به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد، مسعود ملکی گفت: با توجه به اينكه اواخر بهار و تابستان تابش نور آفتاب شدت پيدا ميکند، بيماريهاي پوستي نظير آفتاب سوختگي و انواع سرطانهاي پوستي نيز شايع ميشود.
وی در خصوص آفتاب سوختگي بيان كرد: در مراحل اوليه ، آفتاب سوختگي به قرمزي و خارش پوست ميانجامد و در مراحل بعدي ميتواند منجر به سوزش، پوست اندازي و حتي تاول نيز شود و آفتاب سوختگي مكرر، خطر ابتلا به برخي از سرطانهاي پوستي را افزايش ميدهد.
او خاطرنشان كرد: مسلما در افرادي كه بيشتر در معرض تابش نور آفتاب هستند، خطر ابتلا به سرطانهاي پوستي و آفتاب سوختگي افزايش مييابد اما ابتلا به بعضي از انواع سرطانهاي پوست با آفتاب سوختگي گاهي اوقات نيز ممكن است.
مدير گروه پوست دانشگاه علوم پزشكي مشهد اظهار كرد: علاوه بر سرطان پوست و آفتاب سوختگي، تابش مستقيم نور آفتاب مشكلات پوستي از قبيل افتادگي پوست، چين و چروك، تغيير رنگ و ايجاد لكههاي پوستي را ايجاد ميكند.
ملكي توصيه كرد: افراد حتي الامكان از قرار گرفتن در معرض تابش مستقيم آفتاب در ساعاتي كه تابش آفتاب تشديد ميشود "از دو ساعت قبل از اذان ظهر تا چهار ساعت بعد از اذان ظهر" بپرهيزند.
وي ادامه داد: به افرادي كه مجبورند در معرض تابش نور آفتاب باشند توصيه ميشود از هر وسيله ممكن مثل كلاه لبهدار، عينك آفتابي، دستكش، چتر و ... براي جلوگيري از تابش آفتاب به پوست خود استفاده كنند.
دانشيار پوست دانشگاه علوم پزشكي مشهد در خصوص استفاده از كرمهاي ضدآفتاب، گفت: كرم ضدآفتاب نيز يكي از ابزارهاي خوب براي مقابله با آفتاب است. افراد بايد با توجه به نوع پوست خود، موقعيتهاي مختلف و مشورت با پزشك متخصص از كرمهاي ضدآفتاب استفاده كنند.
وي در خصوص مصرف كرمهاي ضدآفتاب تاكيد كرد: حفاظت
كرمهاي ضدآفتاب به صورت 100 درصد نيست و افراد نبايد صرفا به استفاده از اين كرم ها
اكتفا كنند. دوام اين كرمها سه ساعت است و بايد يك ربع قبل از قرار گرفتن در معرض
آفتاب از كرم ضدآفتاب استفاده شود/س