به گزارش گروه اقتصادي باشگاه خبرنگاران؛ شاپور محمدی، مدیرعامل بورس انرژی ایران با اشاره به آخرین جزئیات انتقال کالاهایی که ماهیت انرژی دارند به بورس انرژی، اظهار داشت: طی جلسهای با بورس کالا در سازمان بورس اوراق بهادار مقرر شد تا تعدادی از کالاهایی که در بورس کالا پذیرفته شدهاند و بازار خوبی نیز دارند، برای اینکه حق سهامدارانشان محفوظ بماند، در همان بورس معامله شود.
وی ادامه داد: اما در این میان یک سری کالاهایی بودند که ماهیت انرژی داشتند و معاملات زیادی هم در بورس کالا نداشتهاند که بر همین اساس مقرر شد تا در بورس انرژی پذیرش شوند.
وی با اشاره به اینکه حلالها جزو کالاهایی هستند که قرار شد به بورس انرژی بیایند، گفت: انواع نفت سفید، نفت خام، نفت کوره و مازوت، گازهای طبیعی، میعانات گازی، گازوئیل، نفتا، بنزین، سوخت جت، هیدروژن، گاز مایع و انواع زغال سنگ و زغال چوب از جمله کالاهای قابل پذیرش در بورس انرژی هستند.
محمدی افزود: انواع زغال سنگ و زغال چوب، قطران، کلیه حلالها، متانول، اتانول، آیزوریسایکل، آیزوفیدها، اکستراکت، انواع برشهای سنگین و انواع لایتاند از دیگر کالاهای قابل پذیرش در بورس انرژی خواهند بود.
مدیرعامل بورس انرژی ایران در ادامه با اشاره به برخی کالاهایی که به خاطر محدودیتهای دولتی اجازه معامله ندارند، گفت: این کالاها شامل بنزین، گازوئیل و ... هستند اما در بورس انرژی پذیرفته شده و به محض نهایی شدن دستورالعمل معاملات آنان، پیگیری خواهد شد.
محمدی با اشاره به اینکه سازمان بورس اوراق بهادار با عنوان ناظر توافقات فیمابین بورس کالا و بورس انرژی را تأیید کرده است، گفت: طی هفته گذشته متانول و بنزوئل پذیرش شده که امیدواریم معاملات آنان در هفتههای آینده آغاز شود.
وی همچنین با تأکید بر اینکه در تلاشیم تا وقفهای در معاملات کالاهایی که قرار است در بورس انرژی معامله شوند، ایجاد نشود، گفت: در حال رایزنی هستیم تا وقفهای به لحاظ زمانی ایجاد نشود.
مدیرعامل بورس انرژی ایران در خصوص نوع معاملات این کالاها، تأکید کرد: تمام معاملات به صورت نرمافزاری کامل خواهد بود و تالار اختصاصی برای معاملات نداریم.
وی در پاسخ به این سوال که قبلاً این معاملات به صورت حراج حضوری در بورس کالا انجام میشد، در بورس انرژی چطور خواهد بود، گفت: هیچ گونه از معاملات به صورت حراج حضوری پیگیری نخواهند شد و فقط به صورت نرمافزاری انجام میشود.
محمدی با اشاره به اینکه تمام بورسهای دنیا به صورت نرمافزاری معاملات را انجام میدهند، خاطرنشان کرد: حراج حضوری به عنوان یک سنت باقی مانده و باید تمام بورسها به سمت نرمافزاری شدن و الکترونیکی شدن پیش بروند.
* تشکیل صندوقهای سرمایهگذاری انرژی در مراحل نهایی
محمدی در ادامه خاطرنشان کرد: به طور همزمان بورس انرژی، سازمان بورس و تأمین سرمایهها در حال برگزاری جلساتی در خصوص تشکیل صندوقهای انرژی هستند؛ این کار ابعاد مختلفی دارد و نیازمند زمان است.
* تدوین دستورالعمل معاملات برق عمده
به گزارش فارس:مدیرعامل بورس انرژی ایران در خصوص معاملات برق مستقیم(عمده) گفت: عدهای تصور میکنند برق مستقیم همان برق متناوب است که در بورس انرژی معامله خواهد شد بلکه باید بگوییم این برق به صورت عمده معامله خواهد شد.
وی در ادامه با تأکید بر اینکه دستورالعمل این معاملات در حال نهایی شدن است، گفت: به محض ابلاغ این دستورالعمل از سوی وزارت نیرو این معاملات آغاز خواهد شد.
انتهاي پيام/