14.5 درصد سهم تولید را برای توسعه صنایع نفت و گاز قرار داده این در حالی است که در سال گذشته 14.5 درصد برای توسعه نفت و گاز از سهم صادرات تامین می شد. همچنین استفاده از خط اعتباری داخلی و خارجی و فروش اوراق مشارکت تلاش می کند به یاری این صنعت در عرصه جهانی بشتابد.
نماینده مردم زرند و کوهبنان در مجلس شورای اسلامی، با تاکید براینکه باید خانه تکانی اساسی در اختصاص سرمایه برای توسعه میادین مشترک نفت و گاز باید صورت گیرد، افزود: صنایع نفت و گاز کشور برای توسعه خود نیاز به سرمایه گذارانی دارد که با سرازیر کردن سرمایههای خود بتوانند توسعه میادین مشترک پارس جنوبی را تسریع بخشند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر برداشت منابع نفت و گاز ایران در میادین مشترک قابل مقایسه با دیگر کشورها نیست، تصریح کرد: ایران با رشد سرمایه گذاری در میادین مشترک نفت و گاز پارس جنوبی باید بتواند میزان استخراج خود را از این میادین افزایش دهد، موضوعی که به نظر نمیرسد با ادامه مشکلات و معضلات فعلی محقق شود.
نماینده مردم زرند و کوهبنان در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اینکه مشکلی در تامین نیروی انسانی و تخصص برای توسعه این صنعت وجود ندارد اظهار داشت: شرکت های داخلی و بخش خصوصی ثابت کردند که توان اجرای کارهای بزرگ را دارند و حتی این تحریم ها نمی تواند جلوی پیشرفت این متخصصان را بگیرد بنابراین توسعه نفت و گاز کشور تنها نیازمند توجه ویژه مسئولان در اختصاص منابع مالی است.
امیری خامکانی اظهار داشت: در حال حاضر وزارت نفت باید توانش را به سمت تکمیل پروژه ها سوق دهد که در صورت به بهره برداری رسیدن هر پروژه نیمه تمام، درآمد فوق العاده ای از نظر ارزی برای کشور ایجاد می شود.
وی افزود: این درآمد ارزی می تواند در تکمیل پروژه های دیگر استفاده شود و همچنین پشتوانه توسعه اقتصادی کشور باشد.
نماینده مردم زرند و کوهبنان، خاطرنشان کرد: وزارت نفت باید تمامی توان فنی، انسانی و مالی خود را در پروژه های نیمه تمام به ویژه در میادین مشترک متمرکز کند.
وی با بیان اینکه مجلس نیز در روند تصویب قانون بودجه 92 نگاه ویژه ای به میادین مشترک به ویژه پارس جنوبی داشت، گفت: در بودجه 92 اختصاص منابع از محل صندوق توسعه ملی و اجازه فروش اوراق مشارکت در جهت تقویت سرمایه گذاری در پروژه های نفتی دیده شد.
امیری خامکانی اظهار کرد: کمیسیون انرژی مجلس همواره بر این نکته تاکید داشته که توسعه میادین مشترک نفت ایران باید در اولویت دولت قرار گیرد که متاسفانه این امر توسط دولت فعلی جدی گرفته نشده است.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس، خاطر نشان کرد: مجلس در سال جاری بودجه مناسبی را برای توسعه و پیشرفت منابع نفت و گاز کشور تصویب کرده است، لذا به نظر میرسد دولت آینده با کارآمدی، تدبیر مناسب و تزریق سرمایههای کلان در این بخش بتواند میادین مشترک نفت و گاز ایران را از وضعیت نامناسب فعلی خارج کند.
نماینده مردم زرند و کوهبنان در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اینکه قطر هم اکنون بیش از 2.5 برابر ایران از منابع پارس جنوبی برداشت می کند، گفت: شیب چاههای موجود در پارس جنوبی بیشتر به سمت قطر است، این کشور سرمایه گذاری بیشتری کرده و از تکنولوژی های بهتری نیز استفاده می کند، از طرف دیگر آنها تحت تحریم نیستند و با شرکت های بزرگ نفتی جهان در بهره برداری از منابع پارس جنوبی مشارکت می کنند، به همین دلایل نتیجه کارشان در طی سالهای گذشته همواره از ما بهتر بوده و به طور مستمر برداشتی بیشتر از ما داشته اند.
وی اضافه کرد: برنامه ریزی هایی در طی سالهای گذشته برای تسریع در توسعه پارس جنوبی انجام گرفت که از جمله آن می توان به تعیین بخشی از پروژه ها به پروژه های 35 ماهه پارس جنوبی اشاره کرد اما متأسفانه نتیجه مطلوب از این برنامه ها حاصل نشد.
وی ادامه داد: علاوه بر تأثیری که تحريم تجهیزات بر پروژه های نفتی داشت، حدود 15 ماه پیش در تأمین منابع مالی با مشکل مواجه شدیم که این نیز از دلایل عمده تأخیرهاست.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس، وجود شرکت های توانمند را برای تسریع در توسعه صنعت نفت ضروری دانست و گفت: پروژه های صنعت نفت پروژه هایی بزرگ و پیچیده اند که فعالیت در آنها نیازمند توان فنی و تجربه کافی است.
انتهای پیام/