"یوسف نقیایی" در گفتو گو با خبرنگار گروهاستانهاباشگاه خبرنگاران - منطقه یزد، اضافه کرد: بادمجان جزء گروه سبزیجات محسوب میشود و طبع گرم و خشک دارد.
وی ادامه داد: بادمجان جزء سبزیجات کم کالری است به طوری که هر 100 گرم آن حدود 30 کالری دارد که بیشتر آن از کربوهیدراتهای پیچیده موجود در آن و حدود پنج گرم است در حالیکه مقدار پروتئین و چربی این سبزی بسیار اندک و ناچیز است.
نقیایی تصریح کرد: بادمجان حاوی فیبر به میزان یک گرم از هر صد گرم است که نسبت به سایر سبزیجات مقدار زیادی نیست اما با مصرف مداوم آن در سبد غذایی روزانه میتواند به تأمین فیبر غذایی مورد نیاز بدن کمک کند.
وی گفت: از آنجایی که شاخص گلیسمی این سبزی پایین است بنابراین برای افراد دیابتی میتواند بسیار مناسب باشد.
او افزود: مهمترین ترکیبات موجود در بادمجان، وجود آنتی اکسیدانهای بسیار ارزشمند بوده که مهمترین آنها آنتوسیانین است که این آنتی اکسیدانها عمدتا در سبزیجات و میوههای با رنگ بنفش و یا سیاه دیده میشود و اثر بسیار قدرتمندی بر پیشگیری از آسیبهای ناشی از رادیکالهای آزاد ایفا میکنند که میتواند در پیشگیری از سرطانها و بیماریهای قلبی عروقی بسیار مؤثر باشد.
این کارشناس تغذیه اضافه کرد: ویتامین ث موجود در بادمجان نیز مورد توجه قرار میگیرد و میتواند در درمان التهاب پوست نقش مؤثری داشته باشد.
وی نکته قابل توجه در این سبزی را وجود مواد حساسیتزایی آن دانست و خاطرنشان کرد: بخاطر وجود این موادحساسیت زا مصرف این سبزی در کودکان زیر یک سال کاملا ممنوع است و زنان باردار و شیرده باید بادمجان را با مواظبت و مراقبت مصرف کنند.
این کارشناس تغذیه همچنین، توصیه کرد: در مصرف بادمجان از روشهای سالم پخت استفاده شود چرا که سرخ کردن آن میتواند سبب جذب مقدار قابل توجهی روغن شود و این غذای سالم و کم انرژی را به غذایی ناسالم و پرانرژی تبدیل کند. /ش