سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

12 درصد افراد بالاي 15 سال سيگار مصرف مي‌کنند

رئيس مرکز تحقيقات پيشگيري و دخانيات اعلام کرد در حال حاضر کمتر از 12 درصد افراد بالاي 15 سال در جامعه استعمال دخانيات دارند که 25 درصد از اين افراد آقايان و 3 درصد خانم‌ها مي‌باشند.

دکتر غلامرضا حيدري، رئيس مرکز تحقيقات پيشگيري و کنترل دخانيات دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي با اشاره به اينکه مصرف سيگار عوارض متعددي به دنبال دارد و هيچ يک از ارگان هاي بدن مضرات دخانيات در امان نيست به خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: مصرف سيگار از طريق 3 مکانيسم مي‌تواند سبب ايجاد عوارض در بدن مصرف کننده شود که يکي از اين مکانسيم‌ها آسيبي است که به رگ‌هاي عروقي وارد کرده و در نهايت فرد را دچار سکته قلبي مي‌کند، بطوريکه مطالعات نشان داده وقتيکه رگ‌هاي عروقي آسيب مي‌بيند احتمال بروز سکته‌هاي قلبي در فرود 20 برابر بيشتر از عوامل ديگر است.

حيدري افزود: افرادي که در معرض دود سيگار هستند چندين برابر از افرادي که سيگار را مصرف مي‌کنند در خطر هستند بطوريکه نتيجه تحقيقات در مرکز ما نشان مي‌دهد دود سيگار باعث ترشح هورمون‌هايي در فرد مي‌شود که فرد دچار ضربان قلب شديد شده و در نتيجه افزايش فشار خون براي فرد مصرف کننده را به دنبال دارد و همچنين دود سيگار 1/4 يک سيگار مشکلات و عوارض را بوجود مي‌آورد.

دکتر حيدري عنوان کرد: بيماري‌هاي ريوي ناشي از مصرف دخانيات است و نيمي از سرطان‌ها در کشور با مصرف دخانيات ارتباط مستقيم دارند.

رئيس مرکز تحقيقات پيشگيري از دخانيات با اشاره به بحث ارتباط جنسيت افراد با عوارض ناشي از مصرف دخانيات گفت: جنسيت هيچ تاثيري در ميزان بروز عوارض ناشي از مصرف دخانيات ندارد و فقط زنان در شرايط بارداري از حضور در حق همسران سيگاري خود منع شوند.

حيدري در پايان خاطر نشان شد: هر چقدر سن مصرف سيگار کم و سال مصرف سيگار بيشتر باشد احتمال بروز خطرات ناشي از مصرف سيگار چندين برابر مي‌شود و از طرفي ديگر ترک به موقع سيگار درصد موفقيت در کاهش مصرف و ترک فرد سيگاري را افزايش مي‌دهد./ح

برچسب ها: سیگار ، سرطان ، ریه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.