سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تبریز/

مناطق زلزله‌زده ارسباران، شاهدی بر عظمت و یکپارچگی ایران عزیز است

استاندار آذربایجان شرقی گفت: امروز، مناطق زلزله‌زده ارسباران به نقطه قوت و شاهدی بر عظمت و یکپارچگی ایران عزیز تبدیل شده و حماسه بزرگی که به تعبیر رهبر معظم انقلاب سکوی پرش عمران و آبادانی این مناطق بود به وقوع پیوسته است.

 

به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران تبریز ، بیگی ، با بیان این که در سایه مشارکت و همدلی و با وجود زمان محدود، کارهای بزرگی انجام شده، افزود: سیاست‌گذاری بخش‌های مختلف اجرایی و خدمات‌رسان در مراحل امدادرسانی و بازسازی و تلاش و همدلی مردم و خیرین عزیز به دنیا ثابت کرد که ایران، یکپارچه و متحد است.

وی خاطرنشان کرد: حضور مقام معظم رهبری در شورای مدیریت بحران استان و تدابیر ایشان و سپس حضور رییس جمهور محترم در منطقه و کار جانانه‌ای که بنیاد مسکن انجام داد، در کنار حضور مداوم و پیگیرانه آقای نیکزاد و تصمیمات باارزشی که در جلسات گرفته شد زمینه انجام کارهای بزرگی را فراهم کرد.

استاندار آذربایجان شرقی سپس در تشریح آخرین وضعیت اقدامات انجام یافته در مناطق زلزله‌زده استان، اظهار داشت: 18 هزار واحد مسکونی در روستاها احداث شده و برای بیش از 10 هزار و 400 واحد آسیب‌دیده شهری هم پروانه ساخت یا تعمیر از طریق شهرداری‌ها صادر شده است.

وی با اشاره به آواربرداری و انتقال بیش از سه میلیون تن آوار در مناطق زلزله‌زده، گفت: تاکنون 1.5 میلیون تن مصالح ساختمانی به این مناطق حمل و یک‌هزار و 500 دستگاه انواع ماشین‌آلات راه‌سازی به کارگیری شده است.

علیرضابیگی با بیان این که کار اسکان موقت و خدمات‌رسانی باید همزمان با آواربرداری انجام می‌شد، افزود: خوشبختانه با وجود حساسیت کار امدادرسانی و فضاسازی‌های ناجوانمردانه در این خصوص، اقدامات جمعیت هلال احمر به نتیجه رسید و ما شاهد بودیم که هیچ‌یک از آسیب‌دیدگان، از وضعیت امداد و نجات شکایتی نداشت و کارشناسان بین‌المللی هم که برای بررسی حادثه به محل آمده بودند از سرعت کار امدادرسانی تعجب می‌کردند.

وی اعلام کرد: جمعیت هلال احمر بیش از 37 هزار تخته چادر، 128 هزار تخته پتو، 20 هزار دستگاه گرم‌کننده و 33 هزار بسته غذایی یک‌ماهه بین مردم آسیب‌دیده توزیع کرده است.

استاندار آذربایجان شرقی در خصوص اقدامات انجام گرفته در حوزه گازرسانی گفت: علاوه بر پیشگیری‌های اولیه برای جلوگیری از حوادث ناشی از زلزله، اقدامات لازم برای احیای شبکه گازرسانی و ایجاد شبکه‌های جدید انجام شد و امروز 168 کیلومتر طول شبکه ایجاد شده است و 136 روستا نیز از نعمت گاز بهره‌مند شده‌اند.

وی افزود: در حوزه آب روستایی، 8500 انشعاب و در حوزه مخابرات، شبکه مخابراتی 247 روستا احیا شده است؛ ضمن این که شرکت مخابرات، کار ساخت 20 باب مدرسه را عهده‌دار شده و تاکنون 23 میلیارد ریال هزینه کرده است.

علیرضابیگی همچنین به اقدامات لازم برای حفظ معیشت پایدار زلزله‌زدگان اشاره کرد و گفت: بنیاد مسکن در این راستا، 11 هزار و 733 واحد دامی پیش‌ساخته در این مناطق احداث کرده و علاوه بر آن 102 هزار متر مربع فنس‌کشی و 114 هزار مورد واکسیناسیون برای مراقبت از دام‌های مردم در این مناطق انجام شده است.

وی ادامه داد: در حوزه نوسازی مدارس نیز 112 کانکس موقت برای جایگزینی مدارس آسیب‌دیده و شروع سال تحصیلی جدید همزمان با سراسر کشور آماده و نصب شد و در مرحله بازسازی، 36 مدرسه با 572 کلاس ساخته شد؛ ضمن این که هم‌اکنون 74 مدرسه در حال احداث است و 22 مدرسه جدید هم مورد نیاز خواهد بود.

علیرضابیگی گفت: کمیته امداد در جهت پشتیبانی از خانوارهای تحت پوشش خود، یک‌هزار و 758 واحد مسکونی احداث کرده که 801 واحد آن در مرحله نازک‌کاری است و بقیه تکمیل شده است.

وی، نقش رسانه‌ها را در اطلاع‌رسانی از وضعیت زلزله‌زدگان و نحوه امدادرسانی و بازسازی مناطق زلزله‌زده مهم و شاخص دانست و افزود: صدا و سیما از زمان وقوع زلزله بیش از 300 ساعت برنامه اختصاصی در این خصوص پخش کرده که تاثیر بسزایی در سطح استانی و ملی داشته است.

علیرضابیگی اعلام کرد: هم‌اکنون 67 باب مسجد، 18 باب خانه بهداشت توسط بنیاد مسکن و 26 باب توسط خیرین در حال ساخت است.

وی خاطرنشان کرد: خوشحالیم که امروز این کارنامه باارزش را به مردم عزیز ارایه می‌کنیم اما راهی که بعد از این در پیش رو داریم راهی بااهمیت است که باید برای طی آن اهتمام مضاعفی داشته باشیم.

استاندار آذربایجان شرقی همچنین با قدردانی از تلاش خیرین در امر بازسازی مناطق زلزله‌زده، به برگزاری همایش مهر ایران، مرهم آذربایجان در 25 شهریور سال گذشته اشاره کرد و گفت: در این همایش که برای تسریع در روند بازسازی مناطق زلزله‌زده برگزار شد، خیران عزیز مردانه به یاری شتافتند و خوشبختانه امروز در پرتو دین‌باوری مردم، تدابیر مقام معظم رهبری و سیاست‌گذاری صحیح دولت، شاهد روند رو به رشد سازندگی در این مناطق هستیم.

وی با بیان این که هدف از برگزاری این همایش، قدردانی از تمام تلاش‌هایی است که برای مرهم نهادن بر زخم انسان‌های آسیب‌دیده صورت گرفته، افزود: وظیفه داشتیم که مراتب سپاس خود را از خیرینی که بدون هیچ چشمداشتی، جانانه در کنار مردم حضور یافتند اعلام کنیم و گزارشی از کارهای انجام شده در مناطق زلزله‌زده را به اطلاع آنها برسانیم.

علیرضابیگی خاطرنشان کرد: بسیاری از خیران عزیز به صورت گمنام حضور یافتند و توقع برگزاری چنین همایشی را هم نداشتند و بسیاری می‌خواستند که نامی از آنها برده نشود؛ اما ما وظیفه داشتیم که از همه نیت‌های خیر قدردانی کنیم./س

برچسب ها: مناطق ، زلزله ، ارسباران
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.