سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مشروح/ حجت‌الاسلام روحاني در گفتگوي ويژه خبري:

مردم نياز ندارند دست به سوي دولت دراز كنند/ اگر افراط نبود شاهد اردوکشی خیابانی در سال 88 نبودیم+ صوت

كانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري گفت: صدقه گرفتن افتخار نيست صدقه دادن افتخار است؛ مردم نياز ندارند دست به سوي دولت دراز كنند بنابراين من كاري مي‌كنم كه دولت به سوي مردم دست دراز كند.

 به گزارش خبرنگار احزاب باشگاه خبرنگاران، حجت‌الاسلام حسن روحانی کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در برنامه گفتگوی ویژه خبری در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه انگیزه شما از شرکت در انتخابات چیست؟ اظهار داشت: این سؤالی نیازی به توجیه ندارد؛ با توجه به وضع کشور و مشکلات شهری و روستایی،‌ پیر و جوان، دانشجو،‌ کارگر و عشایر، همه می‌دانند که امروز با چه مشکلاتی در زندگی روزمره و مسائل اجتماعی مواجه هستیم. 
 
عضو تشخیص مصلحت نظام افزود: من نیز به عنوان فردی که بضاعت و تجربه دارم و در دوران مجلس شورای اسلامی، دفاع مقدس،‌ هشت سال فعالیت در کنار آقای هاشمی و خاتمی به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی و همچنین حضور فعال در مجمع تشخیص مصلحت و مجلس خبرگان و همچنین نماینده رهبری، دلم می‌خواهد تجربه و آشنایی‌هایم را که از سرمایه ملت کسب کردم در اختیار آینده کشور قرار دهم تا شاهد رفاه بهتری برای مردم باشیم. 
 
وی با بیان اینکه بنده یک اعتدال‌گرا هستم، گفت: من همیشه با اصولگرایان و اصلاح‌طلبان آشنا و نزدیک بوده و کار کرده‌ام، امروز نیز این مسیر را طی می‌کنم؛ در این سی و چند سال مسیر و خطم تغییر نکرده و هیچ‌گاه افراط گرا نبودم لذا امروز نیز نماینده کسانی هستم که اعتدال را دوست دارند. 
 
حجت‌الاسلام روحانی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه دولت تدبیر و امید برای حل مشکلات مردم در حوزه اقتصادی مثل تورم و کاهش نرخ ارز چه برنامه‌های مدونی دارد، اظهار داشت: ریشه همه مشکلات و معضلات اقتصادی به بحث کارآمدی دولت مربوط می‌شود؛ در بخش اقتصاد اساس کار بر پایه فعالیت دولت است.
 
نماینده مجلس خبرگان تصریح کرد: در این خصوص نحله‌های مختلفی وجود دارد؛ یک نحله معتقد است دولت باید پروژه اجرا کند، نحله دوم معتقد است دولت باید اعتبارات را تقسیم کند و نحله بعدی می‌گوید دولت باید دنبال خصوصی‌سازی باشد اما نحله چهارم معتقد است وظیفه اصلی دولت این است که محیط کسب و کار را آماده و بهبود بخشد تا تولید در بخش صنعت و کشاورزی و خدمات رونق پیدا کند. 
 
وی با بیان اینکه امروز مشکلات تولید با یک تدبیر مناسب قابل حل است، گفت: برخی مشکلات را می‌توان در کوتاه‌مدت و برخی نیازمند برنامه بلندمدت است؛ لازم به ذکر است بگویم ما در حال حاضر بیش از چهل و یک هزار واحد صنعتی نیمه تمام داریم که چنانچه فقط 34 هزار میلیارد تومان اعتبار در اختیار واحدها گذاشته شود این واحدها هم کامل می‌شوند و هم 499 هزار نفر مشغول به کار می‌شوند. 
 
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: در بخش تولیدی اگر ثبات برقرار شود و مقررات اقتصادی تغییر نکند همه فعال می‌شوند و همچنین اگر ما بتوانیم رونق اقتصادی را درست کنیم معضل بیکاری حل می‌شود.
 
