سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

حضور در کنفرانس ژنو به شرط دريافت اسلحه و مهمات!

به دنبال تضعیف قدرت نظامی شورشیان در برابر نیروهای نظامی دولت بشار اسد و گسترش سرخوردگی و ناامیدی در بین آنها، مخالفان سوریه اعلام کرده‌اند تا زمانیکه سلاح و مهمات کافی دریافت نکنند، در کنفرانس ژنو شرکت نخواهند کرد.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران، روزنامه "نیویورک تایمز" به قلم "مایکل آر گوردون" می‌نویسد: یکی از فرماندهان ارشد نظامی شورشیان سوریه، روز جمعه اعلام کرد، مخالفان سوریه در صورتیکه منابع جدیدی از اسلحه و مهمات دریافت نکنند، در کنفرانس پیشنهادی ژنو که برای حل بحران سوریه برگزار خواهد شد، شرکت نخواهند کرد.


*** شورشیان برای شرکت نکردن در کنفرانس ژنو بهانه تراشی می‌کنند
ژنرال «سلیم ادریس»، در مصاحبه‌ای تلفنی از مرکز فرماندهی خود در شمال سوریه، به «نیویورک تایمز» گفت: «اگر ما مهمات و سلاح کافی برای تغییر موقعیت و توازن جنگ در سوریه دریافت نکنیم، صادقانه به شما می‌گویم، ما به ژنو نخواهیم رفت و هیچ کنفرانسی در کار نخواهد بود.»

جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا، در ماه می اعلام کرد که آمریکا و روسیه در خصوص نشستی بین المللی که در آن نمایندگانی از دولت بشار اسد و مخالفان سوریه گرد هم جمع خواهند شد، برنامه ریزی کرده‌اند. هدف از این نشست، که به عنوان بخش عمده‌ای از راهبرد جان کری در سوریه به شمار می‌رود، مذاکره در خصوص دولتی انتقالی است که کنترل سوریه را در دست خواهد گرفت؛ البته اگر بشار اسد موافقت کند که از موقعیت خود کناره گیری کند. تاریخ دقیق کنفرانس ژنو هنوز مشخص نشده است.


*** ترس شورشیان از موقعیت نظامی بشار اسد است
اما از زمان اعلام این کنفرانس، موقعیت نظامی بشار اسد قوی تر شده است. این تغییر را می‌شد در هفته گذشته، وقتی که ارتش سوریه و جنگنده‌های حزب الله، شهر «کویسر» را به تصرف خود درآوردند، دید.

پیشنهاد برگزاری مذاکرات در ژنو، در حالیکه مخالفان سوریه شکست تلخی را تجربه کرده‌اند، موجب شده تا بسیاری از مخالفان نسبت به راهبرد غرب تردید پیدا کنند. آنها می‌گویند، در حالیکه از قدرت و نفوذ مخالفان کاسته شده است، جان کری اصرار دارد که مخالفان سوریه با نمایندگان رئیس‌جمهور این کشور که بیش از هر زمان دیگر مصمم‌اند تا قدرت را در دست بگیرند، بر سر یک میز بنشینند.


*** شورشیان معتقدند در حال حاضر، در کنفرانس ژنو چیزی برای گفتن ندارند
به گفته ژنرال «ادریس»، وی به طور کلی از ایده کنفرانس ژنو حمایت می‌کند اما نگران این است که این نشست اگر پیش از تقویت موقعیت شورشیان با منابع جدید اسلحه و مهمات برگزار شود، نتیجه عکس به دنبال داشته باشد.

ژنرال «ادریس»،‌ شورای عالی نظامی، شاخه نظامی مخالفان سوریه را که آمریکا از آن پشتیبانی می‌کند، رهبری می‌کند. او در ادامه می‌گوید: «کنفرانس ژنو ایده غرب است اما ما نیز باید مانند ارتش آزاد سوریه قدرتمند باشیم. اگر ما در این کنفرانس حضور بسیار ضعیفی داشته باشیم، چیزی برای گفتن نخواهیم داشت. روسیه و ایران و نمایندگان دولت سوریه به ما خواهند گفت که شما هیچ قدرتی ندارید؛ کنترل همه چیز در دست دولت است پس شما برای چه به اینجا آمده‌اید؟»


*** گسترش ناامیدی و سرخوردگی در میان مخالفان
شاخه سیاسی مخالفان سوریه نیز، هرچند که هنوز از هم گسیخته و درگیر انتصاب رهبران جدید است، احتمال شرکت در مذاکرات صلح را رد کرد و کشورهای غربی و عربی را به خاطر کوتاهی آنها در ارسال سلاح به شورشیان، شدیدا مورد انتقاد قرار داد.

«جورج صبرا»،  رئیس ائتلاف سوریه در کنفرانسی خبری در استانبول گفت که کشورهای غربی و عربی در حال حاضر از ارسال سلاح به شورشیان خودداری می‌کنند؛ «در چنین شرایطی، صحبت کردن در مورد کنفرانسی بین المللی یا طرح‌های سیاسی دشوار است.» این اظهارات حاکی از گسترش ناامیدی و سرخوردگی در میان مخالفان است.


*** بی‌میلی شورشیان برای شرکت در کنفرانس ژنو، ناشی از هراس آنها از دولت سوریه و فقدان سازماندهی دربین خودشان است
به گفته «فردریک سی.هوف»، یکی از اعضای ارشد شورای آتلانتیک و از مقامات ارشد سابق وزارت امور خارجه آمریکا، بی‌میلی مخالفان برای شرکت در کنفرانس ژنو به این خاطر است که آنها بر این باورند دولت سوریه، با حمایت روسیه برای پیروزی در این کنفرانس مصمم شده‌ است؛ علاوه براین، شورشیان در سازماندهی خود برای هدفی منسجم، مشکل دارند.

جان کری و معاونانش در وزارت امور خارجه مدت‌هاست که می‌گویند، برای تسهیل انتقال سیاسی قدرت سوریه، ایجاد تغییر در «محاسبات» بشار اسد نسبت به توانایی‌هایش در حفظ قدرت، امری ضروری است. 

نویسنده معتقد است که هر گونه اهرمی که آمریکا بتواند با آن رژیم بشار اسد را تحت تاثیر قرار دهد، به ارسال سلاح و مهمات توسط انگلیس و فرانسه در اواخر تابستان و گسترش کمک‌های آمریکا به مخالفان مسلح، بستگی دارد. 

به علاوه، جان کری تصور می‌کند که روسیه، که هم از لحاظ سیاسی و هم از نظر تامین سلاح، دولت بشار اسد را حمایت می‌کند، احتمالا برای جلوگیری از سقوط احتمالی دولت سوریه، بشار اسد را تحت فشار بگذارد تا قدرت را ترک کند.
انتهای پیام/




تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.