به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک ، اختلال عملکردهای مغزی پس از مصرف غذاهای پرچرب موجب بروز رفتار تغذیهای نامناسب شده، یا مصرف غذاهایی که موجب پرکاری دستگاه گوارش یا فساد غذا در معده می شوند، عملکرد مغزی کاهش می یابد، بنابراین دانش آموزان و دانشجویان باید در روزهای امتحان از پرخوری اجتناب کرده و حتی الامکان غذاهای سبک و زودهضم مصرف کنند.
حجم زیاد غذا حتی در صورت لطیف بودن آن، موجب فشار آمدن بر دستگاه گوارش و صرف نیروی بیشتر برای انجام اعمال هضم و جذب و دفع آن میشود بطوری که بدن از تامین انرژی لازم برای کارهای مغزی بازمیماند، به همین دلیل مصرف غذاهای سنگین و سرخکرده مانند کله پاچه، ماکارونی چرب، جگر، پیتزا و سوسیس در روزهای امتحان توصیه نمی شود
در روزهای آزمون از پرخوری خوداری کنند، چرا که هرگونه ناسازگاری غذایی و فساد هضم در معده منجر به افت شدید عملکرد مغز می شود.
از دیدگاه طب سنتی ایران مصرف همزمان بعضی غذاها و میوههای لطیف مانند شیر و توت، ماهی و توت فرنگی یا شیر و پیاز و حتی شیر و ماهی در یک وعده غذایی نهی شده است.
باید به این نکته توجه داشت که غذاهای لطیف و خوشهضم هرگز نباید پس از غذای سنگین و دیرهضم استفاده شوند به طور مثال خوردن توت فرنگی پس از صرف غذاهای چرب بسیار نامناسب است.
مصرف غذاهای کم کالری را در فصل امتحانات مناسب نیست این نوع غذاها سبب کندی عملکرد مغز و خوابآلودگی در فرد شده و هوشیاری را کاهش میدهند، موادی همچون ماست، دوغ و کاهو از این جملهاند.
غذاهای نفاخ برای مصرف در روزهای امتحان مناسب نیستند،موادی همچون حبوبات خیس نکرده در غذا و مواد نفاخ مانند؛ کلم، تربچه، سیر و پیاز، غذاهایی هستند که علاوه بر ازدیاد فعالیت دستگاه گوارش، عملکرد سیستم اعصاب مرکزی را دچار اختلال کرده، موجب سنگینی و خوابآلودگی فرد میشوند.در روزهای آزمون از مصرف زیاده از حد خوراکیهای محرک سیستم عصبی مانند قهوه، نسکافه و چای پررنگ خودداری کنند، نوشیدن مفرط این نوع مواد موجب ایجاد احساس ناآرامی و اضطراب شده، تمرکز و یادگیری را مختل میکند./س