سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اجرای سامانه آبياري تحت فشار در770 هزار هكتار از اراضي

معاون آب و خاك و صنايع وزارت جهادكشاورزي : در دولت دهم 770 هزار هكتار از اراضي كشاورزي کشور زير پوشش سامانه آبياري تحت فشار قرار گرفته است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران سيدرحيم با بيان اينكه اميدواريم نمايندگان مجلس اعتبار اختصاص يافته به بخش آب وخاك در بودجه سال 92 را تاييد کنند و همچنین میزان این اعتبار را افزايش دهند افزود: در اجراي شبكه هاي فرعي عقب ماندگي هاي زيادي در كشور وجود دارد و وزارت جهادكشاورزي براي عملياتي کردن آنها آماده است.

وي ادامه داد: سال گذشته در مقایسه با سال هاي قبل، مشكل كم آبي بيشتر بود با اين حال، وضعيت كشاورزي روند خوبي داشته است .

سجادي دلايل رونق كشاورزي درسال 91 را سيستم آبياري تحت فشار بيان كرد و گفت: حدود 1 ميليون و 300 هزار هكتار از اراضي کشاورزی به سيستم هاي مكانيزه آبياري تحت فشار مجهزند و اين خود باعث روند بهبود كشاورزي كشور است.

وي با بيان اينكه از اين مقدار 770 هزار هكتار از اراضي كشاورزي در دولت دهم زير پوشش سامانه آبياري تحت فشار قرار گرفته كه حاكي از نگاه ويژه دولت به بخش كشاورزي است افزود:620 هزار هكتار از اراضي فوق توسط وزارت جهادكشاورزي و380هزار هكتار توسط وزارت نيرو به سامانه آبياري تحت فشار مجهز شد.

سجادي مجموع اراضي زير پوشش شبكه آبياري فرعي در كشور را افزون بر 900هزار هكتار عنوان كرد و گفت:به منظور صرفه جويي در مصرف آب ، حدود 30 هزار كيلومتر عمليات لوله گذاري انتقال آب از چاه تا ابتداي مزرعه اجرا شد.

معاون آب وخاك و صنايع وزارت جهاد كشاورزي به نگاه ويژه دولت به طرح هاي زيربنايي در بخش كشاورزي اشاره كرد و گفت : در دولت نهم و دهم روند توسعه بخش كشاورزي در كشور شتاب گرفته است.

سجادي اجراي طرح هاي آبياري تحت فشار براي مصرف بهينه آب ، شبكه هاي فرعي ، قنات و انتقال آب با لوله را از اولويت هاي وزارت جهادكشاورزي برشمرد و افزود:از آنجا كه بيشترين مصرف آب در بخش كشاورزي است لذا برنامه ريزي شده تا با كاهش 50 درصدي مصرف آب در اين بخش ، 30 درصد به توليد محصولات كشاورزي افزوده شود.

وي افزود: در حال حاضر در كشور 610 هزار هكتار كانال سه و چهار شبكه فرعي داريم كه طول لوله گذاري اين كانال ها حدود 27 هزار كيلومتر است كه از دهانه چاه تا نزديكي مزارع، تجهيز شده است.

سجادي گفت: در كشور به طور ميانگين براي هر هكتار اراضي كشاورزي 10 هزار متر مكعب آب مصرف مي شود كه با انجام طرح آبياري تحت فشار، حداقل 40 تا 50 درصد در مصرف آب صرفه جويي مي شود.

وي افزود: بايد توجه كرد كه كشور ما در بيشتر فصول سال با مشكل كم آبي روبه روست و سعي ما بر اين است با مكانيزه كردن سيستم هاي آبياري و مصرف بهينه، كمك زيادي به كشاورزي كشور كنيم.

سجادي بابيان اينكه وزارت جهادكشاورزي در خصوص امنيت غذايي و توليد محصولات كشاورزي مأموريت بسيارسنگينی برعهده دارد افزود: هم اكنون 95 درصد محصولات غذايي مورد نياز در داخل كشور توليد و تنها بخش ناچيزي همچون كنجاله سويا و موز وارد کشورمي شود ، بنابراین اميدوارم با همدلي و مشاركت بتوانيم به خودكفايي صددرصدي در توليد محصولات كشاورزي دست یابیم.

وي با بيان اينكه سياست وزارت جهادكشاورزي بر توليد محصول سالم استوار شده است ، خاطر نشان کرد: بايستي توليدات بخش را به سوي توليد محصولات سالم و ارگانيك سوق دهيم تا محصولاتي كه در اختيار جامعه قرار مي‌گيرد عاري از سم و كودهاي مضر باشد.

برچسب ها: آبیاری ، سامانه ، اراضی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.