مهندس فرهادی، رئيس اداره اماكن بهداشتي و مواد غذايي وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران اظهار داشت: برنامه حذف جوش شیرین در نان های سنتی از سال 77 آغاز شده که برای موفقیت در اجرای این برنامه یک سری هماهنگی های درون بخشی و بين بخشی ایجاد شده و تمام ارگانهای ذيربط در این برنامه شرکت کردند.
وی با بیان این که طی جلساتی بر دلایل لزوم اعمال ممنوعیت آن بحث شد و حتی برخورد قضایی با متخلفان در دستور کار این برنامه قرار گرفت گفت: قرار شد تا از چند طریق استفاده از این ماده مورد کنترل قرار گیرد.
در واقع از طریق بازرسی های حضوری و فیزیکی، برداشت نمونه از خمیر مایه و از رمال نان و همکاری مجمع صنفی نانوایان این كنترل ها انجام شود که طبق آخرین آمار در کل استانهای کشور موفقیت 84/02 درصدی را در حذف نان بدست آورده ایم و در کل کشور 15/98 درصد از نمونه های برداشتی طبق بازرسی ها دارای جوش شیرین بوده است.
فرهادی ادامه داد : عمده مشکل ما در نان بربری یعنی رمال نان است. در واقع رمال نان مایعی است که وقتی نان بربری آماده ورود به تنور است مایعی با قلمو برای سرخی روی نان بعد از پخت روی آن مالیده می شود که مقدار جوش شیرین در این مایع زیاد است که در تلاش برای کاهش میزان جوش شیرین این مایع هستیم.
وي به استانهای موفق در اجرای حذف و كاهش جوش شیرین اشاره و اظهار داشت: میزان حذف جوش شیرین در آذربایجان غربی 92/92، بوشهر 96/06 و تربت حیدریه، گناباد و جیرفت به حذف 100 درصدی جوش شیرین رسیده اند که دلیل عمده این کاهش و حذف، استفاده از نان های سنتی و محلی است.
فرهادی خاطر نشان کرد: مازندران، کرج و تهران به ترتيب آمار استفاده از جوش شيرين نان هاي پختي آنها بالاست./ح