سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کشت گندم در خاک های سنگين

ایجاد شرایط آب ماندگی در مزارع گندم ریز موجودات بیماری زا تکثیر داده و موجب پوسیدگی ریشه گندم می شوند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران ، خاک های سنگین از خاک های سبک بوسیله اندازه ذرات خاک تشخیص داده می شوند. خاک های سنگین مثل رسی یا سیلتی رطوبت را بیشتر از خاک های سبک مانند شنی نگه می دارند.خاک های سنگین چون خیلی متراکم هستند برای تنفس ریشه گیاه فضا های کمی از هوا دارند.

ریشه گندم خاک های دارای زهکشی خوب را ترجیح می دهند، که بدان معناست که گندم خاک دائما" مرطوب و متراکم را تحمل نمی کند. با ایجاد شرایط آب ماندگی در مزارع گندم ریز موجودات بیماریزا تکثیر پیدا می کنند و موجب پوسیدگی ریشه گندم می شوند. 

خاک های سنگین بیش از 50% ذرات رس دارند و ریزترین ذرات در خاک یافت می شود.خاک های سنگین در مناطق پر باران می تواند مشکلات زیادی برای زراعت گندم بوجود آورد.جنبه های خوب خاک سنگین آن است که می تواند از رطوبت و مواد غذایی را به خوبی نگهداری نماید.

جنبه خوب نگهداری رطوبت در شرایط داشتن زهکشی ضعیف می تواند مشکل ساز باشد.در خاک های رسی فشردگی خاک خیلی آسان بوجود می آید و نفوذ ریشه در خاک فشرده مشکل شده و در نتیجه سیستم ریشه کوتاه و ضعیف بوجود می آید.

خاک های رسی اغلب خاصیت قلیایی دارند و میتواند در جذب عناصر غذایی توسط گندم مشکلاتی بوجود آورد.خاک های رسی در هنگام شخم کلوخه های بزرگ تشکیل می دهد که خرد کردن آن با ادوات کشاورزی به علت سخت بودن مشکل می باشد.بهترین روش برای تست نفوذ پذیری خاک زراعی، کندن یک چاله به عمق حدود 60 سانتی متر و به عرض 30 سانتی متر می باشد. ابتدا چاله را ازآب پر کنید و بگذارید آب آن به طور کامل از طریق زه تخلیه گردد و حالا دو باره چاله را از آب پر کنید .

 اگر تخلیه آب چاله از طریق زه کمتر از 12 ساعت طول بکشد این خاک برای کشت گیاهانی که به زهکشی خوب خاک نیاز دارند بسیار مناسب است. اگر تخلیه آب چاله 24-12 ساعت طول بکشد این خاک برای گیاهان مناسب است که خاک های سنگین یا رسی را تحمل می نمایند. اگر تخلیه آب چاله بیش از 24 ساعت طول بکشد این خاک فقط برای کشت گیاهان و درختانی مناسب است که حالت غرقاب را دوست دارند. 

در اثر آب ماندگی و حالت اشباع از رطوبت در مناطق پر باران، فشرده شدن خاک رسی, ریشه های گندم را در خاک های سنگین بیشتر سطحی گسترش می دهد و گندم قادر نیست به عمق بیشتر خاک ریشه های خود را گسترش دهد و درنتیحه به علت کم بودن گسترش سیستم ریشه در خاک، بوته های گندم به خوابیدگی، سرمازدگی و گرمازدگی حساس تر می شوند. 

انتهاي پيام/

برچسب ها: گندم ، دانستنی ، کاشت
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.