به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران زهره مسائلی اظهار کرد: افراد سالم در جامعه میتوانند به بیمارانی که نیاز به خون و فرآوردههای خونی دارند خون اهدا کنند و فرهنگ اهدا خون در جامعه و در بین مردم باید نهادینه شود.
وی ادامه داد: با توجه به نوع زندگیها نیاز به خون و فرآوردههای خونی افزایش پیدا میکند زندگیها صنعتی شده و علم پزشکی نیز پیشرفت چشمگیری کرده است و همین مسئله نیاز به خون و فرآوردههای خونی را افزایش میدهد.
رئیس آموزش، جذب و حفظ اهداکنندگان سازمان انتقال خون استان اصفهان تصریح کرد: انتقال خون برای درمان بسیاری از مشکلات پزشکی فرد دریافتکننده مانند بیماریهای خونی، سرطان و نیز درمان برخی جراحتها و جراحیهای بزرگ که در آن خون از دست رفته دارای اهمیت است.
وی افزود: پزشکان با در نظر گرفتن علت و شدت کم خونی (هموگلوبین پایین)، بیماری و علائم آن، نیاز به انتقال خون را تعیین میکنند و همچنین انتقال پلاکت در صورت پایین بودن پلاکتهای خون یا اختلال در عملکرد آنها و انتقال پلاسما برای تأمین پروتئینهای خون و توقف خونریزی ضرورت دارد.
مسائلی بیان کرد: موارد مصرف اصلی برخی فرآوردههای خونی شامل گلبول قرمز، کم خونیها، سرطان، اعمال جراحی، زایمان، تالاسمی پلاکت، سرطان، کمخونی حین عمل یا بعد از عمل جراحی طولانی همچون عمل قلب باز، تعویض پلاسمای بیمار، نواقص فاکتورهای انعقادی و جلوگیری از خونریزی و نواقص بعضی فاکتورهای انعقادی است.
وی اضافه کرد: پیش از اینکه افراد اقدام به خون دهی در مراکز انتقال خون کنند مشاوره پزشکی با آنان صورت میگیرد تا در صورت نداشتن مشکلاتی همچون اعصاب و روان، انجام دادن اعمال جراحی، داشتن بیماری و یا مبتلا بودن به کم خونی دریافت خون از آنان صورت میپذیرد.