حجت‌الاسلام روحانی اظهار داشت: امروز حداقل سه میلیون و 300 هزار نفر بیکار در جامعه وجود دارد اگر این افراد مشغول به کار شوند و هر کدام به اندازه یک میلیون به بخش تولید خدمت کنند نتیجه آن می‌شود که در هر ماه سه میلیون نفر به کشور خدمت می‌کنند. 
 
وی با اشاره به فساد مالی سه هزار میلیاردی گفت: این فساد تنها مسئله‌ای نبود که به دادگاه رفت چرا که در دادگاه وجدان، خیلی‌ها باید محاکمه شوند که چرا کاری نکرده‌اند که این سه میلیون نوجوان بیکار نباشند؛ سؤال من این است که امروز کدام خانواده است که با مشکل بیکاری مواجه نیست، لذا اگر تولیدی با تدبیر کار کند این مشکل حل و فصل می‌شود.
 
روحانی گفت: ما قرار بود در چشم‌انداز 20 ساله حداکثر 8درصد رشد اقتصادی داشته باشیم اما در حال حاضر این رشد به حدود 3 درصد رسیده است در اینجا این سؤال پیش می‌آید کدام کشور در منطقه تورم بالای 30 درصد دارد؛ مردم در تهیه مواد غذایی در طول 12 ماه گذشته با تورم بالای 40 درصد مواجه بوده‌اند اما اگر تولید رونق پیدا کند بیکاری حل،‌ عرضه کالا زیاد و تعادل برقرار می‌شود و ناچار نمی‌شویم هر کالای بُنجلی را به کشور وارد کنیم. 
 
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه در پایان امسال 400 هزار نفر متخصص کامپیوتر بیکار و 100 هزار مهندس بیکار داشته‌ایم، تصریح کرد: هر سال در دانشگاه‌های ایران 900 هزار فارغ‌التحصیل خارج می‌شوند اما متذکر می‌شوم که تمامی مسائل با رونق در سایه بهبود محیط کسب و کار امکان‌پذیر است و این مسئله یکی از اهداف دولت بنده یعنی دولت تدبیر و امید است و این دولت در کوتاه‌مدت نیز بسته‌های تشویقی امید خواهد داشت.
 
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه جایگاه اقتصاد مقاومتی در دولت تدبیر و امید کجاست؟ اظهار داشت: اقتصاد مقاومتی یعنی اقتصاد استقامتی، ما باید مقاومت را ادامه دهیم اما نه برای کوتاه‌مدت، بلکه برای بلند مدت. اقتصاد مقاومتی به معنای اقتصاد ریاضتی نیست بلکه این معنا را می‌دهد که ما باید به سمت تولید داخلی برویم و کاری کنیم که اهداف اقتصادی دنبال شود تا به رشد 8 درصدی برسیم و نگذاریم در جامعه بیکاری باقی بماند.  
 
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی یعنی خرج‌های دولت می‌بایست کاهش پیدا کند، ادامه داد: واردات می‌بایست کاهش پیدا کرده و تولیدات داخلی زیاد شود لذا باید با استقامت اهداف اقتصادی از جمله چشم‌انداز را دنبال کنیم و نگذاریم در حوزه اقتصاد و سیاست در دنیا منزوی شویم.  
 
حجت‌الاسلام روحانی با بیان اینکه می‌بایست با اقتصاد مقاومتی توطئه‌های دشمن نقش برآب شوند، گفت: در این راستا رفاه برای مردم خلق می‌شود و این کار امکان‌پذیر است چرا که ایران منابع غنی و سرمایه انسانی ارزشمند دارد؛ در این جامعه 4 میلیون دانشجو و تعداد زیادی استاد و متخصص و مدیر وجود دارد، لذا با سعه صدر و برنامه‌ریزی، همه مشکلات حل می‌شود.  
 
نماینده مجلس خبرگان در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا دولت تدبیر و امید برنامه هدفمندی یارانه‌ها را ادامه می‌دهد یا خیر؟ تصریح کرد: یارانه باید هدفمند شود اما سؤال اینجا آیا هدفمند شد؟! هدفمندی یارانه هدف قشنگی است، باید بگویم هدفمندی یارانه‌ها از برنامه دوم و سوم مجلس دنبال شد و خدا را شکر می‌کنم که قدم اول آن ولو ناقص اجرا شد؛ ای کاش این هدفمندی همان‌طور که مجلس آن را تصویب کرده بود اجرایی می‌شد.  
 
