سنندج/
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران از سنندج، کاردانی در ارتباط با مطالبات کُردها به ویژه مردم کردستان از رئیس جمهور آینده، طی سخنانی اظهار داشت: کانال توسعه هر جامعه ای تولید است و باید از راه تولید به توسعه و پیشرفت دست یافت و توجه به این مسئله توسط دولت آینده نه تنها در مناطق کُردنشین بلکه در تمام کشور ضرورتی است که باید بیشتر به آن اهتمام شود.
کاردانی افزود: دولت آینده و رئیس جمهور محترم برای برطرف کردن مشکلات بیکاری و اقتصادی ،باید رفع مشکلات عرصه تولید در اولویت برنامه هایش باشد و هر اقدامی که برای تولید صورت بگیرد باید عملی شود.
وی با بیان اینکه بهره بانکی برای تولیدکنندگان با هزینه های جانبی نزدیک 50% است و این سبب مشکلات زیادی برای تولیدکنندگان می شود، تصریح کرد: توجه به بهره کمتر برای ارتقاء تولید و حمایت از تولیدکنندگان، در راستای ارتقای اشتغال و اقتصاد کشور لازم است و اگر موتور تولید گرم شود اشتغال و توسعه ایجاد می شود و معضلات و مشکلات جامعه کاهش پیدا می کند.
مدیرعامل خانه صنعت و معدن کردستان اظهار داشت: از دولت و رئیس جمهور آینده انتظار می رود در راستای رفع مشکلات حوزه اقتصادی، توجه به تولیدات داخلی و حمایت از تولیدکنندگان، توجه به مشکلات حوزه صنعت و معدن و معیشت مردم، برای رفاه آنان در کل کشور و به ویژه مناطق کردنشین گام بردارد.
کاردانی گفت: ضعف نقدینگی و نوسانات قیمت، فعالیت واحدهای تولیدی را به شدت تحت تأثیر قرار داده و باعث شده است واحدهای تولیدی یکی پس از دیگری نیروی کار خود را تعدیل نمایند که در نهایت به رکود کامل واحد خواهد انجامید ومشخص است که افزایش بیکاری چه پیامدهای ناگواری برای جامعه دربردارد.
وی بیان داشت: برخی از درخواست های بخش صنعت، معدن و تجارت مناطق کردنشین به ویژه کردستان، به طور مختصر و جهت رفع آن در دولت به شرح زیر است: 1-برقراری کمک های دولت در پرداخت سهم بیمه کارفرما، برای تأمین اجتماعی و کاهش مناسب و مطلوب سهم کارفرما در پرداخت حق بیمه به سازمانهای تأمین اجتماعی، 2-برقراری اعتبارات توازن منطقه ای به منظور فراهم کردن بخشی از امکانات زیربنایی برای سرمایه گذاری های جدید و قدیم که در جذب سرمایه گذار موثر است. 3- افزایش قابل ملاحظه ی اعتبارات کمکهای فنی- اعتباری واحدهای شهرکهای صنعتی، جهت احیای سرمایه گذاری انجام شده در صنایع کوچک که نقش بسیار مؤثری در فعال کردن سرمایه های راکد و تأمین نقدینگی واحدهای فعال داشته است 4- چاره اندیشی سریع برای معارضین بخش معدن که به صورت معضلی بسیار مهم درآمده و یکی از موانع بزرگ فعالیت در توسعه معادن است. 5- برقراری مشوق های صادراتی برای صادرکنندگان 6- موظف نمودن شرکتهای وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت جهت انجام سرمایه گذاری در زمینه های مختلف تولید؛ زیرا این امر در گذشته در دیگر استانها انجام پذیرفته است ولی به دلیل جنگ تحمیلی، استانهای غربی کشور به ویژه کرمانشاه و کردستان و ایلام از آن محروم مانده اند و نتوانسته اند از منابع ملی، به موقع بهره لازم را ببرند. پس به هر طریق ممکن باید این محرومیت جبران شود./س