سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دکتر ملک زاده در نخستين همايش بين المللي فرسودگي زيستي در ميراث فرهنگي مطرح کرد:

پيشنهاد افتتاح پژوهشکده تخصصي فرسودگي زيستي در ميراث فرهنگي

رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در نخستين همايش بين المللي فرسودگي زيستي در ميراث فرهنگي و تاريخي پيشنهاد افتتاح پژهشکده تخصصي فرسودگي زيستي در ميراث فرهنگي را مطرح کرد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري؛ در نخستين همايش بين المللي فرسودگي زيستي در ميراث فرهنگي و تاريخي که از صبح امروز در موزه ملي آغاز شد، دکترمحمدشريف ملک زاده برگزاري اين همايش را فرصت مغتنمي براي استفاده از ظرفيت هاي بين المللي اين حوزه دانست و گفت: بررسي دستاوردهاي علمي انديشمندان و صاحبنظران اين بحث تخصصي و دستيابي به يک چشم انداز واحد مي تواند يکي از مهمترين اهداف اين همايش باشد.
وي در ادامه با اشاره به اينکه پيشينه تاريخي يک کشور نشانگر فرهنگ و تاريخ آن است، افزود: در حوزه ميراث فرهنگي ما بايد دستاوردهاي مرتبط با حفاظت را بيش از هر موضوع ديگري در دستور کار قرار دهيم.
رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري تصريح کرد: ميراث فرهنگي اندوخته اي ارزشمند است که براي برخي کشورها از گذشتگان به جامانده و حفاظت از آن به عنوان يک وظيفه ملي و فراملي براي همگان حائز اهميت است.
دکترملک زاده با بيان اينکه کشور ما از لحاظ ميراث فرهنگي و تاريخي با بسياري از کشورهاي منطقه و حتي دنيا قابل مقايسه نيست اظهار داشت:ايران داراي آثار منحصربفردي است که در حوزه بين المللي نيز شناخته شده هستند.
وي ثبت ملي بيش از 30 هزار اثر تاريخي و فرهنگي در کشور را قطره اي از درياي تاريخ و تمدن ايران زمين دانست و افزود: ثبت جهاني 18 اثر ملموس و ناملموس در حوزه ميراث فرهنگي طي 8 سال اخير بي ترديد نشانگر اهميت حفظ و پاسداري از اين ميراث ارزشمند است.
معاون رييس جمهور با اشاره به اينکه راهکارهاي حفاظت و مرمت آثار تاريخي در کشور بايد به روز باشد، يادآور شد: با وجود اين تعداد آثار تاريخي ثبت شده ملي و جهاني و رتبه قابل قبول کشورمان در حوزه ميراث فرهنگي و تاريخي، ما بايد در بحث حفاظت از اين ميراث ارزشمند از الگوها و استانداردهاي جهاني و بين المللي بهره بگيريم.
دکترملک زاده جاي خالي يک مرکز مطالعاتي در خصوص فرسودگي هاي زيستي در ميراث فرهنگي را بسيار محسوس دانست و اظهار داشت: آنچه مي تواند پايه و ريشه علمي و تخصصي بحث حفاظت و مرمت آثار تاريخي و فرهنگي را مستحکم کند افتتاح پژوهشکده تخصصي مطالعات فرسودگي زيستي در پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري است.
رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري افزود: داشته هاي ميراثي و تاريخي ما زماني قابل ارزش است که از اين مواريث حفاظت شود، در عين حال که اگر حفاظت تخصصي و علمي نباشد ضربه جبران ناپذيري را تاريخ و فرهنگ وارد مي کند.
دکترملک زاده افزود: تمدن هاي نوپا درصدد هستند تا با استفاده از تاريخ و تمدن کشورهاي متمدن و به نمايش گذاشتن ظرفيت هاي تاريخي اين کشورها در ويترين موزه هاي خود، جايگاهي را در تاريخ و تمدن بشريت به خود اختصاص دهند، وقتي کشوري از حوزه تمدني و هويت تاريخي خود به دور باشد تمدن هاي نوپا به آزمنديش مي افتند و اين اتفاق دور از ذهني نيست.
رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري اظهار داشت: اگر ما به تاريخ و تمدن خود نگاه تخصصي نداشته باشيم و از اين داشته هاي ارزشمند حفاظت نکنيم دچار سرخوردگي در حوزه ميراثي و هويتي مي شويم.
وي تصريح کرد: ميراث فرهنگي و تاريخي به مثابه طلايي هستند که بايد به موقع و به شکل مناسب در معرض نمايش قرار گيرند و از آنها براي به رخ کشيدن فرهنگ و تمدن به جهانيان استفاده مفيد کرد.
دکترملک زاده با اشاره به اهميت موضوع آشنايي با ميراث فرهنگي، افزود: تا زماني که مردم يک کشور با موزه ها و بناهاي تاريخي و فرهنگي خود آشنا نباشند نمي توانند قداست فرهنگ و تاريخ را به فرزندان خود و به نسل هاي آينده بياموزند.
معاون رييس جمهور گفت: حفاظت از ميراث فرهنگي و تاريخي را بايد از دوران کودکي آغاز کرد، کودکان ما بايد فرهنگ و تاريخ را بشناسند و با آن ارتباط برقرار کنند تا در فرآيند نگهداري و حفاظت درست عمل کنند.
دکترملک زاده همچنين با ارائه اين پيشنهاد که موزه ها و کاخ موزه ها بايد به طور رايگان به محلي براي فعاليت هاي مطالعاتي دانش آموزان و انديشمندان تبديل شود، يادآور شد: يک فرد در کشورمان بايد بداند کوروش کيست، بايد تاريخ ايران را بشناسد، فلاسفه و انديشمندان را بشناسد و بداند هرکدام چه نقشي در شکل گيري تاريخ و فرهنگ اين سرزمين داشته اند.

