سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون محیط زیست دریایی سازمان محیط زیست کشور :

ریز گردها عامل کاهش کشند قرمز/ عدم مدیریت وزارت نیرو در توزیع آب

معاون محیط زیست دریایی سازمان محیط زیست کشور گفت: از مجموع 400 میلیارد متر مکعب ریزش جوی تنها 10 درصد به بخش صنعت و انسان تعلق می گیرد.

به گزارش خبرنگار اجتماعي باشگاه خبرنگاران کرباسی در جمع خبرنگاران گفت: از مجموع 400 میلیارد متر مکعب ریزش جوی 130 میلیارد متر مکعب کنترل می شود که 30 میلیارد متر مکعب آن هدر می رود و 90 میلیارد متر مکعب به بخش کشاورزی و 10 میلیارد متر مکعب باقی مانده  سهم صنعت و مصارف انسانی می شود که نشان از عدم مدیریت وزارت نیرو دارد.

وی در ادامه با اشاره به تاثیر مثبت ریزگردها در دریای خلیج فارس گفت:به ازای هر 100 تن ریزگرد یک کیلومتر مربع در خلیج فارس رسوب می کند که این امر باعث کم شدن عمر آن می شود همچنین طی 4 سال گذشته باعث شده کشند قرمز نداشته باشیم.

وی ادامه داد: مرگ و میر آب سنگ ها را هم می توان معضل منفی ریزگردها در خلیج فارس نام برد.

کرباسی در ادامه با اشاره به تاخیر به وجود آمده در احداث مرکز تنوع زیستی هرمز گفت: با توجه به اینکه این مرکز جزء مصوبات استانی بوده اما پیشرفت قابل توجهی نداشته است.

وی ادامه داد: مراحل کار را خودمان به دست گرفته ایم و تفاهم نامه ای با بخش خصوصی امضا کرده ایم که علاوه بر ادامه کار با توجه به علاقمندی که خودشان نشان داده اند دانشکده دریایی هم راه اندازی کنند.

وی در ادامه 75 درصد آلودگی خزر را به عهده روسیه دانست و گفت: برای مقابله با مشکلات زیست محیطی دریایی تا به حال دو پروتکل مقابله با آلودگی نفتی و مقابله با آلودگی هایی که منشاء شان زمین است تهیه کردیم همچنین دو پروتکل دیگر در دست تهیه داریم یکی پروتکل تنوع زیستی و پروتکل چهارم که یک پروتکل فرامرزی مهم با نام EIA است .

کرباسی ادامه داد: بر اساس پروتکل چهارم هر کشوری در سواحل خود کار صنعتی و کشاورزی کند باید گزارش EIA را نه تنها به سازمان محیط زیست کشور خود بدهد بلکه چهار کشور دیگر هم باید با آن موافق کنند.

معاون محیط زیست دریایی سازمان محیط زیست کشور گفت: اما یک سری پیچیدگی هایی وجود دارد چرا که روسیه ، توسعه های خود را داده و تبعات گریبانگیر باقی کشورها می شود.

این در حالیست که ایران با این پروتکل موافق است اما سه کشور دیگر همچنان این امر را تعویق می اندازند.


وی با اشاره به جابه جایی مرجان ها در چابهار اذعان داشت: با توجه به توسعه اسکله ها و پهلوگیری کشتی که صرف اقتصادی بسیار بالایی دارد اما بحث جا به جایی مرجان ها برای سازمان ها اهمیت بالایی برخودار بود که در این راستا طبق تعامل با سازمان بنادر  جابه جایی مرجان ها به وسعت 30 هکتار در شرایط مطلوبی صورت گرفت  این در حالیست که جا به جایی تا 40 درصد برای مرجان ها معقول است.

وی در پایان خاطر نشان کرد: محیط زیست یک سازمان قانون گذار و یک سازمان نظارتی نه یک سازمان خدماتی، این در حالیست که اواخر سال گذشته با توجه به این که به هیچ ارگانی اجازه استخدام ندادند اما برای سازمان محیط زیست هزار نیروی جدید در نظر گرفتند تا بتوان بازوی مدیریتی را در این بخش تقویت کرد./ل


 

برچسب ها: کرباسی ، محیط زیست ، دریا
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.