سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فاش کننده اسرار محرمانه دولت آمریکا محاکمه شد

روز گذشته دادگاه محاکمه برادلی منینگ نظامی آمریکایی برگزار شد؛ وی همان فردی است که اطلاعات محرماه دولتی آمریکا را فاش کرده است.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاری فرانسه، این اطلاعات که چند هزار سند رسمی محرمانه است سرانجام از طریق پایگاه اینترنتی ویکی لیکس منتشر شد.

این سرباز وظیفه 25 ساله در دادگاه نظامی محاکمه می شود.

وی با این کارش، بزرگترین افشای اسناد محرمانه دولتی آمریکا را انجام داد.

وکلای برادلی منینگ روز گذشته گفتند: وی جوانی کرده و با ساده لوحی اسرار جنگ عراق و افغانستان را فاش کرده است.

اگر منینگ مجرم شناخته شود احتمالا به حبس ابد بدون قید آزادی مشروط محکوم خواهد شد.

وی در سال 2000 بیش از 700 هزار سند محرمانه دولتی را فاش کرد. وی به چندین جرم ازجمله نقض قوانین خاص ارتش اعتراف کرده اما حاضر نشده است این اتهام را بپذیرد که با این کارش آگاهانه به دشمن آمریکا کمک کرده است.

شماری از مردم آمریکا در حمایت از برادلی منینگ تظاهرات به راه انداخته اند که زندانی سیاسی به شمار می رود. به گفته این فعالان آمریکایی، وی آنقدر شجاعت داشته که است شماری از بدترین اقدامات آمریکا در عرصه سیاست خارجی را فاش کند. شرکت کنندگان در تظاهرات آمریکا از باراک اوباما رئیس جمهور این کشور خواسته اند برادلی منینگ را آزاد کند. معترضان آمریکایی به عملکرد تند اوباما به بهانه تامین امنیت کشور اعتراض دارند.

سرباز وظیفه برادلی منینگ باید منتظر صدور حکم درباره اتهاماتش باشد. انتشار برخی از اسنادی که منینگ منتشر کرد سبب دستپاچگی بسیار زیاد آمریکا شد. یکی از این اسناد به شلیک هواپیماهای آمریکایی به غیرنظامیان عراقی مربوط می شود. منینگ در اظهارات قبلی اش شماری از همقطاران نظامی اش را به داشتن حرص خونخواری متهم کرده است. طرفداران و حامیان منینگ خواستار رفع اتهام از او شده اند. آنها می گویند منینگ واقعیتها را درباره دروغگویی دولت آمریکا فاش کرده است. این معترضان آمریکایی می گویند دولت آمریکا از گذشته اینگونه عمل می کرده است و حالا نیز همین کار را انجام می دهد.

آنها تاکید دارند برادلی منینگ نباید محاکمه شود بلکه باید نامزد دریافت جایزه نوبل شود. دولت آمریکا تاکید دارد منینگ خیانتکار است و با افشای اسناد مذکور سبب به مخاطره افتادن امنیت ملی آمریکا شده است. در این شرایط باید به وضع جولیان آسانژ مدیر پایگاه اینترنتی ویکی لیکس توجه داشت که در سفارت اکوادور در لندن مقیم است و دولت سوئد خواهد استرداد او به علت اتهامات جنسی است. به هرحال، قطع نظر از حمایتهایی که از برادلی منینگ وجود دارد،

واقعیت این است که او باید به تنهایی در مقابل اتهامات مطرح علیه اش ظاهر شود. پیش بینی می شود محاکمه برادلی منینگ سه ماه طول بکشد و بیش از یکصد شاهد در آن حاضر شوند. البته افشای اسناد محرمانه دولتی در آمریکا مسبوق به سابقه است.

دانیل الزبرگ نیز در زمان جنگ ویتنام، اسرار جنایتهای آمریکا در این جنگ را فاش کرد که سر و صدای زیادی بوجود آورد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.