سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گزارش تبلیغات نامزدها در رسانه ملی/

ولایتی: همکاری تنگاتنگی با مجلس خواهم داشت/ روحانی: من یک اعتدال‌گرا هستم/ حدادعادل: قولی می‌دهم که بتوانم انجام دهم

ولایتی، روحانی و حدادعادل در سومین شب پخش تبلیغات نامزدهای ریاست جمهوری یازدهم در رسانه ملی با حضور در سیمای جمهوری اسلامی به تبیین دیدگاه‌ها و برنامه‌های خود پرداختند.

به گزارش خبرنگار احزاب باشگاه خبرنگاران، علی‌اکبر ولایتی کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در برنامه با دوربین که شبکه اول سیما پخش شد با اشاره به زندگینامه خود گفت: در 4 تیرماه سال 1324 در قریحه رستم‌آباد شمیرانات متولد شدم. 
 
این کاندیدای انتخابات با بیان اینکه اصالتاً شمیرانی هستم، ادامه داد: پس از گذراندن دوره دبیرستان در کنکور سراسری رتبه 49 را به دست آوردم از این رو در هر دانشگاهی می‌توانستم پذیرش شوم، من نیز رشته پزشکی دانشگاه تهران را انتخاب کردم.
 
وی افزود: پس از 7 سال تحصیلات پزشکی‌ام به اتمام رسید و پزشک عمومی شدم و از آنجایی که به طبابت اطفال علاقمند بودم و روحیه عاطفی انجام این کار را داشتم دوران تخصصم را زیر نظر دکتر قریب گذراندم.
 
ولایتی با اشاره به سوابق انقلابی‌اش گفت: من از سن 17 سالگی در ساواک پرونده دارم و انجمن پزشکی دانشگاه تهران را بنیان‌گذاری کردم و در همان زمان شبکه مخفی بیمارستانی را برای درمان انقلابیون زخمی راه‌اندازی کردم.
 
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به سوابق مدیریتی‌اش تصریح کرد: سال 58 معاون درمان وزارت بهداشت شدم و در اولین دوره مجلس شورای اسلامی به عنوان نماینده مردم تهران رای آوردم ولی پس از یک سال و نیم در 25 آذر 1360 از سوی مقام معظم رهبری که در آن زمان رئیس‌جمهور بودند به عنوان وزیر امور خارجه منصوب شدم. 
 
وی با تاکید بر سابقه 16 ساله‌اش در وزارت امور خارجه اذعان داشت: پس از پایان دوران وزارت امور خارجه به عنوان مشاور امور بین‌الملل مقام معظم رهبری منصوب شدم و تاکنون نیز این مسئولیت ادامه دارد.

مشاور امور بین‌الملل مقام معظم رهبری ادامه داد: در طول 16 سال گذشته که وزیر امور خارجه بودم روابط سیاست خارجی ایران را از زیر صفر شروع کردم و توانستم دیپلماسی جنگ و بحران را مدیریت کنم.
 
ولایتی با اشاره به سفارتخانه‌های فعال پس از انقلاب در کشورمان تصریح کرد: در زمانی که وزارت امور خارجه را تحویل گرفتم 9 سفیر داشتیم و سفارت ایران در واشنگتن مهم‌ترین سفارتخانه بود،به با وجود این شرایط و رهبری حضرت امام (ره) و ریاست جمهوری مقام معظم رهبری توانستم سیاست خارجی کشورمان را به میزان قابل توجهی احیا کنم. 
 
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر وصیت‌نامه حضرت امام (ره) ادامه داد: در این وصیت‌نامه از همه وزارت خانه‌ها یاد شده است ولی نسبت به وزارت امور خارجه انتقاداتی را مطرح کرده‌اند که مربوط به زمان قبل از وزارت من است؛ در آن زمان هفت وزیر  و سرپرست در وزارت امور خارجه آمدند و رفتند و تقریباً هر 5 ماه یک‌بار وزارت امور خارجه دست‌خوش تغییر می‌شد. 
 
وی افزود: پس از اینکه بنده در وزارت امور خارجه مشغول شدم و این شرایط را سامان دادم باعث شد که امام خمینی (ره) نسبت به فعالیت من ابراز رضایت کنند.
 
ولایتی با بیان اینکه اگر رئیس جمهور منتخب مردم شوم می‌توانم بار دیگر روابط خارجی را بازسازی کنم اظهار داشت: شرایط روابط خارجی کنونی کشورمان نسبت به زمانی که من وزیر امور خارجه بودم سخت‌تر نیست؛ در آن زمان توانستم قطعنامه 598 و همچنین قرارداد 1975 را تثبیت کنم. 
 
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد:‌از این رو من می‌دانم که چگونه مسئله هسته‌ای ایران را با حفظ حقوق هسته‌ای حل کنم.
 
وی گفت: 7 سال از زمان وزارتم جنگ بود و دو سال آن به مذاکرات نفس‌گیر اجرای قطعنامه مربوط می‌شد؛ در این مدت زمان توانستم به درستی از عهده مشکلات برآیم.
 
ولایتی با اشاره به آغاز جنگ گفت: سه روز قبل از جنگ صدام حسین قرارداد 1975 را در جمع خبرنگاران پاره کرد و گفت این قرارداد متعلق به زمانی بود که ایران قوی بود و ما ضعیف بودیم اکنون که ایران ضعیف شده باید تمام اروند رود به ما بازگردد و در همان زمان اعلان جنگ کرد. 
 
مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل اضافه کرد: در زمان جنگ حضرت امام خمینی (ره) بنده را به عنوان مسئول مذاکرات منصوب کرد و در این راستا به من اختیار تام داد و حتی در مواردی که از ایشان سؤال می‌پرسیدم از طریق حاج احمد آقا به من اعلام می‌کرد که شما اختیار تام دارید؛ این اعتماد حضرت امام باعث شد که من در مقابل ملت ایران سرافکنده نشوم.
 
ولایتی تصریح کرد: جنگ ایران و عراق پس از 200 سال اولین جنگی بود که به ایران تحمیل شد و قطعه‌ای از آن جدا نشد چرا که در هر جنگ یک قطعه از سرزمینمان جدا می‌شد. 
 
وی افزود: توانستیم در آن زمان با حمایت‌های امام خمینی (ره)، ریاست جمهوری مقام معظم رهبری،‌ مقاومت رزمندگان و پشتیبانی مردم ایران پیروزی را در حوزه نظام محقق کنیم. 
 
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: همچنین در حوزه مذاکرات مربوط به صلح توانستم به گونه‌ای رفتار کنم تا آنچه را که طرف مقابل نتوانسته بود در جنگ بدست بیاورد بار دیگر از آن دلسرد شود. 
 
ولایتی اظهار داشت: به مردم اطمینان می‌دهم که اگر رئیس‌جمهور شوم مسئله هسته‌ای را با اجرای دیپلماسی فعال حل خواهم کرد. 
 
وی با اشاره به روابط بسیار نزدیکی که با رهبران آن زمان جهان داشت،‌گفت: در آن زمان توانسته بودم با رهبر چین، دبیر کل حزب کمونیست و همین‌طور آقای میتراند و دیگران روابط نزدیکی برقرار کنم حتی آقای میتراند به من می‌گفت هر وقتی می‌خواهی به اروپا و یا آمریکا سفر کنی به کاخ الیزه بیایید و در رابطه با روابط ایران و فرانسه گزارش دهید تا ببینیم روابط این دو کشور چگونه پیش می‌روید. 
 
