به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران «امیر نظری»، اظهار کرد: صنایعدستی به صنایعی اطلاق میشود که بیشتر مراحل ساخت آن با دست انجام میشود و در چارچوب فرهنگ و بینش هر منطقه و با دیدگاههای قومی مناطق شکل میگیرد و این صنایع در واقع بازتاب تاریخ تمدن هر ملت و قومی است.
نظری افزود: این امر حائز نکات مهمی است، چون صنایعدستی در پیوند با گذشت یک ملت و همواره با نگاه به نیازهای روز انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه صنایعدستی را باید یک کالای فرهنگی بدانیم، گفت: امروز در کشور صنایعدستی با رشته و زیرمجموعههای متعددش بیش از هر دورهای در کانون توجه است، از اینرو که میتواند در کنار بعد فرهنگی و هنری خود سهم مهمی در اشتغال برای رشد جنبههای اقتصادی ایفا کند.
این کارشناس ارشدصنایع دستی تصریح کرد: در این میان بیشک حمایتهای دولت و آگاهی بخشیدن به مردم میتواند در تقویت صنایعدستی کشور نقش پررنگی داشته باشد.
نظری افزود: بهطور مثال وقتی در یک گوشه کشور از جمله سفال کلپورگان مهر اصالت یونسکو میگیرد به این معنا است که صنایعدستی کشور در کانون توجه مراکز فرهنگی دنیا است.
وی ادامه داد: امروزه در کشور و بهخصوص در مراکز دانشگاهی صنایعدستی به عنوان رشتهی علمی و مادر درصدر توجه قرار گرفته است.
این مدرس دانشگاه افزود: پرورش کارشناسان متخصص میتواند در آگاهیسازی به هنرمندانی که صنایعدستی تولید میکنند کمک کرده تا استانداردهای کارشناسان را افزایش دهند و از سوی افرادی که صنایعدستی اصیل میخرند بدانند یک سرمایهگذاری فرهنگی و اجتماعی انجام دادهاند.
نظری با اشاره به اینکه نباید ظرفیتهای بیشمار کشور در زمینهی صنایعدستی را نادیده بگیریم، یادآور شد: وجود افراد کارشناس و خبره در راس کار همچنین بهرهبرداری از پتانسیل صنایعدستی در نقاط مختلف کشور آیندهای روشن برای جامعهی هنری و فرهنگی در پی داشته و این هنر صنعت را رقم میزند.
منبع:خبرگزاری ایسنا