وی با بیان اینکه قرار بود هدفمندی یارانه‌ها به تولید رونق دهد، اظهار داشت: هدفمندی یارانه برای این است که علامت درست به تولید بدهیم و عدالت را در جامعه اجرا کنیم لذا بنده می‌گویم این مسئله مصوب مجلس است و باید طبق قانون ادامه پیدا کند و به دقت اجرا شود اما می‌بایست نواقص گذشته آن را جبران کنیم.  
 
حجت‌الاسلام روحانی با بیان اینکه در کنار یارانه نقدی نیاز به یارانه کالایی نیز داریم، عنوان کرد: در دولت تدبیر و امید در کنار یارانه نقدی،‌ باید یارانه کالایی به مردم داده شود تا دهک‌های پایین و قشر ضعیف دغدغه نداشته باشند.  
 
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: اساس اقتصاد "دولت تدبیر و امید" دادن آرامش و برداشتن نگرانی از مردم است، این دولت به دنبال این مسئله است که رونق اقتصادی آنچنان برقرار شود که مردم درآمد سرشار داشته و اصلا نیازی به 45 هزار تومان نداشته باشند.  
 
وی ادامه داد: صدقه گرفتن افتخار نیست صدقه دادن افتخار است؛ مردم نیاز ندارند دست به سوی دولت دراز کنند بنابراین من کاری می‌کنم که دولت به سوی مردم دست دراز کند.

روحانی در پاسخ به سوال مجری مبنی بر اینکه شما دولت فراجناحی تشکیل خواهید داد و دایره این فراجناحی تا کجا ادامه پیدا می‌کند، اظهار داشت: من معتقدم با یک جناح نمی‌توان دولت را اداره کرد چرا که یک زمانی سیاسیون می‌گفتند اگر دولت، مجلس و قوه قضاییه در یک خط باشند هماهنگی بیشتر شده و پول نفت هم که هست دنیا گلستان خواهد شد اما این اتفاق نیفتاد.

وی با تاکید بر اینکه با یک جناح نمی‌توان کشور را اداره کرد، گفت: فردی باید تصدی دولت را بر عهده بگیرد که متدین، دلسوزباشد و  قانون اساسی را قبول داشته و دلش برای این کشور بسوزد و زمانی اگر کسی از ایران سفر کرد برای کشورش افسوس نخورد و باز هم بگوید اخلاق ایرانی.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با طرح این سوال که چه کسی به ما اجازه داده که اتوبوسی بیاییم و اتوبوسی برویم تصریح کرد: با افراط میانه خوبی ندارم و معتقدم آن‌هایی که در مسیر افراط بودند حتی اگر حسن نیت هم داشتند به کشور خدمت نکردند.

وی ادامه داد: اگر افراط نبود 4 سال پیش نه اردوکشی خیابانی را شاهد بودیم و نه زندان و نه به قوه قضاییه نیاز بود و باید بگویم که اگر در مسیر اعتدال باشیم می‌توانیم کشور را به خوبی اداره کنیم.

حجت الاسلام روحانی تاکید کرد: دولت من دولتی فراجناحی خواهد بود و از تمامی کارشناسان و تمامی تحصیل کردگان دانشگاه های کشور که سرمایه ملی ما هستند استفاده می‌کنم تا از این طریق کشور را آباد کنیم.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه دولت شما نسبت به عدالت و پیشرفت چگونه عمل خواهد کرد، بیان داشت: اصل پیشرفت همان چشم انداز سند 20 ساله است و ایران همانند گذشته کشوری پیشرفته خواهد بود و عدالت نیز یعنی هر چیزی جای خود را داشته باشد، به کسی ظلم نشود، تولیدگر به حقش برسد، کارگر به حقش برسد و هر کسی که بخواهد حرف بزند لکنت نداشته باشد و راحت حرف بزند؛ در نتیجه همه باید بدانیم که عدالت از اعتدال می‌گذرد اگر اعتدال نباشد به عدالت نمی‌رسیم.