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین با اشاره به اجلاس هشتم جنبش عدم تعهد تصریح کرد: قرار بود اجلاس هشتم جنبش عدم تعهد به میزبانی کشور عراق برگزار شود ولی با صحبت‌هایی که با خانم گاندی داشتم باعث شد که وی میزبانی اجلاس هشتم را به زیمبابوه انتقال دهد چرا که ما در آن زمان با عراق در حال جنگ بودیم و گفته بودم اگر اجلاس هشتم در بغداد برگزار شود جمهوری اسلامی ایران از جنبش عدم تعهد خارج می‌شود. 
 
وی با تاکید بر مشکلات کنونی کشور ادامه داد:‌مشکل کنونی کشور معیشت مردم و ارتباط خارجی است، اگر روابط خارجی با کشورهای دیگر درست شود،‌مشکلات اقتصادی نیز برطرف می‌شود چرا که میلیاردها تومان پول حبس شده راه بازگشت به کشور را پیدا می‌کنند.
 
ولایتی خاطرنشان کرد: ما نباید با دیگر کشورها غیر از آمریکا به حالت قفل شده درآید؛ ما در شرایطی بودیم که وزرای امور خارجه سایر کشورها برای آمدن به ایران صف می‌کشیدند.

ولایتی افزود: در بیداری اسلامی کشورهای مختلف نشان دادند که به ایران و مقام معظم رهبری اعتماد دارند و بیانات ایشان در این اجلاس‌ها و اجلاس‌های بیداری اسلامی بسیار تعیین کننده بود و نقش و نفود کشورمان را یک بار دیگر آشکارا کرد.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه بنده با اجماع اعضای اجلاس بیداری اسلامی به عنوان دبیر کل این اجلاس انتخاب شده‌ام ادامه داد: اینکه این کشورها دعوت جمهوری اسلامی را اجابت می‌کنند و برای حضور در این اجلاس‌ها به ایران می‌آیند نشان دهنده اعتماد آنان است و علیرغم تمام توطئه‌هایی که دیگران انجام دادند تا بیداری اسلامی را بیداری عربی بنامند اما ملت‌های مسلمان به بیانات مقام معظم رهبری با احترام نگاه کردند.

وی با بیان اینکه مساله معیشت مردم از مسایل اساسی و مهم کشور است افزود: مردم از گرانی و تورم افسارگسیخته رنج می‌برند و علت این مسایل مشخص است و علاج و راه حل دارد.

ولایتی ادامه داد: یک بخش از راه حل این مسایل به روابط خارجی مربوط می‌شود که نیاز به بازسازی دارد و بخش دیگر هم در داخل کشور است که باید با تنظیم بازار و ارزان شدن قیمت‌ها به حل مسایل کمک کنیم.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه این قابل قبول نیست که مردم هر روز شاهد افزایش قیمت‌ها باشند گفت: چرا باید نقدینگی ما از 90 هزار میلیارد تومان در سال 85 به حدود 500 هزار میلیارد تومان در سال جاری برسد این مساله به این معنا است که مقدار زیادی پول در جامعه پخش شده است.

وی با بیان اینکه علاج مشکلات اقتصادی در تقویت تولید و واگذار کردن امر تولید به مردم است ادامه داد: باید اصل 44 به صورت دقیق اجرا شود؛ و طرح هدفمندی یارانه‌ها کاملا قابل قبول است اما باید مطابق قانون اجرا شود.

ولایتی تأکید کرد: برای علاج کوتاه مدت مسایل حاد اقتصادی کشور بنده یک فرصت 100 روزه می خواهم و به عنوان یک طبیب به مشکلات اقتصادی نگاه می‌کنم.

وی ادامه داد: طبیب در مواجهه با بیمار در ابتدا علائم وی را می‌سنجد و ضمن به دنبال علت بیماری گشتن اگر بیمار تب بالایی داشته باشد در حین اینکه تب را پایین می‌آورد به دنبال دلیل هم است.

ولایتی گفت: کشورمان پول‌هایی در خارج دارد و با دیپلماسی می‌توانیم این پول‌ها را باز گردانیم.

وی گفت: باید در کار اقتصادی ثبات داشته باشیم؛ شعار دولت بنده اخلاق محوری و ثبات در مدیریت است.

ولایتی تأکید کرد: اخلاق محوری خواسته مردم است و مردم از اینکه ببینند مسئولان با یکدیگر ستیز می‌کنند ناراحت می‌شوند و آن را نمی‌پسندند.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری درباره ثبات در مدیریت گفت: نباید به دنبال این باشیم که مدیر بله قربان گو بیاوریم چرا که در این صورت به تخصص‌ها توجه نمی‌کنیم.

ولایتی ادامه داد: هر فردی که با ما همکار می‌شود باید متدین و خدا ترس باشد چرا که در این صورت دیگر به فساد کشیده نمی‌شود.

وی افزود: افرادی که با ما همکاری می‌کنند باید تجربه داشته باشند و آدم‌های بی‌تجربه نیایند که سیاه مشق بنویسند.

ولایتی با بیان اینکه مردم سیاست‌ها و کارهای افراطی را نمی‌پسندند ادامه داد: همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودند باید جاذبه حداکثری و دافعه حداقلی داشته باشیم.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: هیئت دولت عقل کل نیست و باید دولت مشورت پذیر باشد.

وی ادامه داد: روابط خارجی ما تقریبا به حالت رکود در آمده است و دولت آینده باید  این اعتماد را به مردم بدهد که تصمیمات و بخش نامه‌هایش حساب شده است و هر روز تغییر نمی‌کند.

ولایتی با بیان اینکه دولت باید قانون‌گرا باشد ادامه داد: در صورت اقبال مردم به بنده و تشکیل دولت برای اینکه ما نشان بدهیم قانون‌گرا خواهیم بود حتما همکاری نزدیک و تنگاتنگی با مجلس خواهیم داشت در حال حاضر هم بعضی از دوستانی که در ستاد ما هستند  نماینده مجلسند و یا اینکه سمت مهمی در مجلس دارند.

ولایتی تأکید کرد: انتخاب وزرا، تدوین برنامه‌ها، بستن بودجه و غیره حتما با همکاری نزدیک و تنگاتنگ با دیگر قوا انجام خواهد شد.

وی با بیان ایکه همکاری میان قوا از کارهای بسیار مهم و اساسی است ادامه داد: در کشورمان امکانانت زیادی وجود دارد و اقتصاد مقاومتی را که مقام معظم رهبری به آن اشاره کردند قابل اجرا است.

نامزد یازدهمین دوره ریاست جمهوری ادامه داد: به عنوان مثال ما باید یک جاده ابریشم را ایجاد کنیم و باید از ظرفیت های ترانزیتی کشورمان به خوبی بهره بگیریم.

وی خاطر نشان کرد: اگر ملت ایران به بنده اعتماد کنند مطمئنا مسایل پیش آمده را با ظرفیت و توان کشور حل خواهم کرد.

حجت‌الاسلام حسن روحانی نیز با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه انگیزه شما از شرکت در انتخابات چیست؟ اظهار داشت: این سؤالی نیازی به توجیه ندارد؛ با توجه به وضع کشور و مشکلات شهری و روستایی،‌ پیر و جوان، دانشجو،‌ کارگر و عشایر، همه می‌دانند که امروز با چه مشکلاتی در زندگی روزمره و مسائل اجتماعی مواجه هستیم. 
 
