سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آیا ایران پاکستان را جریمه می‌کند؟

اسفند ماه سال گذشته با حضور محمود احمدی نژاد و آصف زرداری روسای جمهور ایران و پاکستان رسما ساخت عملیات اجرایی خط لوله مشترک گاز دو کشور به صورن نمادین آغاز شده اما با گذشت سه ماه از این مراسم تاکنون ساخت این خط لوله گاز در خاک پاکستان پیشرفت قابل توجه ای نداشته است.

به گزارش گروه اقتصادي باشگاه خبرنگاران؛این در حالی است که به گفته مسئولان وزارت نفت ایران، زمستان سال گذشته دو کشور در سه مورد شامل زمان عقد قرارداد پیمانکاران ایرانی برای ساخت و احداث خط لوله گاز در خاک پاکستان، نحوه مشارکت و سرمایه گذاری ایران و زمان آغاز عملیات اجرایی ساخت خط لوله گاز در خاک پاکستان توافق نهایی کرده اند.
 
از سوی دیگر ایران به منظور پیشرفت و شتاب در ساخت خط لوله گاز در خاک پاکستان موافق کرده تا ۵۰۰ میلیون دلار سرمایه گذاری کند تا در مجموع مطابق با قرارداد امکان صادرات روزانه تا سقف ۲۱.۵ میلیون مترمکعب گاز طبیعی به پاکستان فراهم شود.
 
در همین حال عاصم حسین مشاور نخست وزیر پاکستان اواسط اسفند ماه سال گذشته با بیان اینکه درصورت تاخیر در راه‌اندازی خط لوله انتقال گاز ایران-پاکستان،‌ اسلام‌آباد ملزم به پرداخت جریمه نخواهد بود، تاکید کرد: همان طور که پیش‌تر در توافق‌نامه خرید و فروش گاز قید شده‌ درصورت تاخیر در اتمام اجرای آن،‌ پاکستان ملزم به پرداخت جریمه نخواهد بود.
 
رستم قاسمی وزیر نفت ایران هم درباره اظهارنظر عاصم حسین مشاور نخست وزیر پاکستان با رد هرگونه تغییر در مفاد قرارداد فروش گاز طبیعی به پاکستان، تاکید کرد: در حال حاضر تمامی مباحث قراردادی با پاکستان درباره صادرات گاز به پایان رسیده است.

 پس از امضای قرارداد اصلی گاز ایران و پاکستان بین روسای جمهور دو کشور در خرداد ماه سال۸۹، دو سند موافقت نامه عملیاتی و موافقت نامه رئوس ترانزیت گاز از خاک پاکستان تهیه و در ترکیه امضا شد.
 
همچنین ضمانت نامه این قرارداد در دولت پاکستان و در وزارت انرژی این کشور توسط نماینده ویژه دولت پاکستان امضا و سپس بخش حساس این قرارداد گازی به دنبال نظر مشاوران حقوقی توسط نماینده دولت پاکستان دست نویس شد. در نهایت نافذ شدن این قرارداد هفت میلیارد دلاری فروش گاز طبیعی در هیئت مدیره شرکت ملی نفت ایران هم به تصویب رسیده است.

انتهاي پيام/
برچسب ها: خط ، لوله ، ایران ، پاکستان
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.