به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، شهر زیرزمینی نوشآباد تونلی دستكن با فضاهای معماری است كه در عمق سهمتری زمین قرار گرفته است.
این شهر زیرزمینی كه در هشت كیلومتری شهر كاشان جای گرفته است هنگامی كه یكی از اهالی نوشآباد در حال كندن زمین بود، كشف شد و در نخستین فصل از كاوشهای باستانشناسی مشخص شد كه شهر زیرزمینی نوشآباد در دورههای اسلامی مورد استفاده قرار میگرفته است و احتمالا پناهگاه مردم نوشآباد بوده اما هماكنون بخشهایی از این معماری دستكن در فاضلاب نوشآباد غرق شده است.
شهر زیرزمینی نوشآباد، شهری سهطبقه است كه طبقه اول آن در عمق سهمتری و طبقه سوم آن در عمق ۱۶ متری از سطح زمین ساخته شده است. ارتفاع هر طبقه حدود ۱۸۰ سانتیمتر است. باستانشناسان با توجه به محدودبودن كاوشهای خود در این شهر زیرزمینی هنوز وسعت دقیق این شهر را نمیدانند اما با توجه به دالانهای تو در توی این شهر و فضاهای مختلف تصور میشود این شهر دارای چندین هزار متر وسعت باشد.
پژوهشهای باستانشناسی و مطالعات مردمشناسی نشان میدهد شهر زیرزمینی نوشآباد تا اواخر دوره قاجار مورد استفاده قرار میگرفته است و مردم نوشآباد از دست راهزنی به نام «نایب حسین» مدتها در شهر زیرزمینی دستكن زندگی میكردند.
انتهاي پيام/