عضو تشخیص مصلحت نظام افزود: من نیز به عنوان فردی که بضاعت و تجربه دارم و در دوران مجلس شورای اسلامی، دفاع مقدس،‌ هشت سال فعالیت در کنار آقای هاشمی و خاتمی به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی و همچنین حضور فعال در مجمع تشخیص مصلحت و مجلس خبرگان و همچنین نماینده رهبری، دلم می‌خواهد تجربه و آشنایی‌هایم را که از سرمایه ملت کسب کردم در اختیار آینده کشور قرار دهم تا شاهد رفاه بهتری برای مردم باشیم. 
 
وی با بیان اینکه بنده یک اعتدال‌گرا هستم، گفت: من همیشه با اصولگرایان و اصلاح‌طلبان آشنا و نزدیک بوده و کار کرده‌ام، امروز نیز این مسیر را طی می‌کنم؛ در این سی و چند سال مسیر و خطم تغییر نکرده و هیچ‌گاه افراط گرا نبودم لذا امروز نیز نماینده کسانی هستم که اعتدال را دوست دارند. 
 
حجت‌الاسلام روحانی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه دولت تدبیر و امید برای حل مشکلات مردم در حوزه اقتصادی مثل تورم و کاهش نرخ ارز چه برنامه‌های مدونی دارد، اظهار داشت: ریشه همه مشکلات و معضلات اقتصادی به بحث کارآمدی دولت مربوط می‌شود؛ در بخش اقتصاد اساس کار بر پایه فعالیت دولت است.
 
نماینده مجلس خبرگان تصریح کرد: در این خصوص نحله‌های مختلفی وجود دارد؛ یک نحله معتقد است دولت باید پروژه اجرا کند، نحله دوم معتقد است دولت باید اعتبارات را تقسیم کند و نحله بعدی می‌گوید دولت باید دنبال خصوصی‌سازی باشد اما نحله چهارم معتقد است وظیفه اصلی دولت این است که محیط کسب و کار را آماده و بهبود بخشد تا تولید در بخش صنعت و کشاورزی و خدمات رونق پیدا کند. 
 
وی با بیان اینکه امروز مشکلات تولید با یک تدبیر مناسب قابل حل است، گفت: برخی مشکلات را می‌توان در کوتاه‌مدت و برخی نیازمند برنامه بلندمدت است؛ لازم به ذکر است بگویم ما در حال حاضر بیش از چهل و یک هزار واحد صنعتی نیمه تمام داریم که چنانچه فقط 34 هزار میلیارد تومان اعتبار در اختیار واحدها گذاشته شود این واحدها هم کامل می‌شوند و هم 499 هزار نفر مشغول به کار می‌شوند. 
 
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: در بخش تولیدی اگر ثبات برقرار شود و مقررات اقتصادی تغییر نکند همه فعال می‌شوند و همچنین اگر ما بتوانیم رونق اقتصادی را درست کنیم معضل بیکاری حل می‌شود.
 
حجت‌الاسلام روحانی اظهار داشت: امروز حداقل سه میلیون و 300 هزار نفر بیکار در جامعه وجود دارد اگر این افراد مشغول به کار شوند و هر کدام به اندازه یک میلیون به بخش تولید خدمت کنند نتیجه آن می‌شود که در هر ماه سه میلیون نفر به کشور خدمت می‌کنند. 
 
وی با اشاره به فساد مالی سه هزار میلیاردی گفت: این فساد تنها مسئله‌ای نبود که به دادگاه رفت چرا که در دادگاه وجدان، خیلی‌ها باید محاکمه شوند که چرا کاری نکرده‌اند که این سه میلیون نوجوان بیکار نباشند؛ سؤال من این است که امروز کدام خانواده است که با مشکل بیکاری مواجه نیست، لذا اگر تولیدی با تدبیر کار کند این مشکل حل و فصل می‌شود.
 
روحانی گفت: ما قرار بود در چشم‌انداز 20 ساله حداکثر 8درصد رشد اقتصادی داشته باشیم اما در حال حاضر این رشد به حدود 3 درصد رسیده است در اینجا این سؤال پیش می‌آید کدام کشور در منطقه تورم بالای 30 درصد دارد؛ مردم در تهیه مواد غذایی در طول 12 ماه گذشته با تورم بالای 40 درصد مواجه بوده‌اند اما اگر تولید رونق پیدا کند بیکاری حل،‌ عرضه کالا زیاد و تعادل برقرار می‌شود و ناچار نمی‌شویم هر کالای بُنجلی را به کشور وارد کنیم. 
 
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه در پایان امسال 400 هزار نفر متخصص کامپیوتر بیکار و 100 هزار مهندس بیکار داشته‌ایم، تصریح کرد: هر سال در دانشگاه‌های ایران 900 هزار فارغ‌التحصیل خارج می‌شوند اما متذکر می‌شوم که تمامی مسائل با رونق در سایه بهبود محیط کسب و کار امکان‌پذیر است و این مسئله یکی از اهداف دولت بنده یعنی دولت تدبیر و امید است و این دولت در کوتاه‌مدت نیز بسته‌های تشویقی امید خواهد داشت.
 
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه جایگاه اقتصاد مقاومتی در دولت تدبیر و امید کجاست؟ اظهار داشت: اقتصاد مقاومتی یعنی اقتصاد استقامتی، ما باید مقاومت را ادامه دهیم اما نه برای کوتاه‌مدت، بلکه برای بلند مدت. اقتصاد مقاومتی به معنای اقتصاد ریاضتی نیست بلکه این معنا را می‌دهد که ما باید به سمت تولید داخلی برویم و کاری کنیم که اهداف اقتصادی دنبال شود تا به رشد 8 درصدی برسیم و نگذاریم در جامعه بیکاری باقی بماند.  
 
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی یعنی خرج‌های دولت می‌بایست کاهش پیدا کند، ادامه داد: واردات می‌بایست کاهش پیدا کرده و تولیدات داخلی زیاد شود لذا باید با استقامت اهداف اقتصادی از جمله چشم‌انداز را دنبال کنیم و نگذاریم در حوزه اقتصاد و سیاست در دنیا منزوی شویم.  
 
حجت‌الاسلام روحانی با بیان اینکه می‌بایست با اقتصاد مقاومتی توطئه‌های دشمن نقش برآب شوند، گفت: در این راستا رفاه برای مردم خلق می‌شود و این کار امکان‌پذیر است چرا که ایران منابع غنی و سرمایه انسانی ارزشمند دارد؛ در این جامعه 4 میلیون دانشجو و تعداد زیادی استاد و متخصص و مدیر وجود دارد، لذا با سعه صدر و برنامه‌ریزی، همه مشکلات حل می‌شود.  
 
نماینده مجلس خبرگان در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا دولت تدبیر و امید برنامه هدفمندی یارانه‌ها را ادامه می‌دهد یا خیر؟ تصریح کرد: یارانه باید هدفمند شود اما سؤال اینجا آیا هدفمند شد؟! هدفمندی یارانه هدف قشنگی است، باید بگویم هدفمندی یارانه‌ها از برنامه دوم و سوم مجلس دنبال شد و خدا را شکر می‌کنم که قدم اول آن ولو ناقص اجرا شد؛ ای کاش این هدفمندی همان‌طور که مجلس آن را تصویب کرده بود اجرایی می‌شد.  
 
