سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دخالت اسرائیل و ایجاد بحران در حوزه آب های نیل

هنوز بحران آبهای نیل میان کشورهای حوضه نیل فروکش نشده بود که نقش آمریکایی – صهیونیستی خود را در شرق آفریقا نشان داد.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران، آخرین این بحرانها این بود که اتیوپی اعلام کرد می خواهد مجرای نیل را تغییر دهد و سد النهضة را در آن ایجاد کند. اتیوپی به تدریج مساحت و قدرت نگهداری سد را اعلام می کرد تا واکنشهای قوی مصر و سودان را ببیند و منتظر زمان مناسبی بود تا مساحت واقعی آن را اعلام کند تا اینکه چنین فرصتی دست داد و آن هنگامی بود که مصر درگیر بحرانهای داخلی خود پس از 25 ژانويه شد توضیحات بیشتری درباره سد داد وسودان نیز که درگیر مساله دارفور بود و درگیریهایی تمام نشدنی با سودان جنوبی داشت.

اتیوپی ادعا می‌کند که هدف از ایجاد این سد دستیابی به انرژی برق و آب است و در این رابطه با دو شرکت اسرائیلی و چینی توافق کرده که انتقال خطوط برق ازسد را به عهده دارند. درحالی که خبرهای به دست آمده از دولتهای حوزه نیل حاکی از آن است که مهندسان اسرائیلی کار پیشنهاد ساخت سد وتکمیل آن را در این منطقه زلزله خیز به عهده دارند و از این رو امور خطرناکی را برای مصر و سودان در سر می پرورانند به ویژه اینکه به گفته کارشناسان درجه امنیت این سد با توجه به سیمانی بودند جنس آن ، بیشتر از 1.5 درصد نیست.

خطرناک تر از ساخت سهد النهضة این است که طرح های زیادی در دولت های حوضه نیل با تحریک اسرائیل ایجاد خواهد شد. به ویژه پس از اینکه دولت های ده گانه حوضه نیل بر سر تقسیم بندی آبها با هم درگیر شدند. پس از اینکه این گفتگو ها در سال های 2010 و  2011 از جمله نشست شرم الشیخ  که به دنبال اصرار هفت دولت حوزه نیل  به نام های اتیوپی و تانزانیا و کنیا و بوروندی و رواندا و اوگاندا و کونگو و اریترا می خواست بحث توزیع و تقسیم بندی را دنبال کنند و برمبناي طرح جدیدی آب ها را تقسیم کنند. اینک باید زنگ خطر را به صدا درآورد  زیرا از مذاکرات سالهای گذشته می توان  نتیجه گرفت  که امینت آب مصر و آینده مصر در خطر است و دخالت اسرائیل در این راه آشکار است. در این رابطه مثال هایی را ذکر می کنیم:

1-  نقش اسرائیل در از بین بردن امینت ملی آب مصر وسودان باتوجه به نقشی که در جدایی سودان  جنوبی ازسودان شمالی ایفاکرده است وهمچنین نفوذی که در دارفور داشته واقدامات اطلاعاتی و دیپلماسی واقتصادی ای که انجام داده است نقش او را پررنگترکرده است.

2-  واردنشدن اسرائیل به خط کشاورزی کشورهای حوزه نیل وتشویق این دولتها به ایجاد مرزهایی درسرزمینهایشان و مطرح کردن این ادعا که اسرائیل میتواند سهم کشورهای نیل را ازاین حوزه افزایش دهد .

بااین اوصاف بهتراست که مصر و سودان در درجه اول تحرکهای دیپلماسی خود را افزایش داده و دوم اینکه مصر ازطریق لغو معاهده کمپ دیوید نقش توطئه گری اسرائیل راخنثی کند و اگر با این اقدامات راه به جایی نبرد آنوقت است که باید برای نجات جان 90 ملیون نفرسکوت کند.



برچسب ها: اسرائیل ، آب ، نیل ، سد ، اتیوپی ، مصر
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.