به گزارش
گروه علمي باشگاه خبرنگاران به نقل از وبدا، محمد طاهر پاراد، افزود: در هنگام مواجهه با فردی که دچار سوختگی شده است، ابتدا مصدوم را از محل حادثه دور ساخته و روند سوختگی را با آب، پتو، لحاف یا غلطاندن فرد روی زمین، متوقف سازید.
ساعت و کمربند مصدومان سوانح سوختگی را سریعا خارج نمائیدوی ادامه داد: در مرحله بعد، خارج کردن ساعت، کمربند و زیورآلات از بدن فردی که دچار سانحه سوختگی شده است، موجب کاهش خطر تشدید ضایعات می شود.
پاراد با بیان اینکه گاهی در تماس با مواد شیمیایی چشم ها دچار آسیب می شود، اظهار کرد: برای کاهش عوارض ناشی از این آسیب، می توان از قطره های استریل چشمی استفاده نمود و به مدت 30 دقیقه، چشم را با سِرُم شست و شو داد.
در صورت سوختگی با قیر داغ، از جدا کردن سریع قیر پرهیز کنیداین کارشناس بیماری ها، توصیه کرد: در صورت تماس فرد با قیر داغ، سعی کنید از جدا نمودن قیر پیش از سرد و جامد شدن آن، پرهیز نمائید.
پاراد عنوان کرد: پس از سرد شدن قیر می توان با کمک پارافین، وازلین، کره یا روغن بچه، آن را از پوست جدا نمود.
وی خاطرنشان کرد: در صورت سانحه برق گرفتگی نیز پس از قطع جریان برق و جدا نمودن فرد حادثه دیده با عایق، چنانچه فرد دچار ایست قلبی شده است، با تنفس دهان به دهان و ماساژ قلبی، می توان جان او را نجات داد.