وی با بیان اینکه قرار بود هدفمندی یارانه‌ها به تولید رونق دهد، اظهار داشت: هدفمندی یارانه برای این است که علامت درست به تولید بدهیم و عدالت را در جامعه اجرا کنیم لذا بنده می‌گویم این مسئله مصوب مجلس است و باید طبق قانون ادامه پیدا کند و به دقت اجرا شود اما می‌بایست نواقص گذشته آن را جبران کنیم.  
 
حجت‌الاسلام روحانی با بیان اینکه در کنار یارانه نقدی نیاز به یارانه کالایی نیز داریم، عنوان کرد: در دولت تدبیر و امید در کنار یارانه نقدی،‌ باید یارانه کالایی به مردم داده شود تا دهک‌های پایین و قشر ضعیف دغدغه نداشته باشند.  
 
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: اساس اقتصاد "دولت تدبیر و امید" دادن آرامش و برداشتن نگرانی از مردم است، این دولت به دنبال این مسئله است که رونق اقتصادی آنچنان برقرار شود که مردم درآمد سرشار داشته و اصلا نیازی به 45 هزار تومان نداشته باشند.  
 
وی ادامه داد: صدقه گرفتن افتخار نیست صدقه دادن افتخار است؛ مردم نیاز ندارند دست به سوی دولت دراز کنند بنابراین من کاری می‌کنم که دولت به سوی مردم دست دراز کند.

روحانی در پاسخ به سوال مجری مبنی بر اینکه شما دولت فراجناحی تشکیل خواهید داد و دایره این فراجناحی تا کجا ادامه پیدا می‌کند، اظهار داشت: من معتقدم با یک جناح نمی‌توان دولت را اداره کرد چرا که یک زمانی سیاسیون می‌گفتند اگر دولت، مجلس و قوه قضاییه در یک خط باشند هماهنگی بیشتر شده و پول نفت هم که هست دنیا گلستان خواهد شد اما این اتفاق نیفتاد.

وی با تاکید بر اینکه با یک جناح نمی‌توان کشور را اداره کرد، گفت: فردی باید تصدی دولت را بر عهده بگیرد که متدین، دلسوزباشد و  قانون اساسی را قبول داشته و دلش برای این کشور بسوزد و زمانی اگر کسی از ایران سفر کرد برای کشورش افسوس نخورد و باز هم بگوید اخلاق ایرانی.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با طرح این سوال که چه کسی به ما اجازه داده که اتوبوسی بیاییم و اتوبوسی برویم تصریح کرد: با افراط میانه خوبی ندارم و معتقدم آن‌هایی که در مسیر افراط بودند حتی اگر حسن نیت هم داشتند به کشور خدمت نکردند.

وی ادامه داد: اگر افراط نبود 4 سال پیش نه اردوکشی خیابانی را شاهد بودیم و نه زندان و نه به قوه قضاییه نیاز بود و باید بگویم که اگر در مسیر اعتدال باشیم می‌توانیم کشور را به خوبی اداره کنیم.

حجت الاسلام روحانی تاکید کرد: دولت من دولتی فراجناحی خواهد بود و از تمامی کارشناسان و تمامی تحصیل کردگان دانشگاه های کشور که سرمایه ملی ما هستند استفاده می‌کنم تا از این طریق کشور را آباد کنیم.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه دولت شما نسبت به عدالت و پیشرفت چگونه عمل خواهد کرد، بیان داشت: اصل پیشرفت همان چشم انداز سند 20 ساله است و ایران همانند گذشته کشوری پیشرفته خواهد بود و عدالت نیز یعنی هر چیزی جای خود را داشته باشد، به کسی ظلم نشود، تولیدگر به حقش برسد، کارگر به حقش برسد و هر کسی که بخواهد حرف بزند لکنت نداشته باشد و راحت حرف بزند؛ در نتیجه همه باید بدانیم که عدالت از اعتدال می‌گذرد اگر اعتدال نباشد به عدالت نمی‌رسیم.

حجت الاسلام روحانی با بیان اینکه عدالت می‌تواند ملت را به سربلندی برساند، اظهار داشت: عدالت یعنی اگر مسئولی با یک هواپیما به یک کشور می‌رود هواپیما را با خبرنگار و خانواده‌اش پر نکند، بلکه کارآفرینان را با خود به همراه ببرد مانند کشور ترکیه که همواره از کارشناسان و کارآفرینان در مسایل استفاده می‌کند.

وی افزود: کسی این امر را به معنای طرفداری از سرمایه داری نداند بلکه اگر به کارآفرین توجه شود وضعیت کارگر، مهندس، تولیدگر بهتر شده و  در نتیجه شرایط بهتری پیدا می‌کنیم.


این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: ای کاش در صدا و سیما هم عدالت برقرار می‌شد و اگر نقد سازنده ای بود آن را بیان می‌کرد و اگر تهمت بود به دنبال تهمت نرود چرا که در رسانه‌ها به بسیاری از مسئولان ما ظلم شده است و ای کاش آن‌ها می‌آمدند و از خودشان دفاع می‌کردند؛ چرا که بسیاری از آن‌هایی که در زندان شاه شلاق خوردند و یار امام بودند، به آن‌ها توهین شده است.

وی با بیان اینکه صدا و سیما باید علاوه بر بهبود شبکه‌ها و افزایش بیننده‌ها به عدالت هم توجه بیشتری داشته باشد، اظهار داشت: اگر به آقای الف توهین شد صدا و سیما به آن فرد وقت داده تا پاسخگوی این توهین‌ها باشد مانند حرف امام خمینی(ره) که فرمودند اگر از پشت بلندگوی مجلس به کسی اهانت شد به وی وقت دهید تا حرف بزند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: اگر به شخصی توهین شد به آن‌ها وقت پاسخگویی بدهید، سرمایه های انقلاب را تحریف نکنید، این‌ها سرمایه های انقلاب اند و به سادگی آن‌ها را از دست ندهیم و در زمین دشمن بازی نکنیم.

حجت الاسلام روحانی در پاسخ به سؤال مجری مبنی بر اینکه برنامه شما در رابطه با  سیاست خارجی، گفتگو و مذاکرات هسته ای چه خواهد بود؟گفت: مذاکرات 1+5 برای بعد از دوره ما است، دوره ما مذاکرات با سه وزیر اروپایی بود.

وی افزود: در این مساله اصل بر این است که تهدید را به فرصت تبدیل کنیم و اگر نتوانستیم، آن را به آسیب تبدیل کرده و سپس آسیب را به شرایط عالی و فرصت تبدیل کنیم.

حجت الاسلام روحانی با اشاره به اینکه سیاست ما در آن زمان در طی 22 ماه تحت نظارت مقام معظم رهبری که بنده نماینده ایشان در شورای عالی امنیت ملی بودم این بود که تهدیدها را دفع کرده و توطئه آمریکا را بشکنیم.

وی گفت: آمریکا در آن زمان می‌خواست پرونده ایران را به شورای امنیت بفرستد اما ما نگذاشتیم کشور دچار تحریم شود و آنچه که اکنون در فناوری هسته ای داریم را کامل کرده و به دنبال این بودیم که آن را تبدیل به یک فرصت کنیم.

