سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خوابگردها در شب به کجا می روند؟!

بعضی از ما خواب های شیرین داریم و بعضی ها خواب های عجیبی می بینند. بعضی ها هم بلند می شوند و شروع به پرسه زدن می کنند. به این افراد خوابگرد می گوییم.

به گزارش خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران؛ خواب نقش مهمی در زندگی  دارد و بر سلامت جسمی و روانی فرد تأثیر دارد. خوابیدن از ما محافظت می کند و هر روز انرژیمان را احیا می کند. ولی وقتی می خوابیم چه اتفاقی می افتد؟ بدن ما استراحت می کند، بعضی از ما خواب های شیرین داریم و بعضی ها خواب های عجیبی می بینند. بعضی ها هم بلند می شوند و شروع به پرسه زدن می کنند. به این افراد خوابگرد می گوییم.
 
خوابگردی اختلالی است که باعث می شود افراد در حالیکه خواب هستند راه بروند. و گاهی خوابگردی فقط به راه رفتن ختم نمی شود. طبق مطالعات 1 تا 15 درصد جمعیت مستعد خوابگردی است. ولی خوابگردی واقعاً چیست و به چه معناست؟
 
خوابگردی شکلی از نابهنجاری خواب (parasomnia) است که در مرحله خواب عمیق رخ می دهد. خواب 5 مرحله دارد که عبارتند از 1، 2، 3، 4 و REM (حرکت سریع چشم)، ولی ما 50 درصد از کل زمان خواب خود را در مرحله 2 سپری می کنیم و تنها 20 درصد در مرحله REM هستیم. اولین مرحله سبک ترین مرحله خواب است. در مرحله دوم حرکات چشم ما متوقف می شوند و امواج ذهنی ما کندتر می گردند.
 
گفته می شود که افرادی که خوابگرد هستند، خوابگردی را در مرحله 3 و 4 و نه در مرحله (REM) انجام می دهند که این مراحل خواب عمیق است و امواج مغزی شروع می شود. در این مراحل چشم یا عضلات حرکتی ندارند. میانگین هر بار خوابگردی 5 تا 15 دقیقه است، ولی ممکن است نیم ساعت یا بیشتر هم طول بکشد، شاید هم چند ثانیه بیشتر نباشد. اگر کسی مزاحم خوابگردها نشود، خودشان برمی گردند سر جایشان.
توجیه خوابگردی این است که "مرکز خواب" در مغز که خوابیدن و بیدار کردن بدن را کنترل می کند، وقتی موقع خواب می رسد، بخشی از مغز و بعضی از اعصاب را مسدود می کند. اگر مرکز خواب و بدن به هم متصل باشند، گاهی اوقات می توانند از هم جدا شوند. و وقتی که مغز به خواب رفته است، بدن بیدار می ماند.
 
خوابگردی معمولاً بی خطر است، زیرا خوابگرد کارهای روتین و ساده ای انجام می دهد. ولی مواردی هست که خوابگرد به خودش یا اطرافیانش صدمه می رساند. به علاوه اگر فردی دائماً خوابگردی را تجربه کند، سلامتی اش به خطر می افتد.
 
مطالعات نشان می دهند که خوابگردی در میان بچه ها شایع است و بیشتر در آقایان دیده می شود تا خانم ها. نشان داده شده است که خوابگردی ارثی است، به خصوص اگر فامیل درجه یک سابقه خوابگردی داشته باشد. به نظر می رسد که در دوقلوهای همسان هم بیشتر دیده می شود. از عوارض دیگر خوابگردی می توان به خفگی در خواب، ضربه مغزی، بی نظمی در ضربان قلب، بی خوابی، تب، آسم، استرس و ... اشاره کرد.
 
خوابگرد با آنکه هنوز خواب است ولی چشم هایش کاملاً باز است و نگاه خیره ای دارد. با آنکه خود خوابگرد می تواند خطرناک باشد، ولی برای خودش هم خطراتی مانند حمله قلبی، صدمه مغزی یا شوک دارد. بهترین کار این است که او را به سمت تختوابش راهنمایی کنید. خوابگرد وقتی بیدار می شود به ندرت جزئیات خوابگردش اش را به یاد می آورد.
 
 
منبع: برترين ها
 
برچسب ها: خوابگرد ، مغز ، تب
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.