حجت الاسلام روحانی با بیان اینکه عدالت می‌تواند ملت را به سربلندی برساند، اظهار داشت: عدالت یعنی اگر مسئولی با یک هواپیما به یک کشور می‌رود هواپیما را با خبرنگار و خانواده‌اش پر نکند، بلکه کارآفرینان را با خود به همراه ببرد مانند کشور ترکیه که همواره از کارشناسان و کارآفرینان در مسایل استفاده می‌کند.

وی افزود: کسی این امر را به معنای طرفداری از سرمایه داری نداند بلکه اگر به کارآفرین توجه شود وضعیت کارگر، مهندس، تولیدگر بهتر شده و  در نتیجه شرایط بهتری پیدا می‌کنیم.


این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: ای کاش در صدا و سیما هم عدالت برقرار می‌شد و اگر نقد سازنده ای بود آن را بیان می‌کرد و اگر تهمت بود به دنبال تهمت نرود چرا که در رسانه‌ها به بسیاری از مسئولان ما ظلم شده است و ای کاش آن‌ها می‌آمدند و از خودشان دفاع می‌کردند؛ چرا که بسیاری از آن‌هایی که در زندان شاه شلاق خوردند و یار امام بودند، به آن‌ها توهین شده است.

وی با بیان اینکه صدا و سیما باید علاوه بر بهبود شبکه‌ها و افزایش بیننده‌ها به عدالت هم توجه بیشتری داشته باشد، اظهار داشت: اگر به آقای الف توهین شد صدا و سیما به آن فرد وقت داده تا پاسخگوی این توهین‌ها باشد مانند حرف امام خمینی(ره) که فرمودند اگر از پشت بلندگوی مجلس به کسی اهانت شد به وی وقت دهید تا حرف بزند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: اگر به شخصی توهین شد به آن‌ها وقت پاسخگویی بدهید، سرمایه های انقلاب را تحریف نکنید، این‌ها سرمایه های انقلاب اند و به سادگی آن‌ها را از دست ندهیم و در زمین دشمن بازی نکنیم.

حجت الاسلام روحانی در پاسخ به سؤال مجری مبنی بر اینکه برنامه شما در رابطه با  سیاست خارجی، گفتگو و مذاکرات هسته ای چه خواهد بود؟گفت: مذاکرات 1+5 برای بعد از دوره ما است، دوره ما مذاکرات با سه وزیر اروپایی بود.

وی افزود: در این مساله اصل بر این است که تهدید را به فرصت تبدیل کنیم و اگر نتوانستیم، آن را به آسیب تبدیل کرده و سپس آسیب را به شرایط عالی و فرصت تبدیل کنیم.

حجت الاسلام روحانی با اشاره به اینکه سیاست ما در آن زمان در طی 22 ماه تحت نظارت مقام معظم رهبری که بنده نماینده ایشان در شورای عالی امنیت ملی بودم این بود که تهدیدها را دفع کرده و توطئه آمریکا را بشکنیم.

وی گفت: آمریکا در آن زمان می‌خواست پرونده ایران را به شورای امنیت بفرستد اما ما نگذاشتیم کشور دچار تحریم شود و آنچه که اکنون در فناوری هسته ای داریم را کامل کرده و به دنبال این بودیم که آن را تبدیل به یک فرصت کنیم.

وی افزود: زمانی که سه وزیر اروپایی به ایران دعوت شدند تنها 10 سانتریفیوژ داشتیم، کیک زرد و حتی یک گرم USC نداشتیم و ما به یک فرصت نیاز داشتیم چرا که آمریکا می‌خواست این را به همه اثبات کند که ایران به دنبال بمب است اما ما می‌خواستیم بگوییم که ایران همان گونه که مقام معظم رهبری فرمودند به دنبال ایجاد بمب هسته ای نیست بلکه ایران به دنبال توسعه و فناوری بوده و این امر هم با ارشادات رهبری، اجماع مسئولین و عنایت خداوند انجام شد.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به بخشی از سخنان فیشر که به تهران قول داده بود که پرونده ایران به شورای امنیت نرود، تصریح کرد: در آن زمان فرانسه و انگلیس نیز قول حق وتو را به ایران دادند و گفتند که در مقابل آمریکا می‌ایستیم اما این کار را انجام ندادند.