وی افزود: زمانی که سه وزیر اروپایی به ایران دعوت شدند تنها 10 سانتریفیوژ داشتیم، کیک زرد و حتی یک گرم USC نداشتیم و ما به یک فرصت نیاز داشتیم چرا که آمریکا می‌خواست این را به همه اثبات کند که ایران به دنبال بمب است اما ما می‌خواستیم بگوییم که ایران همان گونه که مقام معظم رهبری فرمودند به دنبال ایجاد بمب هسته ای نیست بلکه ایران به دنبال توسعه و فناوری بوده و این امر هم با ارشادات رهبری، اجماع مسئولین و عنایت خداوند انجام شد.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به بخشی از سخنان فیشر که به تهران قول داده بود که پرونده ایران به شورای امنیت نرود، تصریح کرد: در آن زمان فرانسه و انگلیس نیز قول حق وتو را به ایران دادند و گفتند که در مقابل آمریکا می‌ایستیم اما این کار را انجام ندادند.

وی همچنین با اشاره به بخشی از سخنان البرادعی با این عنوان که سه وزیر اروپایی که به ایران آمده‌اند گفتند که ما سپر انسانی شدیم برای ایران تا آمریکا به این کشور حمله نکند، اظهار داشت: در آن زمان آمریکا با ریاست بوش به افغانستان و عراق حمله کرده بود و حتی اروپایی‌ها می‌گفتند که این‌ها دیوانه‌اند اما ما از آمریکا نمی‌ترسیم و تا جایی که می‌توانیم نباید بگذاریم جنگ ایجاد شود و اگر هم اتفاق افتاد تا پایان می‌ایستیم و من هم به عنوان شخصی که در 8 سال دفاع مقدس حضور پررنگ داشتم تا پای جان در این امر ایستادگی خواهم کرد.

این کاندیدای ریاست جمهوری افزود: ما در آن زمان نگذاشتیم پرونده ایران به شورای امنیت برود و صلح آمیز بودن فناوری هسته ای را ظرف یک سال ثابت کردیم.

حجت الاسلام روحانی با بیان اینکه شورای حکام در آذر 83 به اتفاق آرا فعالیت ایران را صلح آمیز هسته ای اعلام کرد، گفت: این امر به منزله شکست آمریکا بود و حتی خانم رایس اذعان داشتند که ما می‌خواستیم ایران را منزوی کنیم اما ایران ما را منزوی کرد.

وی ادامه داد: ما باید امروز تهدیدها را به فرصت تبدیل کنیم هر چند که امروز وضعیت فرق کرده و پرونده به شورای امنیت فرستاده شده در نتیجه باید تلاش کنیم این تحریم ظالمانه برداشته شود و پرونده از شورای امنیت بیرون آید اما متأسفانه این ظلم شورای امنیت تحت سلطه طلبی آمریکا است.

حجت الاسلام روحانی با اشاره به اینکه آن روزها ما با وزرا مذاکره کردیم و بعد به سراغ روسا رفتیم، گفت: امروز نیز  باید روسای 5 کشور مذاکره کنیم و این کار زمانی اتفاق می‌افتد که متحد بوده و پشت مذاکره کننده را خالی نکنیم و ما از این نبرد با همت بلند، ارشادات رهبری امت و وحدت ملت و تدبیر و نه با درشت گویی پیروز شویم.

روحانی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه در قرارداد سعدآباد، بروکسل و پاریس همه چیز متوقف شد، اظهار داشت: قرارداد سعدآباد اصلاً به هیچ عنوان جنبه قراردادی نداشت و در بیانیه تهران قطعنامه به این عنوان آمده بود که همه چیز (مسایل هسته ای) متوقف شود البته ما نگذاشتیم که این اتفاق بیفتد و تنها 10 سانتریفیوژ در نطنز تعطیل شد.

وی افزود: بحث UFC در مهر 82 انجام شده، در فروردین 83 افتتاح، در پاییز 83 مرحله بعدی آن افتتاح شده و در فروردین 84 این فرآیند کامل شد، همچنین  آب سنگین در تابستان 83، کیک زرد و 3 هزار سانتری فیوژ در زمستان 83 تولید شد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر اینکه ما فناوری هسته ای را کامل کردیم، گفت: مقام معظم رهبری در مذاکرات تهران در تاریخ 11/8/82 فرمودند که در این مذاکرات توطئه آمریکا و اسراییل شکسته شد و ما توانستیم فناوری هسته ای را کامل کنیم و منظورم از ما تمامی دانشمندان در این عرصه است که فرصت لازم را ایجاد کردیم تا UCF و UF6 کامل و تولید شود و همچنین روزی که من این پرونده را ترک کردم 1700 سانتریفیوژ داشتیم در حالی که وقتی این پرونده را بر عهده گرفتم تنها 750 سانتریفیوژ داشتیم.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پایان خاطر نشان کرد: همه چیز با کلید تدبیر حل شده و در نهایت رونق اقتصادی ایجاد خواهد شد.

غلامعلي حداد عادل كانديداي انتخابات رياست جمهوري در پاسخ به سوالات ايرانيان خارج از كشور در شبكه جام جم اظهار داشت: در داخل ايران مردم معمولا با زندگي من آشنا هستند، بنده در دانشكده علوم تحصيلات خود را آغاز كرده و ليسانس خود را از دانشگاه تهران اخذ كردم.
 
وي با بيان اينكه مدرك فوق ليسانس خود را از دانشگاه شيراز گرفتم، گفت: پس از اخذ مدرك به علوم انساني گرايش پيدا كرده و يك سال در دانشگاه تهران دانشجوي علوم اجتماعي بودم، سپس وارد رشته فلسفه شده و در اين رشته دكتراي خود را اخذ كردم.  
 
حداد عادل به مشاغل و مسئوليت‌هاي خود از اول انقلاب اشاره كرد و افزود: از 22 بهمن و پس از آن در اسفند 57 معاونت وزارت فرهنگ و ارشاد بودم و مدتي نيز مديريت صدا و سيما را در شوراي سرپرستي اين سازمان به عهده داشتم همچنين يازده سال معاون وزير آموزش و پرورش بوده و تاليف كتاب‌هاي درسي و برنامه‌ريزي آموزشي را اجرا كرده‌ام.  
 
كانديداي انتخابات رياست جمهوري با بيان اينكه از سال 89 وارد مجلس شوراي اسلامي شدم، گفت:‌4 دوره نمايندگي مردم تهران را بر عهده داشت و در دوره‌هاي 7، 8 و 9 مجلس نماينده اول تهران بودم،‌ همچنين در دوره هفتم رياست مجلس را بر عهده داشتم و در دوره هشتم رئيس كميسيون فرهنگي بودم.  
 
وي ادامه داد: مديرعاملي بنياد دايرةالمعارف اسلامي و تاليف دانشنامه جهان اسلام در 23 سالي كه بنده در فرهنگستان زبان فارسي بودم برعهده‌ام بود.
 
حداد عادل با بيان اينكه در حال حاضر عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام و عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي هستم،‌اظهار داشت: بيش از 30 سال عضو شوراي عالي آموزش و پرورش بوده‌ام و هم‌اكنون 4 فرزند دارم كه تحصيلات دو نفر از آنها در مقطع دكتراي علوم سياسي و فناوري‌ نانو است و دو فرزندم ديگرم در مقطع كارشناسي ارشد در رشته مديريت فرهنگي و كارشناسي ديني مشغول فعاليت هستند همچنين همسرم دكتر ماهورزاده دانشيار تعليم و تربيت در دانشگاه الزهرا است.  
 