وي افزود: وقتي افراد جامعه بدانند که يک اثر تاريخي روح و جسم دارد حفاظت از ميراث و داشته ها با سهولت و وسواس بيشتري انجام مي شود چرا که هيچ کس ديگر بر روي روح يک اثر تاريخي نقاشي نمي کشد و صدمه اي به جسم بناهاي تاريخي وارد نمي کند.
رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري اظهار داشت: کشور ما از لحاظ طبيعي، تاريخي و فرهنگي بي نظير است، شناساندن اين حوزه تمدني گسترده به خانواده ها و کودکان موضوعي است که بايد در دستور کار تمامي دستگاه هاي مرتبط با آموزش قرار گيرد.
ملک زاده همچنين با ورود به بحث تخصصي فرسودگي زيستي در ميراث فرهنگي و تاريخي،گفت: متاسفانه بحث فرسودگي زيستي در کشور ما مغفول مانده است، بايد در اين حوزه از تجربيات کشورهاي که در حوزه ميراث داراي تاريخ و تمدن کهن هستند استفاده کنيم.
رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري افزود: با توجه به اينکه ايتاليا از لحاظ ثبت و حفاظت از ميراث تاريخي و فرهنگي در دنيا رتبه سوم را در اختيار دارد، بهره مندي از اساتيد و پژوهشگران حوزه مرمت و احياء اين کشور مي تواند مفيد واقع شود.
دکترملک زاده اظهار داشت: ما يک کشور چهارفصل داريم و به همين دليل فرسودگي هاي بيولوژيکي در استان ها نيز با يکديگر متفاوت است، بنابراين بايد با ورود به بحث هاي تخصصي و علمي، از راهکارها و استانداردهاي به روز براي حفاظت از آثار تاريخي و فرهنگي استفاده کنيم.
وي گفت: وقتي ما مي گوييم 35 اثر ثبت جهاني شده داريم وظيفه تمامي نهادهاي بين المللي است که در بحث حفاظت به ما کمک کنند، اين در حالي است که با توجه به تحريم هاي موجود متاسفانه اين اتفاق نمي افتد، اما انديشمندان و متخصصان ما در طول تاريخ ثابت کرده اند که وقتي کاري را آغاز مي کنند به نحو احسن آن را به پايان مي رسانند، بي شک در حوزه حفاظت از آثار تاريخي نيز با تکيه بر علم و تخصص داخلي اتفاقات خوبي خواهد افتاد.
دکترملک زاده در پايان افزود: در بحث فرسودگي هاي زيستي در ميراث فرهنگي و تاريخي، سازمان حفاظت محيط زيست،سازمان مراتع و برخي ارگان هاي ديگر نيز بايد ورود کنند تا اين داشته هاي ارزشمند از هرگونه آسيب و صدمه اي به دور باشند.
در ادامه اين همايش محمدشريف ملک زاده معاون رييس جمهور و رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري از کتاب جيبي "گل سنگ ها و آثار باستاني پاسارگاد "و "نرم افزار اطلاعاتي مرمتگران" رونمايي کردند.
همچنين "نمايشگاه تخصصي فرسودگي زيستي در سطوح سنگي، آجري و خشتي"با حضور رياست سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري، پريسا محمدي رييس پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري و جمعي از صاحبنظران و متخصصان در موزه ملي ايران افتتاح شد.
يادآور مي شود، همايش بين المللي فرسودگي زيستي در ميراث فرهنگي و تاريخي طي روزهاي 30 و 31 ارديبهشت در موزه ملي ايران با حضور متخصصان و صاحبنظران برپا خواهد بود./ص
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.