وی همچنین با اشاره به بخشی از سخنان البرادعی با این عنوان که سه وزیر اروپایی که به ایران آمده‌اند گفتند که ما سپر انسانی شدیم برای ایران تا آمریکا به این کشور حمله نکند، اظهار داشت: در آن زمان آمریکا با ریاست بوش به افغانستان و عراق حمله کرده بود و حتی اروپایی‌ها می‌گفتند که این‌ها دیوانه‌اند اما ما از آمریکا نمی‌ترسیم و تا جایی که می‌توانیم نباید بگذاریم جنگ ایجاد شود و اگر هم اتفاق افتاد تا پایان می‌ایستیم و من هم به عنوان شخصی که در 8 سال دفاع مقدس حضور پررنگ داشتم تا پای جان در این امر ایستادگی خواهم کرد.

این کاندیدای ریاست جمهوری افزود: ما در آن زمان نگذاشتیم پرونده ایران به شورای امنیت برود و صلح آمیز بودن فناوری هسته ای را ظرف یک سال ثابت کردیم.

حجت الاسلام روحانی با بیان اینکه شورای حکام در آذر 83 به اتفاق آرا فعالیت ایران را صلح آمیز هسته ای اعلام کرد، گفت: این امر به منزله شکست آمریکا بود و حتی خانم رایس اذعان داشتند که ما می‌خواستیم ایران را منزوی کنیم اما ایران ما را منزوی کرد.

وی ادامه داد: ما باید امروز تهدیدها را به فرصت تبدیل کنیم هر چند که امروز وضعیت فرق کرده و پرونده به شورای امنیت فرستاده شده در نتیجه باید تلاش کنیم این تحریم ظالمانه برداشته شود و پرونده از شورای امنیت بیرون آید اما متأسفانه این ظلم شورای امنیت تحت سلطه طلبی آمریکا است.

حجت الاسلام روحانی با اشاره به اینکه آن روزها ما با وزرا مذاکره کردیم و بعد به سراغ روسا رفتیم، گفت: امروز نیز  باید روسای 5 کشور مذاکره کنیم و این کار زمانی اتفاق می‌افتد که متحد بوده و پشت مذاکره کننده را خالی نکنیم و ما از این نبرد با همت بلند، ارشادات رهبری امت و وحدت ملت و تدبیر و نه با درشت گویی پیروز شویم.

روحانی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه در قرارداد سعدآباد، بروکسل و پاریس همه چیز متوقف شد، اظهار داشت: قرارداد سعدآباد اصلاً به هیچ عنوان جنبه قراردادی نداشت و در بیانیه تهران قطعنامه به این عنوان آمده بود که همه چیز (مسایل هسته ای) متوقف شود البته ما نگذاشتیم که این اتفاق بیفتد و تنها 10 سانتریفیوژ در نطنز تعطیل شد.

وی افزود: بحث UFC در مهر 82 انجام شده، در فروردین 83 افتتاح، در پاییز 83 مرحله بعدی آن افتتاح شده و در فروردین 84 این فرآیند کامل شد، همچنین  آب سنگین در تابستان 83، کیک زرد و 3 هزار سانتری فیوژ در زمستان 83 تولید شد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر اینکه ما فناوری هسته ای را کامل کردیم، گفت: مقام معظم رهبری در مذاکرات تهران در تاریخ 11/8/82 فرمودند که در این مذاکرات توطئه آمریکا و اسراییل شکسته شد و ما توانستیم فناوری هسته ای را کامل کنیم و منظورم از ما تمامی دانشمندان در این عرصه است که فرصت لازم را ایجاد کردیم تا UCF و UF6 کامل و تولید شود و همچنین روزی که من این پرونده را ترک کردم 1700 سانتریفیوژ داشتیم در حالی که وقتی این پرونده را بر عهده گرفتم تنها 750 سانتریفیوژ داشتیم.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پایان خاطر نشان کرد: همه چیز با کلید تدبیر حل شده و در نهایت رونق اقتصادی ایجاد خواهد شد.





انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.