كانديداي انتخابات رياست جمهوري گفت: بنده به خارج از كشور سفرهاي زيادي داشتم و با ايرانيان مقيم خارج آشنا هستم؛ در تمامي سفرهايم علاقمند بودم كه از مدارس و كتاب‌هاي ايرانيان بازديد كنم و حرف‌هاي اولياء و مربيان را بشنوم.  
 
وي با بيان اينكه ايرانيان خارج از كشور بخشي از ملت ما هستند تصريح كرد: ايراني بودن به منزله زندگي در داخل مرزهاي جغرافيايي نيست، كساني هستند كه از هزاران فرسنگ دل‌شان براي وطن مي‌تپد.
 
حداد عادل با بيان اينكه ايرانيان خارج از كشور عموما مردم فرهيخته و جزء سرمايه‌هاي كشور محسوب مي‌شوند، بيان داشت: مهاجرت به خارج از ايران پديده جديدي نيست كه صرفا تصور كنيم بعد از پيروزي انقلاب اسلامي بوجود آمده است؛ از آنجايي كه ايران در چهارراهي واقع شده كه از يك طرف به اروپا، از طرف ديگر به خاور دور و هند و به خاورميانه و آفريقا نزديك است اين موقعيت جغرافيايي باعث شده هم كشور ما ميهمانان خارجي داشته باشد و هم ايرانيان به خارج از كشور بسيار سفر كنند.  
 
كانديداي انتخابات رياست جمهوري با اشاره به سفرنامه ابن بطوطه گفت:‌ابن بطوطه وقتي از ايران عبور مي‌كند و به چين مي‌رود در سفرنامه‌اش مي‌نويسد؛ امير عزت گذاشت ما را سوار قايق كرد، در كنار قايق ما خنيان‌گران به شعر فارسي آواز مي‌خواندند بنا بر نقل ابن بطوطه معلوم شده است كه شعر فارسي زبانان دو بيت از غزليات سعدي بوده است؛ لذا اين نكته نشان مي‌دهد كه با گذشت 40 سال از درگذشت سعدي در آن زمان ايرانيان در سفر به چين اين شعر را نقل محافل و زبان مي‌كردند.  
 
وي افزود:‌در ساير كشورها مثل تايلند نيز اسلام رواج پيدا كرده و در كشور هند ما شاهد تاريخ چندهزارساله رابطه و موج مهاجرت هستيم همينطور آثار نيكوي ايرانيان در علم و معماري و سياست در كل تاريخ هند به چشم مي‌خورد.  
 
حداد عادل با بيان اينكه در دوران تجدد ايرانيان به واسطه آشنايي با غرب براي تحصيل به آنجا رفتند، اظهار داشت: اين مسئله كه ايرانيان براي تحصيل به غرب مهاجرت كردند هيچ ربطي به انقلاب اسلامي ندارد و نبايد كسي به موضوع اقامت ايرانيان در خارج از كشور علي‌الاصول نگاه منفي داشته باشد، چرا كه تخصص و دانش ايرانيان از امور جهاني،‌زبانزد عامل و خاص و جزئي از دارايي‌هاي كل ملت ايران است لذا بايد هوشمندانه اين موضوع مورد توجه دولت‌هاي بعدي قرار گيرد.  
 
كانديداي انتخابات رياست جمهوري در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه هدف شما از كانديداتوري چيست؟ بيان كرد:‌ بنده داراي تجربه هستم كه اين تجربه متعلق به ملت ايران است چرا كه بنده با امكانات كشور درس خوانده و كار كرد‌ه‌ام بنابراين فكر مي‌كنم زمان آن رسيده كه اين تجربيات را با در دست گرفتن اين مسئوليت در خدمت ملت ايران قرار دهم و هدفم اين است كه از تمام ظرفيت‌ها براي حل مشكلات و توسعه و پيشرفت در خدمت ايرانيان استفاده كنم.  
 
حداد عادل افزود: ما نبايد شعاري دهيم كه نتوانيم به آن عمل كنيم و يا اينكه قولي دهيم كه تاريخ مصرف آن كه تنها محدود به دوران انتخابات باشد، بنده نيز قولي نمي‌دهم كه به عملي شدن آن اعتقاد نداشته باشم.
 
وي با بيان اينكه مهمترين وظيفه دولت آينده ساماندهي مسائل اقتصادي است ادامه داد: يادآوري مي‌كنم كه اقتصاد ايران از ده‌ها سال پيش بيمار بوده چرا كه كشور از لحاظ علمي ضعيف و محتاج خارجي‌ها بوده است البته بايد بگويم در سال‌هاي پس از انقلاب اين امر بهتر شده است.  
 
كانديداي انتخابات رياست جمهوري با اشاره به وابستگي اقتصاد به نفت گفت: نفت گرچه منبع درآمد و سرمايه بوده اما چندين عيب و اشكال به اقتصاد ما وارد كرده است؛ يكي از اين اشكالات اين است كه قدري خيال ما را از بابت فروش نفت راحت كرده در حالي كه ما مي‌توانيم به لحاظ كشاورزي نيز پيشرفت‌هاي قابل توجهي داشته باشيم چرا كه ايران كشور چهارفصل است بنابراين كشاورزي مي‌تواند منبع درآمد بسيار خوبي باشد اما متاسفانه به خاطر سايه سنگين نفت رشد آنچناني نكرده است.  
 
حداد عادل افزود: اين اقتصاد بيمار در سال‌هاي اخير مورد حمله ديگر كشورها قرار گرفته يعني مقاصد سياسي اقتصاد را مورد حمله قرار داده است به طوري كه غربي‌ها و دشمنان با بهانه توليد سلاح واهي خواهان فشار آوردن به اقتصاد كشور ما از طريق تحريم‌ها هستند كه اين امر موجب مي‌شود دلار و ارز افزايش يافته، بنابراين مهمترين وظيفه دولت آينده تثبيت نرخ ارز است و باعث ساماندهي بازار شود.
 
وي تصريح كرد: بنده اين موضوع را با كمك ملت و متخصصان دانش اقتصاد سامان مي‌دهم؛ بنابراين هنگامي كه در بازار آرامش بوجود آيد امكان سرمايه‌گذاري و اشتغال در همه بخش‌ها بوجود مي‌آيد.
 
كانديداي انتخابات رياست جمهوري با اشاره به بخش خصوصي اظهار داشت: از اول انقلاب نظرم نسبت به بخش خصوصي مثبت بوده است حتي در روزهاي اوايل انقلاب كه برخي شعارهايي را در مورد بخش خصوصي سر مي‌دادند من تبعيت از اين شعارها نمي‌كردم چرا كه بار اصلي اقتصاد كشور بر دوش بخش خصوصي است و دولت وظيفه تجارت ندارد لذا بايد سياست‌گذاري شود تا زيرساخت‌ها آماده و حمايت و نظارت برقرار شود.  
 
حداد عادل درباره قانون هدفمندي يارانه‌ها گفت:‌يارانه بايد پرداخت شود ولي قانون را بايد در آن به صورت كامل اجرا كند چنانكه يكي از انتقادات ما اين بود كه در دولت فعلي در بحث هدفمندي يارانه‌ها قانون به طور كامل اجرا نشد. 

وي در پاسخ به سوالي در خصوص آشنايي ايرانيان خارج از كشور با مباحث انرژي‌ هسته‌اي گفت:‌من مي‌دانم كه دانشجويان و دانشگاهيان ايراني خارج از كشور ما مي‌دانند كه وقتي مي‌گوييم فناوري هسته‌اي انرژي هسته‌اي،‌غني سازي اورانيوم يعني چه.
 
كانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري خاطرنشان ساخت: پشت سر اين يك كلمه مهم 100 رشته مهم علمي ديگر نهفته است به گونه‌اي كه اگر ايران در صد رشته علمي مهم پيشرفتي در حد مرزهاي امروزي دانش جهان نكرده باشد نمي‌تواند بدون كمك خارجي خودش اورانيوم غني شده را توليد كند.  
 
حداد عادل در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينكه موضع شما در خصوص مذاكره با آمريكا چيست؟ گفت: بناي ما بر تنش‌زدايي و همزيستي مسالمت‌آميز با همه كشورهاي جهان است.  
 
وي با اشاره به اينكه ما قصد درگيري با هيچ كشوري را نداريم افزود: ملت ما چيزي كم از ملت‌هاي ساير كشورها ندارند بنابراين ما چه نيازي به درگيري داريم.  
 
كانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري با بيان اينكه ما طمعي نسبت به ساير كشورها نداريم ادامه داد: ما هيچ ذلتي را نخواهيم پذيرفت، هر رابطه‌اي كه استقلال ما را محترم بشمارد براي ما مهم است.  
 
حداد عادل با اشاره به اينكه اگر آمريكا قبول كند كه ملت ايران دوران سلطه‌پذيري را پشت سر گذاشته و مستقل شده است، اضافه كرد: در اين صورت است كه ما مي‌توانيم مذاكره و گفتگوي با آمريكا را بپذيريم؛ بنابراين ما مشكلي براي حل مشكلات خود نداريم.  
 
وي در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه در صورت رئيس جمهور شدن براي ايرانيان خارج از كشور چه كارهايي را انجام خواهيد داد، افزود: بنده اگر موفق به تشكيل دولت در ايران شوم براي ايرانيان خارج از كشور كاري مي‌كنم كه آنها ايراني بمانند زيرا وقتي يك ايراني به خارج از كشور مهاجرت مي‌كند به تدريج هويت خود را ظرف مدتي از دست مي‌دهد.  
 
‌كانديداي انتخابات رياست جمهوري با اشاره به اينكه ما بايد كاري كنيم كه ايرانياني كه از كشور خارج مي‌شوند ايراني بمانند خاطرنشان ساخت: ابتدا بايد آنها ايراني بمانند و سپس بايد كاري كرد كه آنها ايران را بشناسند بنابراين بايد تسهيلات لازم را مهيا كرد و موانع اداري را از سر راه آنها برداريم.  
 
حداد عادل با اشاره به اقدامات به عمل آمده در خصوص فرزندان خانواده‌هاي ايرانيان خارج از كشور گفت:‌فرزندان خانواده‌هاي ايراني كه مشمول سربازي هستند وقتي در خارج به سر مي‌برند مي‌توانند به ايران سفر كنند.
 
وي با بيان اينكه بايد كاري كرد ايراني به ايراني بودن خود خارج از كشور و هر جايي از جهان افتخار كند، بيان كرد: امروزه وقتي از ايراني صحبت مي‌شود به اين معنا است كه اين ملت داراي فرهنگ با سابقه‌اي بوده به گونه‌اي كه براي استقلال خود از هيچ كوشش و تلاشي دريغ نمي‌كند.
 
‌كانديداي انتخابات رياست جمهوري با اشاره به اينكه بايد كاري كرد كه ايرانيان خارج از كشور به ايران خدمت كنند، ادامه داد: بسياري از ايرانيان خارج از كشور كه به ايران آمده‌اند خدمات ارزنده‌اي را براي اين مرز و بوم انجام داده‌اند.
 
حداد عادل با اشاره به اينكه موج خدمت از ايرانيان خارج از كشور براي ايرانيان داخلي وجود دارد، تصريح كرد:‌خروج ايرانيان امري طبيعي است بنابراين ما نمي‌توانيم دروازه‌هاي كشور را ببنديم.
 
وي با بيان اينكه عده‌اي براي درس‌خواندن به خارج از كشور سفر مي‌كنند، گفت: ما نباید از رفتن آنها ناراحت شويم.
 
‌كانديداي انتخابات رياست جمهوري با اشاره به اينكه تعدادي از فارغ‌التحصيلان ما به خارج از كشور رفته‌اند و هرگز به ايران برنگشتند افزود: راه اينكه اين تعداد كم مجددا به ايران برگردند اين است كه در علوم و فنون پيشرفت صورت گيرد، به طوري كه بايد موسسات پژوهشي را كه در سطح جهاني باشد ايجاد كنيم تا نيروها جذب جاهاي ديگر نشوند.  
 
حداد عادل با تاكيد بر اينكه بايد در مرزهاي دانش سرمايه‌گذاري عظيمي صورت گيرد تا از فرار مغزها جلوگيري شود، اظهار داشت: براي دانشجويان برنامه‌هاي بسياري را در نظر گرفته‌ام.
 
وي در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينكه چه برنامه‌اي براي جوانان ايراني و براي جلوگيري از فرار مغزها داريد، اضافه كرد: شما جوانان ابتدا بايد خوب درس بخوانيد،‌به گونه‌اي كه وقتي برگشتيد با دست پر به ميهن خدمت كنيد و ما هم تلاش خواهيم كرد كه زمينه را براي دانش و تخصص شما فراهم كنيم.  
 
‌كانديداي انتخابات رياست جمهوري با اشاره به اينكه در سال 57، 175 هزار دانشجو با 36 ميليون جمعيت در كشور وجود داشت اين در حالي است كه اكنون با 80 ميليون جمعيت اين ميزان به 4.5 ميليون دانشجو رسيده است تصريح كرد: ما در هر شهر مهمي دانشگاه داريم و در تمام اين دانشگاه‌ها به اساتيد و متخصصين خبره احتياج داريم.  
 
حداد عادل با اشاره به اينكه در ايران زمينه كار فراهم است گفت: با گسترش مراكز صنعتي و پژوهشي زمينه براي جذب دانش‌آموختگان و جلوگيري از فرار مغزها فراهم خواهد شد.  
 
وي با اشاره به اينكه بايد بخش خصوصي هم در اين زمينه اقدامات لازم را به عمل آورد، ادامه داد: بخش خصوصي هم بايد پابه‌پاي دولت همكاري كند.  
 
‌كانديداي انتخابات رياست جمهوري در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينكه براي افزايش حضور زنان در جامعه چه برنامه‌اي داريد، افزود: زنان نيمي از جمعيت كشور هستند و از نظر بهره هوشي كم از مردان ندارند.  
 
حداد عادل با بيان اينكه امروزه ما شاهد رشد علمي و آموزشي زنان در كشور هستيم، اظهار داشت: بنده 50 سال پيش كه در رشته فيزيك مشغول به تحصيل بودم در يك كلاس 70 نفري سه خانم در كلاس شركت داشتند اما امروز اين تعداد برعكس شده است.  
 
وي با اشاره به اينكه امروز در جمهوري اسلامي ايران زمينه براي حضور زنان فراهم است، بيان كرد: زماني كه امام خميني (ره) در پاریس به سر مي‌بردند خبرنگاران از ايشان پرسيدند كه اگر شما حكومت را به دست بگيريد تكليف زنان چه خواهد شد؟
 
‌كانديداي انتخابات رياست جمهوري با اشاره به فعاليت خود در دو موسسه محل خدمت گفت:‌ بيش از 50 درصد نيروهاي شاغل اين موسسات از دانشمندان و نويسندگان زن هستند.
 
