سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تمدید حالت فوق العاده در تونس

وزير دفاع تونس روز جمعه اعلام کرد با توجه به اوضاع امنيتي حاکم در کشور لازم است که حالت فوق العاده اي که از زمان انقلاب مردمي در سال 2011 در کشور به اجرا گذاشته شده است،‌ تمديد شود.

 به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران به نقل ازخبرگزاري فرانسه ، چند روز پس از درگيريهايي که ميان نيروهاي پليس تونس و فعالان افراط گراي سلفي در مرکز اين کشور روي داد،‌رشيد صباغ، وزير دفاع تونس روز جمعه در گفتگو با خبرگزاري رسمي کشورش تاکيد کرد اوضاع امنيتي کنوني در کشور ايجاب مي کند که حالت فوق العاده تمديد شود.
وي افزود قرار بود حالت فوق العاده در کشور سوم ژوئن به پايان برسد اما به احتمال زياد اجراي مقررات حالت فوق العاده در کشور تمديد خواهد شد.
از چهاردهم ژانويه سال 2011 و فرار زين العابدين بن علي ، رئيس جمهور سابق اين کشور به عربستان سعودي، مقامات دولت تونس پيوسته حالت فوق العاده در کشورشان را براي دوره هاي يک تا سه ماهه تمديد کرده اند. با اين وجود اواخر آوريل گذشته منصف مرزوقي رئيس جمهور تونس خواستار لغو حالت فوق العاده در کشورش شد.
بر خلاف انتظار همه، وزير دفاع تونس روز جمعه خواستار آن شد که تدابير امنيتي که در چارچوب حالت فوق العاده در کشور به اجرا گذاشته شده است،  باز هم به طور دقيق و کامل به اجرا درآيد.
وي با اشاره به خشونت هايي که هفته گذشته ميان نيروهاي امنيتي و فعالان سلفي در مناطق مرکزي تونس اتفاق افتاد، تاکيد کرد اوضاع به اين طريق نمي تواند ادامه داشته باشد. اين درگيريها در شرايطي روي داد که دولت تونس برگزاري نشست هاي جنبش افراط گراي انصار الشريعه را در منطقه قيروان در مرکز اين کشور ممنوع اعلام کرده و براي جلوگيري از برگزاري تجمع هواداران اين جنبش سلفي، شمار قابل توجهي از نيروهاي خود را در منطقه مستقر کرد اما مسئولان جنبش يادشده به مخالفت هاي دولت توجهي نکردند.
از زماني که انقلاب مردمي تونس در سال 2011 برضد رژيم زين العابدين بن علي به ثمر نشست، اقدامات خشونت بار گروههاي سلفي نيز افزايش يافت. در چنين شرايطي تونس با يک بحران سياسي نيز روبرو است و خطر گسترش مناقشات اجتماعي به علت فقر روز به روز تشديد مي شود. 
 جنبش اسلامخواه النهضه که قدرت را در تونس در دست دارد از طرف مخالفان و منتقدان به اهمال و سستي در برخورد با گروههاي سلفي تندرو متهم شده است. با اين وجود در هفته هاي اخير و به ويژه پس از آن که 16 نظامي در اواخر اوريل و اوايل اوت در حملات گروههاي مسلح وابسته به القاعده زخمي شدند، دولت تونس مواضع خود را برضد اين گروهها تشديد و عمليات گسترده اي را براي پاکسازي مناطق مرزي خود با الجزاير از اين گروهها آغاز کرد. 







تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.