حداد عادل اظهار داشت: در ايران هيچ خانمي به دليل زن بودن مشكلي براي پيشرفت و ترقي ندارد.
 
وي در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينكه براي گسترش فرهنگ غني ايران چه برنامه‌اي داريد؟ افزود: بيشترين تجربه مديريتي بنده در عرصه آموزشي و فرهنگي بوده است به طوري كه سال‌ها در وزارت آموزش و پرورش و در فرهنگستان زبان و ادب فارسي مشغول به خدمت بوده‌ام.  
 
‌كانديداي انتخابات رياست جمهوري با اشاره به اينكه فرهنگ براي من اصل و اساس است، تصريح كرد:‌ ما اگر بخواهيم عالم نو بسازيم بايد ابتدا آدم نو بسازيم.
 
حداد عادل با اشاره به اينكه فرهنگ را در ابعاد مختلف آموزش و پرورش، هنر، آموزش عالي، كتاب،‌ورزش و بخش‌هاي ديگر مهم مي‌دانم بيان كرد: بايد براي هر يك از اين بخش‌ها برنامه‌هاي مدوني داشته باشيم.  
 
وي ادامه داد: بنده به عنوان معلم قديمي، مترجم و علاقمند به شعر و ادب فارسي بيشترين دلبستگي را به فرهنگ دارم،‌بنابراين يكي از وظايف دولت جمهوري اسلامي ايران نسبت به ايرانيان خارج از كشور ارائه خدمات فرهنگي مناسب است.  
 
‌كانديداي انتخابات رياست جمهوري با اشاره به اينكه ايرانيان خارج از كشور بايد عقيده خود را نسبت به مسائل ديني حفظ كنند گفت: من تاكيد مي‌كنم كه يكي از مهمترين خدمات فرهنگي به ايرانيان خارج از كشور آموزش زبان فارسي است.
 
حداد عادل با بيان اينكه مادران ايراني خارج از كشور بايد اهتمام داشته باشند كه در منزل با فرزندان خود فارسي صحبت كنند، افزود: بايد دايره واژگان لغات فارسي توسعه يابد.
 
وي با اشاره به اينكه بايد برنامه‌اي مدون، منظم و گسترده‌اي را براي آموزش زبان فارسي به ايرانيان خارج از كشور داشته باشيم اضافه كرد: در سال‌هاي اخير با استفاده از تجربه‌اي كه بقيه ملت‌ها در آموزش زبان به ديگران داشته‌اند بنيادي را در ايران به نام بنياد سعدي تاسيس كرده‌ايم به طوري كه اساسنامه آن در شوراي عالي فرهنگي تصويب شد و بنده هم مسئول اين بنياد هستم.  
 
‌كانديداي انتخابات رياست جمهوري با اشاره به اينكه بنياد سعدي كار خود را از سال 92 آغاز كرده است خاطرنشان ساخت: در اين بنياد قصد داريم تا از ايرانيان خارج از كشور پشتيباني كنيم و فضاي مجازي را براي آموزش منظم زبان فارسي براي آنها مهيا سازيم تا از طريق اينترنت به آموزش زبان فارسي دسترسي داشته باشند.  
 
حداد عادل با تاكيد بر اينكه در آينده با تمام قوا سعي خواهم كرد كه بنيه ايرانيان خارج از كشور را تقويت كنم، گفت:‌بايد زبان فارسي را از آنچه كه تاكنون بوده جدي‌تر تقويت كرد.  
 
وي در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينكه تعريف شما از دموكراسي چيست، اظها رداشت: دموكراسي به معني مردم‌سالاري و حاكميت ملت بر سرنوشت خود است.
 
‌كانديداي انتخابات رياست جمهوري بيان كرد: اين ملت ايران است كه براي ملت خود تصميم مي‌گيرد و هيچ قدرت خارجي در اداره كشور ما نفوذ و تسلطي ندارد به گونه‌اي كه مردم، رئيس‌جمهور و نماينده مجلس خود را انتخاب مي‌كنند.
 
حداد عادل با تاكيد بر اينكه امروزه دموكراسي در ايران نهادينه شده است، ادامه داد: دموكراسي در ايران به يك الگو براي ساير ملت‌ها تبديل شده است.
 
وي با اشاره به اينكه آزادي سياسي لازمه دموكراسي است، اظهار داشت: آزادي سياسي روي ديگر دموكراسي است.  
 
‌كانديداي انتخابات رياست جمهوري گفت: آزادي نعمتي است كه بايد قدر آنرا دانست به گونه‌اي كه بدون آن پيشرفتي در كشور ممكن نخواهد بود.
 
حداد عادل در پاسخ به سوال پاياني مجري برنامه مبني بر اينكه چه برنامه‌اي براي رفاه اجتماعي مردم داريد اضافه كرد:‌ما بايد سعي كنيم از طريق مذاكره و گفتگو تا جايي كه ممكن است به تفاهم برسيم و مسئله تحريم را حل كنيم.  
 
وي با اشاره به اينكه اين مسئله يك ديپلماسي قوي را مي‌خواهد خاطرنشان ساخت:‌بايد با حفظ عزت و استقلال خود روند تحريم را متوقف كنيم.  
 
‌كانديداي انتخابات رياست جمهوري در ادامه با بيان اينكه با مديريت خوب اقتصادي و استفاده از دانشمندان با تجربه بايد بازار را كنترل كنيم،‌ اظهار داشت: انشاءالله از اين طريق بتوانيم از مشكلات ناشي از تحريم عبور كنيم.  
 
حداد عادل گفت:‌ بايد تهديد تحريم را به يك فرصت تبديل كرد.
 
وي در پاسخ به سوال ديگري در خصوص اينكه برنامه شما براي نظام آموزشي كشور چيست، گفت: من يك معلم هستم و مسئول دو دبيرستان كه بهترين فارغ‌التحصيلان را تربيت مي‌كند بنابراين سالهاست كه در عرصه آموزش و پرورش خدمت مي‌كنم.  
 
‌كانديداي انتخابات رياست جمهوري با اشاره به اينكه با مقوله آموزش و پرورش به خوبي آشنا هستم، افزود: ما بايد با تمام توان به تقويت آموزش وپرورش بپردازيم و بايد شأن معلم را پاس بداريم.  
 
حداد عادل با اشاره به اينكه قدم اول براي رسيدن به افق روشن را بايد در آموزش و پرورش برداشت خاطرنشان ساخت: توسعه سياسي و توسعه اقتصادي دو روي يك سكه هستند به طوري كه كشور فقير از نظر سياسي آسيب‌پذير است و بالعكس.
 
وي با بيان اينكه ما بايد در چارچوب قانون اساسي توسعه سياسي را مهم بدانيم افزود: بايد از همه ظرفيت‌ها براي ساختن ايراني آباد استفاده كنيم.  
 
 ‌كانديداي انتخابات رياست جمهوري آخرين سخن خود را به ايرانيان خارج از كشور اينگونه اظهار كرد: هر كجا كه هستيد دلتان براي ايران در تپش باشد و براي ايران همه چيز را بخواهيد و ايران را هيچوقت فراموش نكنيد زيرا ما همه شما را فراموش نخواهيم كرد.  

انتهاي پيام/ 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.